Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
25.05.2016 15:02 | Šport | Hokej

Hokejisti Slovana si na drafte KHL vyberali hráčov, ušlo sa im aj jedno ocenenie

Jediný slovenský zástupca v Kontinentálnej hokejovej lige HC Slovan Bratislava siahol na vstupnom drafte KHL po štyroch rodákoch spod Tatier.

Ako informoval oficiálny klubový web, mužstvá si na tradičnom podujatí, ktoré sa uskutočnilo v Moskve, vyberali mladých hokejistov z ročníkov 1999.

Slovan zastupoval v hlavnom meste Ruska výkonný riaditeľ klubu pre KHL Alexej Jaškin. V prvom kole ohlásili "belasí" útočníka Adama Rúžičku. Sedemnásťročný center začínal s hokejom v bratislavskom Ružinove, v doraste sa potom presunul do Slovana. Od sezóny 2014/15 pôsobí robustný center (194cm, 95kg) v Pardubiciach, kde sa už vo svojom mladom veku stabilne presadzuje v juniorskej kategórii. Ružička takisto patrí medzi stabilných členov slovenskej reprezentácie, v aktuálnom ročníku si pripísal štarty za výber sedemnástok, predstavil sa aj na svetovom šampionáte do osemnásť rokov.

Druhým hráčom je zatiaľ len šestnásťročný obranca Martin Fehérváry, aktuálne hrajúci za juniorský celok švédskeho Malmö Redhawks. Bratislavský odchovanec pôsobí na severe Európy už dve sezóny, v uplynulej dokonca odohral štyri stretnutia v najvyššej švédskej súťaži SHL. Fehérváry obliekol slovenský dres v prípravných stretnutiach slovenskej reprezentácie do sedemnásť rokov, štartoval aj na šampionáte osemnástok.

 

V treťom kole siahol Slovan po hráčovi HC Oceláři Třinec a slovenskom reprezentantovi Milošovi Romanovi. Hokejista, ktorý hrá na pozícii centra, nastupuje vo výberoch Slovenska už od svojich šestnástich rokov, v nedávno skončenej sezóne sa rovnako ukázal na šampionáte do osemnásť rokov. Na klubovej úrovni patrí Roman medzi veľké opory Třinca, v ročníku 2015/16 si pripísal v 44 zápasov 47 bodov.

Štvrté kolo draftu vymenili "belasí" so Sibirom Novosibirsk za práva na českého útočníka Tomáša Kubalíka a vyberali tak až v piatom kole, keď ukázali na ďalšieho Bratislavčana Filipa Krivošíka. Dobre stavaný krídelník (193cm, 90kg) sa po klubovej sezóne a účasti na svetovom šampionáte osemnásťročných presúva rovnako na sever Európy, kde bude nastupovať za HPK Hämeenlinna.

V utorok sa rovnako v Moskve uskutočnil slávnostný galavečer pri príležitosti ukončenia ôsmeho ročníka súťaže. Ceremónia sa niesla v znamení odovzdávaní cien najlepším hráčom KHL. Najväčší počet ocenení si prevzali finalisti nedávno skončeného ročníka Metallurg Magnitogorsk a CSKA Moskva. Víťaz Gagarinovho pohára z Magnitogorska získal cenu pre najlepší tím Východnej konferencie a rovnako pre celok s najvyšším počtom strelených gólov. Jeho hviezdny útočník Sergej Mozjakin získal až štyri individuálne ocenenia. Finalista z CSKA Moskva zase získal cenu pre výhru v základnej časti KHL, jeho hráči ďalšie štyri individuálne ocenenia.

Individuálne ocenenie sa vôbec prvýkrát počas pôsobenia v KHL ušlo aj zástupcovi Slovana Camovi Barkerovi. Kanadský hokejista, ktorý bude od novej sezóny pôsobiť v Baryse Astana, získal cenu pre najproduktívnejšieho obrancu základnej časti, keď nazbieral celkovo 40 kanadských bodov.

Hlasovaním trénerov  bol určený tiež All Stars výber súťaže KHL v sezóne 2015/2016. Spomedzi brankárov získal najviac hlasov Iľja Sorokin (CSKA Moskva), obrana bola v zložení Nikita Zajcev (CSKA Moskva), Chris Lee (Metallurg Magnitogorsk), najlepšie trio útočníkov bolo Alexander Radulov (CSKA Moskva), Sergej Mozjakin (Metallurg Magnitogorsk), Jan Kovář (Metallurg Magnitogorsk).

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Tohtoročná víťazka Miss Universe Buenos Aires sa stala Alejandra Rodriquez.
Foto
Miss Universe má šokujúcu víťazku: Takéto niečo tu ešte nebolo! To môže zmeniť históriu
Prezident USA Joe Biden
Čo sa to deje? Biden s Trumpom sa vyhýbajú debatám: Neurčitá odpoveď prezidenta
(ilustračné foto.)
Nakupujete oblečenie cez Shein? Európska únia sprísňuje bezpečnostné pravidlá!
(ilustračné foto).
SHMÚ varuje! Odložte svoje kvety na noc dovnútra: Mrznúť bude na väčšine územia Slovenska
Ilustračné foto
Príznak demencie či Parkinsona, ktorý spozorujete v noci: Ak sa vám deje TOTO, zbystrite
Jany a Vierka sa stali prvý krát rodičmi.
Foto
Najšťastnejší deň v živote Janyho Landla a Vierky Ayisi: Narodila sa im zdravá dcérka!
Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Britský kráľ vydal oficiálne vyhlásenie: Karol III. oznámil veľké rozhodnutie
Nitrianskych hokejistov prekvapil René Rendy (uprostred).
Zemetrasenie pod Zoborom! V uliciach Nitry prepukli majstrovské oslavy
požiar ilustračne
V hoteli vypukol požiar, hasiči bojovali s plameňmi dlhé hodiny: Najmenej 10 ľudí zomrelo
Na prestížnej udalosti hľadali nové tváre modelingu.
Foto
Tlačia deti do modelingu: Syn vdovy po Pašekovi st. († 37) ohúril a aha, ako vyrástla Haklovej dcéra!
(ilustračné foto).
Veľká Británia spustila revolučné očkovanie: Vyrieši to jeden z najsmrteľnejších problémov ľudstva
Foto
Nitriansky spasiteľ Stavjaňa: Ako to vyzerá s jeho budúcnosťou?