Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
17.05.2016 05:55 | Správy | Politika
Video

Šéf strany Sme Rodina Kollár prestrelil: Boris, toto je už pod úroveň!

Predseda strany Sme Rodina Boris Kollár (51) je známy svojskými vyjadreniami. Najnovšie si zobral na mušku rómsku problematiku, konkrétne otázku príliš vysokého počtu rómskych detí v špeciálnych školách.

Európska Komisia totiž za tento stav Slovensko dlhodobo kritizuje a prišla s návrhom na zlúčenie špeciálnych škôl s klasickými. Kollár zareagoval na svojom profile - a podľa odborníkov poriadne prestrelil. Drsné slová totiž adresoval tým najmenším v spoločnosti. Sám však priznáva, že reálne návrhy na zlepšenie, ako zvyčajne, nemá.

Boris Kollár ešte pred niekoľkými týždňami o rómsku problematiku ani nezakopol. Nedávno však bol v rómskej osade a teraz reagoval aj na možnosť spojenia špeciálnych a základných škôl. „Ak toto nejaký idiot schváli, tak mu želám, aby jeho deti s tými zaostalými a veľakrát dementnými cigánskymi deťmi chodili do triedy,“ napísal Kollár.

Otvoriť galériu

Na podobný slovník boli Slováci zvyknutí najmä zo strany poslancov za Kotlebovu ĽSNS. Neskôr svoje vyjadrenia pre Nový Čas zmiernil s tým, že nemá problém, aby priemerne inteligentné dieťa akejkoľvek farby či národnosti bolo v klasickej škole. Riešenie tejto problematiky však zatiaľ nemá. Vraj momentálne navštevujú obce po Slovensku a zbierajú dáta, neskôr ich vyhodnotia a plánujú predložiť aj návrhy zákonov. „Určite chceme chrániť našich a zmenu potrebuje stavebný zákon,“ hovorí Kollár.

 

 

Politológ Eduard Chmelár si myslí, že Kollárove výroky svedčia o jeho osobnosti. „Odhliadnuc od toho, že pán Kollár má v tomto statuse toľko gramatických chýb, že by sa dalo polemizovať o tom, kto je tu dement, tak tieto výroky sú za čiarou a pod úroveň. Správa sa ako ozvena toho najspodnejšieho a najodpornejšieho, čo môžeme počuť na ulici. Potrebujeme politikov, ktorí dávajú riešenia a nie tých, ktorí hecujú tie najspodnejšie emócie," povedal odborník. Podľa rektorky akadémie policajného zboru Lucie Kurilovskej však Kollárove výroky zrejme nie sú trestným činom. „Ten výrok síce zaváňa hanobením rasy a národa, ale na naplnenie skutkovej podstaty je potrebné preukázať aj úmysel,“ vysvetľuje.

V špeciálnych školách sú deti neprávom

- Odporúčam pánovi Kollárovi, aby si naštudoval prípad Rokycany. Ten ukázal, že v špeciálnej škole boli deti, ktoré tam vôbec nepatrili. A ak by šlo o financie, špeciálna škola stojí dva a pol násobne viac ako základná a vychová dieťa, ktoré bude po celý život závislé od sociálneho systému. V prvom rade by mal každý politik robiť všetko pre to, aby verejné zdroje išli tam, kam majú, a nie na špeciálne školy, ktoré vyrábajú len poberateľov sociálnych dávok.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: kpt

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Vojenské drony dokážu so sebou niesť aj zničujúce bomby (ilustračné foto).
Na plynové pole zaútočili dronom: Malo to tragické následky
Ukrajinský vojak v Mariupole
USA oznámili dlhodobú vojenskú pomoc: Na Ukrajinu pôjdu zbrane za 6 miliárd dolárov
Tohtoročná víťazka Miss Universe Buenos Aires sa stala Alejandra Rodriquez.
Foto
Miss Universe má šokujúcu víťazku: Takéto niečo tu ešte nebolo! To môže zmeniť históriu
Prezident USA Joe Biden
Čo sa to deje? Biden s Trumpom sa vyhýbajú debatám: Neurčitá odpoveď prezidenta
(ilustračné foto.)
Nakupujete oblečenie cez Shein? Európska únia sprísňuje bezpečnostné pravidlá!
(ilustračné foto).
SHMÚ varuje! Odložte svoje kvety na noc dovnútra: Mrznúť bude na väčšine územia Slovenska
Ilustračné foto
Príznak demencie či Parkinsona, ktorý spozorujete v noci: Ak sa vám deje TOTO, zbystrite
Jany a Vierka sa stali prvý krát rodičmi.
Foto
Najšťastnejší deň v živote Janyho Landla a Vierky Ayisi: Narodila sa im zdravá dcérka!
Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Britský kráľ vydal oficiálne vyhlásenie: Karol III. oznámil veľké rozhodnutie
Nitrianskych hokejistov prekvapil René Rendy (uprostred).
Zemetrasenie pod Zoborom! V uliciach Nitry prepukli majstrovské oslavy
požiar ilustračne
V hoteli vypukol požiar, hasiči bojovali s plameňmi dlhé hodiny: Najmenej 10 ľudí zomrelo
Na prestížnej udalosti hľadali nové tváre modelingu.
Foto
Tlačia deti do modelingu: Syn vdovy po Pašekovi st. († 37) ohúril a aha, ako vyrástla Haklovej dcéra!