Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
20.05.2016 13:06 | Prominenti | Domáci Prominenti
Video

Pročko už pozná svoj verdikt po kauze s volebným lístkom: Božie mlyny začali mlieť!

Konečne sa dočkal definitívneho verdiktu! Herec Jožo Pročko (51) vyfasoval počas parlamentných volieb pokutu v rekordnej výške 500 eur.

Vyrubil mu ju Okresný úrad v Lučenci za to, že mal byť podľa tvrdení istej svedkyne podozrivý z vynesenia hlasovacieho lístka vládnej strany Smer-SD, preškrtnúť ho a dopísať vetu „Dosť bolo“. Pročko to okamžite označil za po­mstu smerákov a pustil sa s nimi do boja. Zdá sa, že zúrivá vojna po dvoch mesiacoch pozná svojho víťaza. 

Pročko pred pár dňami merať cestu na Okresný úrad v Lučenci, ktorému velí prednosta Branislav Hámorník za koaličnú stranu Smer. Úradníci si totiž Joža zavolali na koberček, aby objasnil, prečo počas volieb do NR SR uverejnil na sociálnej sieti fotku so „zohaveným“ hlasovacím lístkom Smeru. Tým sa mal dopustiť porušenia volebného moratória. „Na priestupkovom konaní dňa 10. mája boli konečne vypočutí aj piati členovia volebnej komisie, ktorí povedali, že nič som z miestnosti nevyniesol. Zvyšné lístky som hodil do odpadkového koša,“ povedal Pročko Novému Času, ktorý sa bránil tým, že fotka je len atrapa volebného lístka. Radca si následne posvietil na bývalého zabávača.

„Potom Peter Šarkan (odborný radca OÚ, pozn. red.) vypočul mňa. Opýtal som sa ho, prečo som bol prejednávaný, keď štátna volebná komisia jasne povedala, že facebook nie je miestom, ktorého sa týka moratórium,“ uviedol Pročko, ktorému v marci naparili pokutu 500 eur. „Bol som len podozrivý, ale vraj mali dosť dôkazov,“ dodáva. Zdá sa, že po zverejnení prípadu, o ktorom informoval Nový Čas, sa ľady pohli. Spokojný Jožo napokon mastnú sumu zaplatiť nemusí. „Pán Šarkan povedal, že konanie sa zastavuje a Pročko sa ničoho nedopustil. Božie mlyny začali mlieť,“ teší sa bývalý zabávač. „Pánovi Pročkovi sme verdikt povedali ústne. Písomne mu ho doručíme v najbližších dňoch,“ potvrdil vedúci odboru OÚ Lučenec Jaroslav Morháč. 

Verí v pomstu

Exmarkizák sa napriek tomu stále domnieva, že malo ísť o pomstu. Dokonca sa obával, že ako podnikateľ v gastronómii môže očakávať rôzne kontroly. „Podľa mňa mi chcú zo Smeru ukázať - no, no, toto nerob, lebo dostaneš takú po papuli, že sa z toho po....š,“ tvrdil po vyrubení pokuty Pročko. Nový Čas sa včera snažil spojiť aj so šéfom okresného úradu a zároveň okresnej organizácie Smeru Branislavom Hámorníkom. Ten už v minulosti vylúčil, že by išlo o prieky voči hercovi. „Nie je žiadna pomsta Smeru, osobne som sa v tomto ani neangažoval, do priestupkového spisu som ani nenazrel,“ bránil sa v marci Hámorník.

Prečo mal Pročko platiť?

Pročko v deň volieb uverejnil na facebooku fotku s hlasovacím lístkom strany Smer, ktorý preškrtol a napísal naň vetu „Dosť bolo“. Mal sa tým dopustiť porušenia moratória. Okresný úrad v Lučenci na základe podozrenia od istej panej potom hercovi naparil pokutu 500 eur. Bežná pokuta za dokázané vynesenie lístka je 33 eur. Úrady Pročkovi podľa rozkazu k tomu nepochopiteľne pripočítali dopravné prehrešky či priestupky proti občianskemu spolunažívaniu aj spred 20 rokov. Pročko sa obhajoval tým, že nešlo o originál hlasovacieho lístka, ale o atrapu.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Richard Gonda

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Andrej Danko počas upratovania Dúbravky.
Foto
Danko pri zametaní v Dúbravke ukázal zlomený zub: Polícia sa vyjadrila k zverejneniu kamerových záznamov
(ilustračné foto).
Vodiči, toto vás nepoteší: Uzáverou prejde až osem tunelov! Ide o frekventované úseky
Kráľ Karol bojuje s rakovinou.
ZLÉ správy o zdravotnom stave kráľa Karola: To, čo sa v Británii deje, naznačuje jediné
Na snímke ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj
Zelenskyj sa obáva jadrovej hrozby: Slová o radiačnej katastrofe! Pripomenul Černobyľ
Žilinskí policajti žiadajú verejnosť o pomoc pri pátraní po nezvestnej 14-ročnej Liliane Sabovej zo Žiliny.
Nevideli ste Lilianu? Po 14-ročnej Žilinčanke pátra polícia! Na tomto mieste ju videli naposledy
Americká basketbalistka Brittney Grinerová na súde
Ako v horore! Zakrvavený matrac, bez mydla a WC papiera: Americká hviezda opísala podmienky v ruskom väzení
Český premiér Petr Fiala
Český premiér Petr Fiala: Hlas štátov strednej a východnej Európy je pre EÚ dôležitý
Okoloidúci muž provokoval Andreja Danka počas upratovania v Dúbravke.
Foto
Konflikt pri upratovaní: Muž provokoval Andreja Danka, sledujte prekvapujúcu reakciu šéfa národniarov!
Francúzsky prezident Emmannuel Macron
Napätie stúpa, Francúzi zvažujú radikálny krok: To sa Izraelu nebude páčiť
Viktor Orbán na stretnutí s Donaldom Trumpom.
Trump verí, že bude prezidentom: Odkaz Budapešti a samotnému Orbánovi!
Fumio Kišida získal premiérske kreslo.
Japonský premiér navštívi Francúzsko, Brazíliu a Paraguaj: Očakáva sa podpis dohody
(ilustračné foto)
Analytik ocenil Slovensko: V porovnaní s Českom sme v tomto lepší