Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
25.05.2016 12:00 | Šport | Hokej
Video

Chára, Valábik či Šatan: Najväčšie bitky v NHL, keď päste lietali medzi priateľmi

Včerajšie bitka bývalých českých spoluhráčov v NHL Romana Poláka a Dmitrija Jaškina ukázala, že keď príde tá pravá chvíľa a emočná hladina prekročí znesiteľnú krivku, možné je všetko.

Aj bitka medzi kamarátmi či krajanmi. Bitka Poláka s Jaškinom nebola prvá, keď rukavice odhodili na pár sekúnd priatelia, hráči z tej istej krajiny či dokonca bratia!

Roman Polák - Dmitrij Jaškin

Cesta za hokejovým Stanley Cupom je náročná a lemujú ju obete, ktoré by človek zrejme normálne nepriniesol. Obranca Roman Polák to v zápase na ľade St.Louis (6:3) predviedol. Bek v službách San Jose zhodil rukavice so svojim českým kamarátom z bývalého pôsobiska Dmitrijom Jaškinom a mladému útočníkovi slušne naložil.

Matthew Barnaby - Rob Ray

Dvaja najlepší kamaráti, ktorí spolu odohrali veľa sezón v Buffale, na cestách spolu bývali na izbe a po kariére si otvorili malú firmu. Lenže keď Barnabyho, chlapíka, ktorý by k reakcii vyprovokoval aj sochu, vymenili do Pittsburghu, ich bitky plné nepublikovateľných výrazov, boli bežné.

"Biť sa s kamarátom? Je to zvláštne, ale uvedomte si, že sme sa veľakrát bili už počas spoločného pôsobenia. Či už v rámci tréningov, alebo sme len tak blbli. Vlastne je to ako biť sa s vlastným dieťaťom. Akurát o dosť drsnejšie," povedal Barnaby pre server hockeyfights.com.

Wayne Primeau - Keith Primeau

 

Určite sa často poťahovali v detstve a došlo aj na pár faciek, ale päste v stretnutí NHL? To asi nikto nečakal. Bratia Wayne a Keith Primeauovci sa pobili v stretnutí medzi Buffalom a Hartfordom, okrem iného v ich prvom vzájomnom zápase v najlepšej lige sveta. Hneď po zápase mali obaja veľmi prísny telefonát od mamičky a preto sľúbil sa, že sa už nikdy nepobijú.

Petr Sýkora - Miroslav Šatan

Ojedinelé divadlo. Pre oboch veteránov to 27. marca 2008 bola vôbec prvá bitka v živote a pre slovenského útočníka tiež posledná. Veľa rán sa nerozdalo, frustrácie na oboch stranách ale boli veľké. Tiež preto, že medzi Islanders a Pittsburghom v tom čase fungovala slušná rivalita. Je pravda, že Šatan sa so Sýkorom bližšie mohli zoznámiť až o rok neskôr, to spolu s Pittsburghom získali Stanley Cup.

Zdeno Chára - Boris Valábik

Zdeno Chára robil vďaka svojej postave a hokejovým schopnostiam vždy česť svojmu menu a čiastočne tak možno otvoril dvere aj pre Slováka Borisa Valábika. Dvojmetrový Valábik  patril do kategórie takých hráčov, s ktorými si človek mohol Cháru pomýliť. Keď došlo na lámanie chleba, Chára bol ten, čo neriešil národnosť ani výšku a rozhodol sa brániť spoluhráčov.

Wayne Simmonds - Tom Wilson

Cez leto spolu trénujú, kamarátstvo tam je, ale čo už. Remeslo hokejového ochranca je neúprosné. "Na ľade nie sú priatelia," povedal Simmonds po zápase, v ktorom bránil spoluhráčov a na Wilsona si vyšliapol. A išlo o bitku pekne iskrivú.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



(ilustračné foto).
Dráma na podujatí Ľavicovej strany: Do miestnosti vtrhli útočníci! Hrozivé, čo nasledovalo
 Biden bude v utorok 12. decembra v Bielom dome hostiť ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského.
USA tajne poslali Ukrajine rakety s dlhým doletom, na priamy príkaz prezidenta
Na snímke radosť po góle zľava Branislav Mezei (Nitra) a Samuel Buček (Nitra). Budú sa dnes večer Nitrania tešiť so zisku titulu?
Prvé slová kapitána Nitry po zisku titulu: Zaslúžime si dlhé oslavy!
Nemecký europoslanec za krajne pravicovú Alternatívu pre Nemecko (AfD) Maximilian Krah
Nemecký europoslanec čelí vážnemu obvineniu: Úplatky z Ruska a Číny?!
Hokejisti Nitry oslavujú zisk majstrovského titulu.
Nitra sa zapísala do histórie: Pod Zoborom sa začali majstrovské oslavy!
Spevák Paľo Habera ohlásil turné.
Habera sa navliekol do legendárnych kraťasov: Ľudia šalejú! To musíte vidieť
Namiesto veľkolepej svadby musela Ashlee svoju lásku odprevadiť na druhý svet.
Muž († 42) požiadal priateľku o ruku a potom... Tragédia, ktorá jej doteraz nedá spávať
Strany môžu o zmene názvu kvôli spájaniu uvažovať len asi dva týždne kvôli lehotám ministerstva vnútra, kandidátky majú odovzdať do začiatku júla.
Zmena názorov v Národnej rade? Poslanci pokračovali v závere dňa v diskusii k návrhu novely zákona!
Male hand holding large, sharp, shiny kitchen knife. Isolated on dark background. Photo is taken with dslr camera indoors.
Pri útoku nožom na škole sa zranili traja ľudia: Hrozivé, kto za činom stojí
Alcoholism or Alcoholic concept : Close up young Asian guy feeling depressed drinking alcohol alone in pub or bar because life problem or stress.
Ako spoznáte ALKOHOLIKA? 7 znakov, ktoré si všimnete, aj keď v ruke nemá pohárik
(ilustračné foto).
Paríž sa pred olympiádou chystá na obrovské manévre: Takéto niečo sme ešte nemali!
Lawn crystals water green
Toto má byť aprílové počasie? SHMÚ vydáva výstrahu! Sneženie a nepríjemný mráz potrápia veľkú časť Slovenska