Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
24.05.2016 10:45 | Správy | Zahraničné správy
Video

V Španielsku sa začal megaproces s Máriou Kukučovou: Potoky sĺz a tvrdá veta právnika!

Po viac ako dvoch rokoch za mrežami sa postavila pred súd! S modelkou Máriou Kukučovou (26), ktorá je obžalovaná z vraždy svojho priateľa Andrewa Busha († 48), sa v pondelok v španielskom meste Malaga začal súdny proces.

O jej vine či nevinne bude rozhodovať verejná porota a predpokladá sa, že rozsudok by mal padnúť už tento piatok. Kukučovej výpoveď pred sudcom i porotou prerušoval plač a slzy. Čo porozprávala o osudnej noci?

Upravené vlasy, nechty, smotanový svetrík a tvár prekrytá rukou. Takto sa Slovenka Mária Kukučová (26) objavila v súdnej sieni po viac ako dvoch rokoch za väzenskými mrežami na juhu Španielska. Megaproces, na ktorom sa bude snažiť dokázať svoju nevinu, sa začal v Malage v pondelok napoludnie výberom 11 členov poroty. Mária, ktorá si neustále zakrývala tvár, sa v súdnej sieni objavila v sprievode svojho španielskeho právnika a českej prekladateľky.

Otvoriť galériu

V prítomnom publiku sedel aj Kukučovej slovenský právny zástupca Matúš Gemeš. „Z väzenia je možné sa dostať, ale z cintorína nie,“ uviedol prokurátor José Antonio Nieblas v úvode celého procesu. „Nie je to o tom, že by som obviňoval túto slečnu z vraždy, ale keby som videl, že je nevinná, nebol by som tu teraz,“ vyjadril sa právnik rodiny Andyho Busha. Približne po dvoch hodinách sa pred sudcu postavila aj samotná Kukučová. Hoci na preklad otázok použila českú prekladateľku, na otázky odpovedala v španielčine.

Otvoriť galériu

Mária Kukučová (26) si užívala po boku klenotníka luxusný život. Pri hádke v jeho vile ho zrejme usmrtila revolverom. Andrew Bush († 48) miloval krásne ženy, zabitý bol vlastnou zbraňou.

 

Opísala osudnú noc

Kukučová v súdnej sieni rozprávala veľmi potichu, sudca ju niekoľkokrát musel vyzvať, aby hovorila hlasnejšie. Po dvoch rokoch musela nanovo opísať, čo sa dialo v dome v Estepone. Podľa nej si do luxusnej vily prišla len po veci a Andy sa objavil nečakane. To, čo sa dialo potom, bola hádka a strach o vlastný život. Najväčšia nezhoda počas výpovede modelky vznikla v súvislosti s počtom výstrelov. Prvý mal padnúť do vzduchu. „Videla som, ako na mňa Andrew mieri, chcel na mňa vystreliť,“ opísala Kukučová pomedzi slzy svoje stretnutie s expriateľom. Začalo sa doťahovanie, pri ktorom došlo k prvému výstrelu.

Podľa Kukučovej Bush kričal, že zabije celú rodinu. K ďalšiemu výstrelu malo dôjsť na schodisku, kde už mala mať zbraň v ruke blondínka. „Neuvedomila som si, že ju mám v ruke ani že som vystrelila,“ povedala. Výstrel padol po tom, ako ju Andrew chytil za nohy. Hoci obžaloba hovorí aj o treťom výstrele, Kukučová si naň už nespomína. Na otázku, prečo nezavolala pomoc, odpovedala: „Myslela som, že zostal len ľahko zranený, ale nie mŕtvy...“ Výpoveďou Kukučovej sa skončil prvý deň súdneho procesu, ktorý je naplánovaný až do konca týždňa, keď sa predpokladá, že padne definitívny rozsudok. Práve ten rozhodne o živote v nasledujúcich rokoch pre krásnu blondínku. Obžaloba pre ňu žiada 20 rokov väzenia a 200 000 eur odškodného pre rodinu Andyho Busha.

Otvoriť galériu

Prečo má porotu?

Členovia poroty sú vybraní z bežných ľudí. Ide o deväť ľudí a dvoch náhradníkov, ani jeden z nich nemá právne vzdelanie. Podľa zákona nemôžu účasť v súdnej porote odmietnuť, výnimky sú presne stanovené a ospravedlnenie musí schváliť sudca. Každý člen dostáva za každý deň súdu zaplatené. Ľudová porota sa využíva pri viacerých trestných činoch, medzi ktorými je aj vražda. Na záver súdu porota nevyslovuje rozsudok, len vyjadrí, či súdenú osobu považuje za vinnú alebo nevinnú. Cesta k rozsudku však pokračuje ďalej. Porotcovia musia zodpovedať na celú sériu otázok, na základe ktorých sudca vynesie rozsudok. Ak sa mu nezdajú dostačujúce, vráti ich porotcom. Konečný rozsudok vysloví až sudca.

Dva roky vo väzení

8. 5. 2014 - Väzba v Španielsku: Zo Španielska utekala Kukučová po vražde v apríli tri dni, prihlásila sa na polícii v Novom Meste nad Váhom, sudca rozhodol, že pôjde do väzby v Španielsku.

Otvoriť galériu
Zdroj: Martin Hanzel, anc

30. 5. 2014 - Kolaps pri výpovedi: Máriu eskortovali z väzby v španielskom Madride pred sudcu v Estepone. Počas vypovedania jej asi prišlo zle. Museli jej zavolať záchranku.

Otvoriť galériu
Zdroj: Martin Hanzel, anc

17. 7. 2014 - Listy kamarátkam: Píše listy kamarátkam, kde tvrdí, že na Slovensku jej bolo lepšie. Verí, že sa odtiaľ dostane skoro von a bude si môcť užívať slobodu.

27. 1. 2015 - Bitka s Mexičankou: Kukučová sa pobila s mexickou drogovou dílerkou pre ukradnutú minisukňu. Mala dostať päsťou do tváre. Obidve ženy skončili na samotke.

2. 3. 2015 - Zadĺžení rodičia: Rodičia Márie sa zadlžili, aby mohli cestovať za ňou do španielskej väznice a aby vedeli zaplatiť drahých advokátov pre svoju milovanú dcéru.

Otvoriť galériu
Zdroj: Martin Hanzel, anc

19. 9. 2015 - Študuje za mrežami: Už niekoľko mesiacov je v ženskom väzení v Granade. Pravidlá jej umožnili štúdium na univerzite, kde si mala vybrať jeden zo študijných programov.

Otvoriť galériu
Zdroj: Martin Hanzel, anc

8.12. 2015 - 20 rokov basy?! Španielska prokuratúra ju obžalovala z vraždy bývalého partnera a žiada pre ňu 20 rokov vo väzení. Hlavným dôvodom vraždy bola žiarlivosť.

Čo sa stalo v osudnú noc

Španielska prokuratúra tvrdí, že 5. apríla 2014 si atraktívna blondínka so zbraňou v ruke počkala na expriateľa klenotníka Andrewa Busha († 48). Jediným svedkom tragédie bola milionárova nová frajerka Maria Korotaeva (22). Použila špeciálny model revolvera 38 značky Amadeo Rossi. Na Busha vystrelila trikrát. Prokurátor uviedol, že prvá rana zasiahla jeho rameno a dve hlavu. Andrew Bush nemal žiadnu šancu na obranu pred neočakávaným a nepredvídateľným útokom, ktorý sa pre neho stal smrteľným. Obvinená Kukučová položila údajne revolver do ľavej ruky svojho bývalého priateľa, vzala kľúče od hummera a odišla z domu.

Maria Korotaeva (22)

Nová žena v Bushovom živote, ktorá prebudila v Márii žiarlivosť.

Otvoriť galériu
Maria Koroteva (22)
Zdroj: Martin Hanzel, anc

Peter (31)

Pomáhal Márii na Slovensku po tradégii v Bushovej vile.

Otvoriť galériu
Peter (31)
Zdroj: Martin Hanzel, anc

Sam Mason (46)

Exmanželka milionára adresovala Kukučovej do basy niekoľko tvrdých odkazov.

Otvoriť galériu
Sam Mason (46)
Zdroj: Martin Hanzel, anc

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Novy Cas, Martin Hanzel, kan, Denisa Fedoráková

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Že mu nebolo hanby spraviť niečo také (ilustračné foto)
Polícia zastavila dvoch mužov: Ani vo sne by im nenapadlo, čo u nich objavia!
 Herečka Jiřina Bohdalová.
Herečka Bohdalová v 92 rokoch sekla so závislosťou: Nezlákal ju ani exprezident!
(ilustračné foto).
Zlé správy! Ceny benzínov opäť narástli, stúpla aj nafta: O koľko?
Požiar zničil 9 obydlí a o strechu nad hlavou prišlo takmer 50 ľudí.
Foto
Požiar v Stropkove pripravil o strechu nad hlavou desiatky ľudí: Polícia začala trestné stíhanie
Na snímke predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD)
Fico má veľký plán: Priláka k nám Čínu? Premiér im chce predložiť túto ponuku
(ilustračné foto)
Kežmarčan jazdil s autom zo strany na stranu: Keď ho policajti zastavili, nestačili sa čudovať
Ilustračné foto
Poplach na Slovensku: Stovky prípadov čierneho kašľa! Prečo sa situácia zhoršuje?
Archeológovia začali výskum na miestach masových popráv v Kremničke
Foto
Niečo takéto sa na Slovensku ešte nedialo: Všetko prebehne tu!
Samovražedný atentátnik na motorke sa v piatok v Karáčí odpálil v blízkosti dodávky.
Smrti unikli len o vlások! Samovražedný atentátnik sa odpálil v tesnej blízkosti dodávky
Predseda Súdnej rady SR Ján Mazák
Súdnu radu po odvolaní Mazáka dočasne povedie tento muž: Čo bude ďalej?
Malému Timkovi diagnostikovali akútnu leukémiu, vlani v júli nastúpil na dvojročnú liečbu.
Foto
Syn herca Dobríka bojuje s rakovinou, manželka má SKVELÚ správu: Plačem a usmievam sa zároveň
Úchylný muž obťažoval vo vlaku mladú ženu, ktorá si incident natočila na video.
Váš Tip
Vo vlaku vyčíňal ďalší úchyl: Mladú Slovenku si fotil, vzdychal a... bude vám zle! Zarážajúca reakcia okolosediacich