Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
13.05.2016 16:45 | Šport | Hokej

Martin Réway reaguje na kritiku: Nie som tu kvôli sebe!

Martin Réway (21) si uvedomuje, že na hokejových MS sa mu zatiaľ nedarí, no nerobí z toho vedu. Do Petrohradu neprišiel zviditeľniť sám seba, ale bojovať za slovenskú reprezentáciu, ktorá musí v nasledujúcom ťažkom boji pôsobiť kompaktne a hrať tímovo.

Verí, že ak so spoluhráčmi vloží do hry srdce, v dueloch proti favorizovanému triu môžu uspieť. Hoci je 21-ročný talent mozgom elitnej formácie, v štyroch stretnutiach si pripísal na konto len jednu asistenciu. Pokles individuálnej formy si uvedomuje, no nechce sa ním zožierať. "Nehrám dobre, cítim to. Vieme o tom v kabíne, samozrejme, nikto z toho nerobí žiadnu vedu, hoci od niektorých hráčov sa očakávalo trošku viac. Už pred turnajom som ale hovoril, že my musíme hrať predovšetkým tímovo. Vedeli sme, že nebude možné, aby mal niekto z nás desať bodov a ostatní dva, tri. Všetko je o tíme, nemáme individuality na to, aby sme sa mohli biť o korunu kráľa strelcov," uviedol Réway po piatkovom tréningu.

Tréner Zdeno Cíger vložil do mladého útočníka veľkú dôveru a spoločne s Markom Daňom a Martinom Bakošom vytvoril formáciu "mladých pušiek". Réway vie, že na nich leží ťarcha zodpovednosti. Hoci sa im nedarí, musia si naďalej zachovať chladnú hlavu. "Nezožierame sa tým. Musíme sa sústrediť na svoju hru. Góly, ktoré dávame, nie sú pekné, podarí sa nám to väčšinou z predbránkového priestoru. Netreba očakávať krásne akcie, treba ísť do bránky a veriť, že to tam padne," dodal.
     

Otvoriť galériu
Réway
Zdroj: tasr
Šesťbodový slovenský štart do šampionátu vystriedali dva prepady. Výsledkové, herné, ale predovšetkým tímové. Najväčším problémom sa zdala byť slabá psychická odolnosť mladého kolektívu, ktorý v najmenej vhodných chvíľach spanikáril a podľahol súperovmu tlaku. "Nemyslím si, že sme boli proti Nemecku alebo Bielorusku favoriti. Sme na rovnakej úrovni. Zápasy sme mali dobre rozohrané, ale vlastnými chybami sme si to pokazili. Vieme o tom. Aj ja som urobil niekoľko chýb," nasypal si Réway popol na hlavu.

Solídne rozohraný boj o štvrťfinále si Cígerovi zverenci skomplikovali sami. Postupových scenárov v ich prospech je síce viacero, väčšina z nich je však podmienená ziskom "nečakaných" bodov proti favorizovaným súperom. Už v sobotu nastúpia proti Kanade, nasleduje Fínsko a cestu v základnej B-skupine uzavrú proti USA. Réwaya individuálna motivácia nezaujíma, dôležitý je tímový úspech. "Nie som tu kvôli sebe, hrám tímovo. Kanada je hokejovo niekde inde. Na ľad musíme položiť srdce, odovzdať všetko, čo je v našich silách a veriť, že im sa zápas trošku nepodarí," ozrejmil.

 

Na pohode slovenského výberu pridali dva voľné dni. Reprezentanti si od hokeja oddýchli na vyhliadkovej plavbe po Neve, načerpali psychické aj fyzické sily. "Vypli sme, pozreli si mesto a odreagovali sa," uviedol Réway. V Petrohrade sa mu síce páči, no do Ruska si neprišiel užívať. "Pekné je to tu, no naše zápasy nič moc. Nie sme tu na to, aby sme si to tu užívali, ale hrali hokej. Nedarí sa nám a chceme to zmeniť."

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Na parlament v Aténach pochodovalo 13.000 nespokojných študentov.
Na propalestínskych protestoch to vrelo! V areáli univerzity zadržali vyše 90 ľudí
Čo trápi ľudí v regiónoch?
Foto
Čo NAJVIAC trápi Slovákov: Prieskum odhalil trpkú realitu! Čo by podľa odborníkov pomohlo?
Fedor Flašík * 14. 1. 1958 † 22. 4. 2024.
Foto
Podnikateľ Fedor Flašík († 66): Kde a kedy mu dajú posledné zbohom?
Platí výstraha pred horúčavami. (ilustračné foto)
Vlna horúčav vzala už 30 životov: To je extrém, teplota má vybehnúť nad 50 stupňov!
(ilustračné foto)
Košičania, spozornite: V meste má vyrásť nová stavba za 60 miliónov!
(ilustračné foto)
Fatálne mrazy u našich susedov, pestovatelia smutne reagujú: Jedným slovom, KATASTROFA!
Foto
Stihne Juraj Kucka EURO? Hráč Slovana posiela jasný odkaz
Otrasný čin sa stal ráno v Dlhej nad Váhom. Len 27-ročný muž tam po hádke zavraždil svojho dedka.
Brutálny čin v Dlhej nad Váhom: Vnuk mal zavraždiť svojho dedka († 67)!
Predseda českej vlády Petr Fiala.
Potvrdilo sa, čo sa šepkalo už dlho: Ďalší odchod z Fialovej vlády! Končí táto ministerka
The Pass at Byron Bay on a clear day with blue water
Hromadné uhynutie vznešených živočíchov: Na pláži ich uviazli stovky! Vedci sa chytajú za hlavu
Medzi Stupavou a Lozornom došlo k zrážke neosvetleného chodca a auta.
Dráma pri Stupave! Turista tancoval na ceste, takmer zaplatil životom: Zrazilo ho auto
Vinczeová a Dangl sú za každý žart.
Obľúbená zábavná relácia dostala v RTVS stopku! Prečo ju vyškrtli z programu?