Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
27.05.2016 09:00 | Šport | Šport mix
Online

Slovenský plavec Richard Nagy, strieborný z ME, je ONLINE: Pošlite mu otázku!

Famózny výsledok! Slovenský plavec Richard Nagy získal na európskom šampionáte v Londýne striebornú medailu vo finále na 400 m polohové preteky.
Časom 4:14,16 minúty tiež pokoril vlastný národný rekord (4:15,79) z rozplavieb, ktorým ako tretí najrýchlejší postúpil do bojov o medaily.

Zverenec trénera Gabriela Barana vo svojej poslednej disciplíne na šampionáte opäť potvrdil olympijský  A-limit na OH 2016 v Riu de Janeiro a postaral sa o najlepší výsledok slovenského plávania v anglickej metropole. Pre najlepšieho plavca Slovenskej plaveckej federácie (SPF) za minulý rok je to životný úspech.

Richard Nagy je práve teraz ONLINE, pýtajte sa.

 

Viac k téme:
Online rozhovor
Položte otázku pre nášho hosťa:
:) :D :-X :-O :-( <3
Ostáva Vám ešte 2000 znakov
Posledná aktualizácia:
10:00 jozo Serus, chcem sa spytat s kym trenujes a kto je tvoj sparing
Nazdar, J&T Sportteam je môj klub, Gabo Baran, bývalý triatlonista môj tréner a sparingov mám už len pár, z nich je Palo Jelenák, ten s ktorým trávim najviac času.
10:01 Mirka Ahoj, ako vyzera tvoj bezny den?
Ahoj, 5:10 budík, o 6 ráno tréning, do ôsmej alebo deviatej, potom raňajky, niečo pospím, naobedujem sa a idem na ďalší tréning, od 3 do 5. Potom domov, strečing a relax.
10:02 Baska3541 Mas dni kedy si povies ze dnes do tej vody nevlezzies ani za zlatu medailu??? :)
Samozrejme :) ak mám po sezóne týždeň voľna, nikto ma nedostane k bazénu, na kúpalisko, ani k jazeru
10:02 L4co Mas medzi plavkynami nejaku svoju favoritku, od ktorej nevies odtrhnut oci? Bud nasa, alebo zo zahranicia.
Ó áno, mám, Federica Pellegrini.
10:03 samara Ako vyzeraju tvoje dni pocas pripravy na dolezite preteky?
Keďže sa pripravujem celý život na nejaké dôležité preteky, tak presne tak ako môj bežný deň.
10:05 Michal Ahoj Richard, gratulujem k striebru z ME. Chcem sa ale opýtať či čas, ktorý si dosiahol v Londýne bude stačiť na finále na OH v Riu? Držím ti palce nech sa darí a donesieš z Brazílie na Slovensko radostnú novinu v podobe nejakej medaile. <3 :)
Ahoj, Ďakujem veľmi pekne. Ten čas, čo som zaplával teraz, by mi na OH v Londýne na finále nestačil, pravdepodobne nebude ani v Riu. Musím sa ešte zrýchliť. Medajle sú ale ešte vééééľmi ďaleko.
10:07 Želmíra Dobrý deň. V prvom rade gratulujem k úspechu. Zaujímalo by ma, či bola na šampionáte nejaká veľká rivalita medzi súťažiacimi, alebo niečo, čo vás nepríjemne prekvapilo. Ďakujem.
Zdravím, Ani nie, rivalita tam je vždy, ale všetko sa nesie v kamarátskom duchu, aspoň u mňa. Vo vode si nič nedarujeme, ale mimo tých pár minút čo sa naháňame, vychádzame dobre, zagratulujeme si, pokecáme...
10:09 Imrich Dobrý deň. V akom veku je podľa vás najlepšie začať s plávaním? Ďakujem.
Dobrý deň, Podľa mňa čím skôr, tým lepšie. Nemusí sa každý venovať plávaniu na súťažnej úrovni, ale mali by to vedieť všetci. Už len kvôli vlastnej bezpečnosti.
10:09 Ivana Ste veľmi mladý Richard. Máte priateľku? :)
Starnem, ale mám :)
10:10 Katka Dobrý deň, nevadí vám studená voda v bazénoch? Ďakujem a gratulujem k úspechu.
Dobrý deň, Vadí, to je najodpornejšia časť plávania, skočiť do vody, studenej ako mŕtveho nohy tak skoro ráno. Ale ten šok trvá len pár minút, potom je to už dobré :) A ďakujem
10:14 Ela Dobry den Richard, najprv by som Vam chcela zablahozelat ku krásnemu uspechu. Mam 14 rocnu dceru - plavkynu, takze viem, kolko je za tym driny a odriekania :-). Chcela by som sa Vas spytat, ako ste zvladali stavy, ked sa Vam nedarilo dlhsie prekonat osobne rekordy, aj ked ste poctivo trenovali. Rozmyslali ste pocas Vasej plaveckej kariery, ze s plavanim prestanete? Prajem Vam pevne zdravie, vela úspechov v plavani aj v osobnom zivote. Ela
Dobrý deň, ďakujem Vám veľmi pekne Pozdravte dcéru :) Ja som mal to šťastie, že od svojich 14tich rokov som trénoval u Gaba Barana a tam som obdobie, že sa mi nedarilo dlhšie ako pol roka nezažil. Ale tie kratšie obdobia sa dajú prekonať tým, že človek verí sám sebe, verí trénerovi a tréningom, poctivo trénuje a skôr či neskôr sa to zlomí a pôjde to. Držím dcére palce
10:18 janka zdravim vas, traduje sa ze profesionalny sport a obzvlast tak fyzicky a vytrvalostne narocne odvetvie ako je plavanie sa neda robit bez podpory dopingu, ake su vase skusenosti s nepoovolenymi podpornymi prostriedkami? prajem pekny den
Zdravím, Zatiaľ som s tým skúsenosť nemal, ani mať nikdy nebudem, plávať o pár sekúnd lepšie mi nestojí za to aby som si zlikvidoval zdravie. Mimo SR a mimo ľudí ktorých poznám osobne, sa v plávaní doping nájde. Najväčším problémom sú asi viac-menej totalitné krajiny, kde sú takéto praktiky podporované vládou. V poslednej dobe sa prevalila kauza Rusov, Číňania mávajú problémy.. U nás je to čisté
10:20 Tibor Čau, prednadávnom si sa na Mallorce pripravoval spolu s bývalým hokejistom Ľubom Višňovským. Aké máš z toho pocity?
Čau, Super, veľmi dobrý človek, aj športovec. Na to koľko má rokov vrcholového športu za sebou a zranení, stále svedomito maká. Ja v jeho veku budem pravdepodobne len ležať :)
10:24 Vieroslav Ahoj Richard. Si úspešným plavcom na 400ke, no máš ambície byť úspešným aj na 1500ke. Čím sa v zásade líši tréning na kratšiu vzdialenosť od toho v ktorom treba viac vytrvalosti?
Ahoj, 400vka je oveľa silovejšia disciplína, je to kratšia vzdialenosť a v dnešnej dobe sa to pláva už skoro ako šprint. Treba viac posilovať, plávať vo väčšej intenzite. Na 1500vku sú potrebné kilometre, ľahšie telo a dokázať 15 minút držať jedno tempo. Tie kilometre mám natrénované, len to tempo treba zrýchliť :)
10:25 Gazda Gratulácia Rišo k medaile! Len tak odľahčene, máš nejakú partnerku či nemáš na také veci ani čas :-)? A Katka Listopadová? Či to ty nevieš :-)? Diki za úprimnosť. Drž sa!
Ďakujem, Katka má (Sklamanie, že? :)) a aj ja.
10:29 Itchi Ahoj Richard :) Myslíš si, že tento krásny šport má na Slovensku dostatok priestoru? Pochádzam z Bardejova a už roky je tu mestská plaváreň počas celého leta zatvorená...človek s talentom sa asi ťažko presadí bez nejakej podpory (finančnej albo ine)...čo si o tom myslíš? :) Ďakujem a prajem veľa úspechov, Itchi :))
Ahoj, Určite nemá, či už po finančnej stránke alebo čo sa počtu bazénov týka. A aj v Bratislave je tento problém, cez leto krytá plaváreň nezarába, tak ju zvyknú zatvoriť a my sa pripravujeme buď v zahraničí, alebo na kúpaliskách s verejnosťou. treba ale povedať, že posledných pár rokov sa to, s novým vedením našej federácie po finančnej stránke výrazne zlepšilo, stále toho však nie je dosť.
10:31 Lulu Ahoj, čo robíš, ako tráviš čas, keď nie si práve v bazéne? :) A ešte taká blbostička, musia sa plavci holiť úúúplne všade? :D Myslím na rukách a nohách napr:) Maj sa pekne a držím palce.
Ahoj, Veľa, veľa, veľa spím. Ak bdiem tak čítam, sledujem seriály (Game of Thrones!!!!) varím... čokoľvek, aby som na chvíľu zabudol na plávanie
10:31 Laura Ahoj, od koľkých rokov sa venuješ plávaniu? Držím palce! :)
Ahoj, Keď som mal 4, tak ma naši prihlásili na plávanie. Odvtedy ma to drží.
10:32 babka Betka Ahoj Riško, blahoželám ti k tvojmu úspechu a držím palce aj naďalej.Moja vnučka sa tiež venuje plávaniu, tak som jej o tebe rozprávala aký si dobrý.Prajem ti veľa zdravia a úspechov.
Ďakujem a pozdravujem vnučku.
10:32 Rudo Zdravim, asi ste druhy "Marcel Gery". To je super. Spomínate si na tohto plaveckeho sampiona? Nech sa dari aj nadalej.
Zdravim, Bohužiaľ nie, on skončil predtým, než som sa narodil. Nikdy sme sa nestretli, len viem, že ešte drží nejaké slovenské rekordy.
10:33 Ňufka Ahoj, čo je méta, s ktorou sa na olympiáde uspokojíš, resp. si povieš, že ,,fajn, dosiahol som čo som chcel"? Díky za odpoveď.
Ahoj, Asi finále, to by bol zážitok na celý život.
10:33 Vodnik Clupko Aký sa ti kedy stal v bazene najvacis trapas?
Po štarte mi padli plavky, mal som cca 12 rokov, ale to sa nezabúda.
10:36 Mellin Ahoj, gratulujem k uspechu :-) Co pokladas na zivote profi sportovca za najlepsie a najhorsie? Vdaka za odpoved
Ahoj, ďakujem. Najlepšie: cestovanie, mať šancu si aj zarobiť niečo tým, čo človek miluje, ľudí ktorých mám okolo seba, možnosť sa stále zlepšovať... a ešte veľa iného :) Najhoršie: tie hodiny driny, nudy, nadávania, sĺz, bolesti a trápenia sa kým sa k tomu človek dostane :)
10:37 Jozefína Ahoj, ako sa stravuješ, že máš takú peknú postavu? :)
Ďakujem :) Zjem všetko, čo nezje mňa, akurát sa pri tom veľa hýbem. Ale medzi plavcami som niekde v priemere, čo sa postavy týka. Sú lepší.
10:37 adela Na co si trufas na olympiade? Drzim palce!
Zlepšiť svoje osobné rekordy - výrazne a uvidím kam ma to posunie.
10:39 Marek Ahoj Riso, Gratalujem ku super vykonu a medaile. Samozrejme ze aj ostantni nasi semifinalisti spravili obrovsku radost. Kde si myslis ze je tvoj limit, kolko sekund citis ze by si mohol tvrdou pracou este ubrat? Da sa to stihnut do Ria alebo je to skor otazka rokov? Marek
Ahoj, ďakujem veľmi pekne. Netuším kde mám limity, ale viem kde mám rezervy, tam by sa do Ria dala stiahnuť sekunda, možno dve. Dúfam ale, že tam sa to nezastaví.
10:40 Mišo ahoj Rišo, tvoj kouč Gabo Baran je v plaveckých kruhoch známy aj tým, že dokáže na svojich zverencov poriadne zvýšiť hlas, keď sa mu niečo nezdá. Ako si sa s tým vysporiadal? :)
Servus, Nejak som si zvykol, podstatné si z toho vezmem, zvyšok vypustím. Jeho to prejde a mňa to aspoň nas....naštve a plávam lepšie :)
10:41 juraj Ahoj Richard, v prvom rade gratulujem, je to nas najlepsi uspech za dlhe dlhe roky. Ako byvaly plavec to ocenujem. Chcem sa spytat, ci rozmyslas nad tym, ze by si drvivu vacsinu treningu zacal venovat dlhej polohovke. Ak niekto ako Ty dokaze za tak relativne kratky cas sa tak podstatne zlepsit v prsiach, tak mozno je pre tuto disciplinu stvoreny. Drzim vsetky palce! juraj
Zdravím, ďakujem. Asi sa tomu začnem venovať viac, ale ten najväčší dôvod, prečo som sa v polohe tak zlepšil je práve tá vytrvalosť ktorú mám, z tréningov na dlhé krauly. Keby som v tom príliš poľavil, nebudem vládať záver polohy.
10:42 Melany Neprejdeš na triatlon?
Keď skončím z plávaním, beh mám zlý a bicykel tragický :)
10:42 Pieščanec Feri Naša Moravcová prišla plávaním o štítnu žľazu.Ty máš zatiaľ všetko?
Chvalabohu, mám, živý, zdravý a nezranený
10:47 Béla Maďari sú svetoví plavci a vodnopolisti,prečo Ti s tvojím menom nevybavia tréningový pobyt s nimi? Mohlo by ťa to konečne posunúť,nie?
Maďari majú obrovskú základňu a trénujú pod heslom: Ak hodíš sto vajec o stenu, jedno sa nerozbije. Príklad: na športové gymnázium niekedy v 90tych rokoch prišlo 80 detí na plávanie v septembri. Po vražedných tréningoch, na začiatku novembra plávali štyri. To je skutočný príbeh. Sústredko s nimi rád absolvujem, pred OH by mi to ale nepomohlo
10:48 Kelly Riško, nebojíš sa ziky? Aký majú športovci na ohrozenie názor?
Ani moc nie, nepoznám názor ostatných, ale myslím, že organizátorom sa to podarí nejako udržať na uzde.
10:54 Patrik Ahoj Richard gratulujem k tomuto úspechu. A chcem sa opýtať ako v čom by sa mali zmeniť podmienky financovania plávania na SR, kam by mali peniaze smerovať aby sme dokázali konkurovať veľmociam v plávaní? Viem, že celkovo do športu ide na SR málo peňazí ale predstav si ideálnu situáciu, že peňazí je dosť a kam by mali ísť? Zaujímalo by ma v čom sú veľmoci popredu v plávaní oproti nám. Samozrejme, že infraštruktúra atď ale chcel by som.to vedieť konkrétne keďže ten šport robíš a vieš ako to funguje. Ďakujem a pekný deň :)
Ahoj a ďakujem, Ak by zajtra začali do plávania prúdiť peniaze, trvalo by to minimálne 20 rokov kým by sa ukázala nejaká zmena. Najväčšie rezervy máme v infraštruktúre a v počte bazénov. V Budapešti je viac 50m bazénov jak na celom slovensku. Ak bude infraštruktúra, bude viac detí plávať, bude väčšia konkurencia, tým pádom aj lepší mladí plavci. Ďalej plavci nedostávajú žiaden plat, až kým sa nedostanú do centra vrcholového športu ako napr. ja (Národné Športové centrum). To znamená, že veľa z mladších a lepších má problém si to financovať a radšej začnú popri škole brigádovať a plávanie vzdajú.
10:58 Tinka Dobrý deň, Richard. V prvom rade blahoželám k výbornému výsledku. Viem si predstaviť, koľko je za takýmto výsledkom driny, sebazaprenia, ranného vstávania a v neposlednom rade peňazí. Aj môj syn /13. ročný/ sa venuje plávaniu, vedel by si mu poradiť, ako dosiahnuť takýto výsledok? Zaujímalo by ma napr. koľko si ty trénoval v jeho veku. Ďakujem a prajem Ti ešte veľa úspechov.
Zdravím, ďakujem a pozdravujem syna :) V trinástich som netrénoval veľa a teraz na to doplácam. Tie kilometre, ktoré súperi nadbehli v mladom veku, dobieham doteraz. takže moja rada je, trénuj dlhé veci, vytrvalosť, je to nuda, ale každý si tým musel prejsť... Áno aj šprintéri. Mne to pomohlo a keď bude starší, bude mať z čoho ťažiť.
10:58 Betka z Trnavy Vraj vyhodňare po použití WC nesplachujú,ani si neumijú riť a pred vstupom do bazéna sa nesprchujú.Ty pochádzaš odkiaľ?
Bratislava :)
10:58 Daniela XX V ktorom bazéne v Bratislave, na Slovensku, prípadne na svete sa Vám pláva najlepšie? Je taký? ďakujem
Na pasienkoch a v Berlíne.
10:59 kRISTY Thorpe, alebo Phelps?
Phelps
10:59 Milan Gergel Na aké iné športy okrem plávania sa v Riu tešíte? Pôjdete sa na niektorý pozrieť aj osobne?
Na triatlon, ide Rišo Varga, treba povzbudzovať
11:02 Lucka Ahoj, gratulujem k striebru, je to veľký úspech. Aky je to pocit zažiariť na takom veľkom podujatí? Beru vás ľudia inak? Máte od teraz viac fanúšikov? :)
Ahoj, ďakujem, Pocit je to skvelý, teraz mám svoj týždeň slávy, ale dúfam , že to čoskoro prejde :) Tí čo ma poznajú ma berú furt rovnako, tí čo nie, ma berú rovnako, len vedia, že sa mi nedávno zadarilo. Som rád, že nie som futbalista, toľko popularity čo majú oni by mi asi vadilo :) Ďakujem vám všetkým za otázky, snažil som sa odpovedať čo najviac, ale môj čas sa naplnil. Majte sa a bavte sa športom. Rišo
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Grécky premiér Kyriakos Mitsotakis.
Grécky premiér s týmto Ukrajine nepomôže: Nezaberie ani nátlak! O čo ide?
Bratislava (ilustračné foto)
Váš Tip
Bratislava má ďalšiu národnú kultúrnu pamiatku: Je ňou TENTO chátrajúci objekt! Mesto ho plánuje obnoviť
Samuel L. Jackson
Foto
Hollywoodska HVIEZDA v Bratislave! Prominentná lekárka Pallová sa pochválila exkluzívnou FOTO
A shot of a young woman standing outdoors with her arms outstretched
Po 10 dňoch prichádza ZMENA: Takéto počasie si pre nás prichystal víkend!
Na archívnej snímke z 8. júla 2018 osobný vlak, ktorý sa vykoľajil v provincii Tekirdag,
Hrozivá nehoda vlaku po sebe zanechala 25 mŕtvych: Dočkajú sa pozostalí spravodlivosti?!
Na archívnej snímke z 12. mája 1986 helikoptéra  rozprašuje chemikálie na elimináciu radiácie.
Výbuch v atómovej elektrárni v Černobyle navždy zmenil svet: Tieto chyby sa už nikdy nesmú opakovať
Na snímke ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj
Zelenskyj mal na linke významných mužov USA: Okrem vďaky nezabudol ani na dôležitú výzvu
"Gera, Germany - September 29, 2012: empty banana cardboard boxes on a pile. Rest of a fleamarket. In this boxes were books for a fleamarket and now they are empty and on a pile for waste."
V prepravkách s banánmi objavili šokujúci náklad: Zamestnancom supermarketov takmer oči vypadli!
Ilustračné foto
Kyjev získa obrovskú podporu: Krajina sa rozhodla zvýšiť sumu na vojenskú pomoc
Polícia zadržala vnuka obete krátko po čine. Podľa susedov nejde o žiadne neviniatko.
Krvavý kúpeľ v Dlhej nad Váhom: Zabil Marek dedka Ernesta († 67) valčekom na cesto?!
Zviera skrýval pod sakom a počas prejavu ho pustil do rokovacej sály.
Najprv prevážal guľovnicu, teraz vypúšťa holubicu mieru v europarlamente: Odborníci reagujú na Radačovského
8:48 hod. Zakrátko vyšiel a veľmi mu nebolo do reči.
Foto
Na súd s Černákom prišla aj jeho krásna priateľka Monika: Mikuláš povedal len 2 strohé slová