Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
16.05.2016 03:00 | Správy | Domáce správy

Čierny víkend si vyžiadal životy troch mladíkov: Našli smrť v aute, ktoré opravovali?

Zubatá opäť kosila mladé životy. Nedeľa bola na slovenských cestách mimoriadne nešťastná.

Na dvoch rôznych miestnach po náraze do stromu zahynuli traja mladíci. Františka (+ 26) a Dávida (+ 26) zo Spišskej Belej to celý život ťahalo k vôni benzínu, jazdili na motorkách a opravovali autá. Ich nočná jazda ani nie kilometer od domu sa im stala osudnou. O pár hodín neskôr po náraze do stromu pri Vrábľoch odišiel z tohto sveta aj Martin (+ 23)

Otvoriť galériu

Trojicu mladých kamarátov zo Spišskej Belej (okr. Kežmarok) spájala láska k autám, ktoré vo voľnom čase opravovali. Dlhoročné priateľstvo zastavil v nedeľu hodinu po polnoci náraz terénneho vozidla do stromu, pri ktorom na mieste zahynul vodič František (+ 26) i vpredu sediaci spolujazdec Dávid (+ 23), o život najmladšieho Lukáša (21) stále bojujú lekári. K nehode boli privolané až tri sanitky, no lekár pri dvojici priateľov skonštatoval len smrť. Lukáša v kritickom stave s poranením hlavy transportovali do popradskej nemocnice. V mestečku, odkiaľ všetci traja mladíci pochádzali, si toto nešťastie nik nevie vysvetliť.

Otvoriť galériu

„Je to veľmi smutná správa, prišli sme o priateľov. Všetci traja boli veľkými fanatikmi do motoriek a privyrábali si aj ako automechanici. Nevieme, odkiaľ sa v noci vracali, ale opravované vozidlá zvykli testovať, či sú v poriadku. A zrejme aj teraz to bolo tak,“ povedal spoločný kamarát zosnulých Dávid. O príčinách zatiaľ nik nechce špekulovať, lebo k nehode došlo na úplne rovnom úseku. „K objasneniu okolnosti tejto tragickej dopravnej nehody bol prizvaný aj znalec z odboru cestná doprava. Vyšetrovateľ už začal stíhanie pre trestný čin usmrtenia a ublíženia na zdraví,“ uviedla prešovská krajská hovorkyňa Jana Migaľová.  

Martin (+ 23) zomrel pred očami kamarátky

 

LEVICE - Obrovská tragédia sa stala aj v okrese Levice. Martin (+ 23) so svojou kamarátkou vyrazili z toho mesta. Medzi Vrábľami a obcou Telince prešiel mladík so svojím BMW do protismeru, zišiel z cesty a narazil do stromu. Martin zomrel na mieste. Katka mala po náraze obrovské šťastie, vyviazla s poraneným hrudníkom a záchranári ju previezli do levickej nemocnice. Prípadom sa zaoberá aj polícia.

Otvoriť galériu

 

„Hladina alkoholu v krvi bude u vodiča zisťovaná pri pitve,“ uviedla nitrianska krajská policajná hovorkyňa Božena Bruchterová. Čo sa presne na ceste stalo, zrejme vie len Katarína, ktorá sedela v aute ako spolujazdkyňa. Tá však bude niesť už do konca života obrovské bremeno, keď jej pred očami zomrel kamarát. „Martin bol veľmi šikovný, stále sa usmieval. Takúto smrť si nezaslúžil. Každému len pomáhal,“ povedala so slzami v očiach suseda.

Ďalšie tri obete

V sobotu okolo 8. hodiny na ceste Topoľčany - Veľké Bedzany vodička Eva († 58) za volantom osobného auta Citroën Picasso narazila do stromu. Medzi Vitanovou (okr. Tvrdošín) a Oravicami v piatok vodič osobného auta Peugeot Partner prešiel do protismeru, kde sa zrazil s dodávkou Fiat Ducato. Martin P. († 32) z Oravského Podzámku (okres Dolný Kubín) zraneniam podľahol. Medzi Nižným Hrabovcom a odbočkou na Sačurov (okres Vranov nad Topľou) sa v piatok zrazilo osobné auto s nákladiakom s ukrajinským evidenčným číslom. V osobnom aute bol Slavomír O. († 42) z Huncoviec, ktorý pracoval ako profesionálny hasič v Humennom.

 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: vr, šiš, kz

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto).
Europol rozbil veľký gang, ktorý kradol vzácne knihy: Pozrite sa, ako to mali vymyslené
Ilustračné foto
Doktor prezradil, aké to naozaj je, keď človek zomiera: Slová vojnového veterána či malého dievčatka vám stisnú srdce
David bol naštvaný na celý svet. Chcel zomrieť a zanechať čo najviac bolesti...
Trpel strelec z Prahy David († 24) duševnou poruchou? Čo vyšetrovatelia prezradili o motíve činu
Slovenský windsurfista Robert Kubín.
Fantastická správa pre Slovensko: V tomto športe budeme mať na OH zastúpenie po 16 rokoch!
Verí, že do poroty v Let’s Dance v nedeľu zasadne.
Foto
Do porotcovského kresla Let´s Dance mieri spevácka legenda: Neuveríte, o koho ide!
Donald Trump.
Trumpovi ide o veľa: Najvyšší súd rozhoduje o jeho osude! Verdikt môže mať ďalekosiahle dôsledky
Pre doktora si kolegovia pripravili nádherné prekvapenie
Záchranári sa po 32 rokoch lúčili s kolegom Liborom: Obrovské PREKVAPENIE, nezmohol sa na slovo
Ilustračné foto
Taliansko sa búri: Ostro odsúdilo trest smrti pre iránskeho rappera!
Hanychová krátko po pôrode milionára opustila.
Spor medzi Hanychovou a Soukupom sa vyostruje: Keď TOTO urobíš, vytrhnem ti... Drsné VYHÁŽKY!
Pilot dal vyskúšať svojim deťom riadenie. (Ilustračné foto)
Smrteľný pád lietadla po príšernej chybe pilota: Nechal riadiť deti? Desivé POSLEDNÉ slová a detaily tragédie!
Ilustračné foto
Čína si predvolala na koberček nemeckú veľvyslankyňu: Pozrite sa, ako na to zareagovala
ilustračné foto
Rusko pení: Tvrdí, že zaútočí na Poľsko! Prezradilo, kedy by k tomu mohlo dôjsť