Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
18.05.2016 08:20 | Správy | Krimi | Domáce krimi

Šialenec sa vyhrážal bombou deťom: Všetko odštartoval záhadný mail v angličtine!

Po mužoch, ktorí ohrozovali nevinné ženy fekálnymi útokmi sa v hlavnom meste objavil ďalší šialenec s novou otrasnou „zábavkou“.

Tentoraz sú však terčom útokov tí skutočne bezbranní, a to malé deti. Od pondelka totiž neznámy páchateľ trápi súkromné bratislavské materské školy. Žiada od nich peniaze a vyhráža sa, že ich vyhodí do vzduchu. 

Evakuačný plán

Podľa bezpečnostného analytika Jaroslava Naďa je alfou a omegou všetkých zariadení evakuačný plán. „V ňom sú jasne definované postupy, ktoré sa majú realizovať, a zodpovedné osoby za evakuáciu, v tomto prípade riaditeľka aj učiteľky by mali postupovať presne podľa tohto plánu,“ informuje odborník.

 

Len v pondelok polícia celkovo zaznamenala neuveriteľných 11 oznámení o bombe v bratislavských škôlkach, v utorok predpoludním prišli ďalšie štyri. Muži zákona všetky oznámenia preverili, žiadnu výbušninu však ani v jednej škôlke nenašli. „Každé predškolské zariadenie sme prehľadali so psom vycvičeným na vyhľadávanie výbušnín,“ informovala policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková.

Otvoriť galériu

Záhadný mail

Ako prvá nechutný žart polícii nahlásila súkromná materská škola na Koniarkovej ulici, a to ešte v pondelok popoludní. Muži zákona neváhali a ihneď vyslali hliadky, avšak žiadnu výbušninu v zariadení nenašli. Novému Času sa podarilo s niekoľkými dotknutými škôlkami spojiť. Všetky sa zhodli v tom, že neznámy páchateľ konal úplne rovnakým spôsobom. „Prišiel mail v angličtine, urgentný a tajný, kde neznámy žiadal sumu 5 000 eur, a to v mene Bitcoin, do 48 hodín. Nenapísal, že máme v škôlke výbušninu, len to, že sa to stane,“ uviedla jedna zo škôlok. Následne v strachu zavolali políciu a museli vyprázdniť priestory. Deti tak zostali na miestnom úrade. Polícia preto začala trestné stíhanie vo veci obzvlášť závažného zločinu vydierania. „V prípade preukázania viny hrozí za uvedené konanie trest odňatia slobody na 10 až 20 rokov,“ uviedla Mihalíková.

Otvoriť galériu

Psychológ: Útočí naivný „závislák“

Možný profil páchateľa opísal Novému Času odborník, psychológ František Skokan. „Myslím si, že ide o človeka, ktorý je možno aj od niečoho závislý a práve tým, že oslovuje súkromné škôlky, sa snaží získať peniaze. Na druhej strane je však veľmi naivný, ak si myslí, že sa to stane a niekto mu tie peniaze pošle. Je nedostatočne mentálne vyzretý.“

Anonym z Auparku neznámy

Ešte na začiatku mája si niekto podobným spôsobom vystrelil z nákupného centra Aupark. Mužský hlas telefonicky nahlásil na linku 112, že sa tam nachádza výbušnina. Keďže však nepovedal, v ktorom z nich, polícia evakuovala všetky Auparky na Slovensku. Dodnes však polícia nevie, o koho ide. „Totožnosť páchateľa v tomto prípade nie je doposiaľ polícii známa,“ uviedol policajný hovorca Michal Szeiff.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Novy Cas, Lucia Špaňúrová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Biely dom (ilustračná fotografia).
Prekvapivé rozhodnutie: USA odložili svoje plánované sankcie! Prečo to urobili?
Poľský minister zahraničných vecí Radoslaw Sikorski a ruský prezident Vladimir Putin.
Poľský minister sa obul do Putina: Dúfam, že nebude taký ŠIALENÝ a... Na jednu vec sa musia pripraviť
ministerka zdravotníctva SR Zuzana Dolinková
Dolinková prehovorila: KDH ju chce odvolávať, takto reaguje ministerka
Ilustračné foto
Ťažko zranená matka porodila dievčatko a zomrela, neskôr skonalo aj bábätko: Detaily nešťastia z Gazy vám vtisnú slzy do očí
early rush hour scene with lens flares
Vodiči, cez víkend sa pripravte na dopravné obmedzenia: Budú na D2 v tomto úseku
Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken.
Blinken varuje: Ak s týmto Čína neprestane, USA zakročia! Hovorí o hrozbe pre Európu
lady feeding her dog , cozy kitchen interior, panorama, copy space. Healthy nutritive full of vitamins and minerals dog food
Čo ľudia nespravia pre peniaze: Povolanie len pre silné žalúdky! Domáci miláčikovia to ocenia
Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková uviedla, že Zolgensmu budú poisťovne hradiť v plnej miere
KDH chce odvolať Dolinkovú: Namietajú zmenu rozhodnutia o nemocnici Rázsochy
Ilustračné foto
To snáď nie: Irán sa dohodol na bližšej vojenskej spolupráci s TOUTO krajinou!
Predseda vlády SR Robert Fico si pripomenul 79. výročie oslobodenia Bratislavy kladením venca na Slavíne
Amnesty kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS: Pre vládu a Národnú radu má výzvu
(ilustračné foto)
Nečakaný krok USA: Sťahujú časť svojich vojakov! Čo sa to deje?
Ilustračné foto
Študenta brutálne umučili na smrť: Popáleniny, rozdrvené kosti a rezné rany! Všetko bol nakoniec OMYL?