Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
06.05.2016 13:03 | Prominenti | Domáci Prominenti

Hviezda Búrlivého vína Ivan Letko skončil v nemocnici: Nebezpečné krvácanie do mozgu!

Skončil v nemocnici! Obľúbeného herca seriálu Búrlivé víno Ivana Letka (81) postihol rovnaký osud ako jeho hereckú partnerku Evu Rysovú (83).

Obaja totiž krátko po sebe skončili v nemocnici s nebezpečným krvácaním do mozgu! Nešťastný úraz položil Letka na nemocničné lôžko a následky hrozivého pádu znáša dodnes. Po prevoze do špitálu si herec vypočul nepríjemné správy, ktoré mu urobili nemalé vrásky. Momentálne je už v domácej liečbe, no následky desivého pádu si vybrali svoju daň a herec sa stále pasuje s nepríjemnými zdravotnými problémami. 

Pred pár dňami sa hercovi Ivanovi Letkovi prihodila nehoda, ktorá ho na nejaký čas pripútala na nemocničné lôžko. „Keď som vychádzal z garáže, tak som sa potkol o kovový prah a spadol som na železný rošt,“ povedal Novému Času herec, ktorého ihneď po nešťastnom páde odviezli do nemocnice. Tu si od lekárov vypočul vážnu diagnózu.

„Museli ma zašívať a mal som krvácanie do mozgu,“ priznal herec. Po týždni strávenom v nemocnici sa Letko lieči doma, avšak stále má veľké bolesti. Našťastie najhoršie už lekári zažehnali, avšak nepríjemný úraz si i tak vybral svoju daň. „Doteraz ma bolí pravá ruka, nemal som to zlomené, ale pohyb ruky je veľmi obmedzený a nemôžem ňou dobre hýbať,“ vysvetlil dozvuky svojho pádu Letko. Herec však verí, že sa všetko čoskoro zahojí, a na svojom uzdravení už začal tvrdo pracovať. „Pôjdem na rehabilitáciu do jedného súkromného centra,“ prezradil svoje plány týkajúce sa rekonvalescencie sympatický herec. 

Rovnaké trampoty

Letko sa momentálne nachádza v domácej liečbe, podobne ako jeho kolegyňa Eva Rysová. Tá sa v rovnakej situácii ocitla len nedávno, keď jej zdravotné trápenie spôsobil pád zo schodov. Tak ako Letko, aj ona vtedy pobudla pár týždňov v nemocnici, kde sa musela podrobiť sérii rôznych vyšetrení. Tie potvrdili krvácanie do mozgu.

Otvoriť galériu

„Určite by som chcela nakrúcať, aspoň po troške, to je taký životabudič,“ povedala po nehode na margo účinkovania v Búrlivom víne Rysová. Našťastie sa babka Anka a dedko Zoli z Búrlivého vína už cítia lepšie a obaja sa chystajú na návrat do seriálu." Búrlivé víno sa momentálne nerobí, je tam pauza, keď sa začne znovu nakrúcať, tak chcem byť v poriadku, ja sa ešte do práce vrátim, o tom nepochybujem," dodal na záver s optimizmom Letko.

Pavel Traubner, neurológ

- Každý úraz hlavy treba vyšetriť pomocou či už CT, magnetickej rezonancie alebo ultrazvuku, či ide o „banálny“ otras mozgu, alebo či nejde o ďalšie poškodenie mozgu. To môže byť aj spomínané krvácanie, čo je veľmi nebezpečné život ohrozujúce zranenie. Pri krvácaní do mozgu ide o krvácanie v dôsledku úrazu hlavy, pričom poznáme viac typov. Najčastejšie je epidurálne krvácanie, čo je z tepny, alebo subdurálne krvácanie, ktoré je zo žily. Okrem toho môže byť ešte
krvácanie priamo do mozgového tkaniva, ktoré rovnako spôsobuje vážne problémy a všetky istým spôsobom ohrozujú život.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Michaela Rovenská, Magdaléna Magdová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto)
Zúrivý pes v Čechách napadol seniorku: Prišla o nohu, bojuje o život!
Spišský hrad, Slovensko.
Komplikácie s obnovou Spišského hradu: Rekonštrukcia natrafila na ďalší problém
(ilustračné foto).
Letecké spoločnosti reagujú na vyostrený konflikt medzi Izraelom a Iránom: Čo sa mení?
(ilustračné foto)
Idem si po alebo pre vodu? Správna možnosť je len jedna! Vždy sa používa táto predložka
Bombardér B-1 Lancer (ilustračné foto).
Pád strategického bombardéra má tragickú dohru: Rusko informovalo o úmrtí, pátranie ďalej pokračuje
ilustračné foto
Irán pod zúrivou paľbou Izraela: Zasiahli výbuchy aj jadrové zariadenia?!
(ilustračné foto)
Pozor! Čierny kašeľ úraduje v tomto kraji: Čísla stúpajú, buďte opatrní
Foto
Pôvabná dcéra Pavla Nedvěda sa pochválila: Otec a mama opäť spolu!
Vyhlásenie šéfredaktorov denníkov Plus JEDEN DEŇ, Nový Čas a týždenníka PLUS 7 DNÍ
Útok ruskej armády na mesto Dnipro.
Foto
Krvavý útok na Ukrajine: Rusi udreli smrtiacou silou! FOTO zo zasiahnutého mesta
Rodinka vo chvíľach šťastia. Tie sú nenávratne preč...
Váš Tip
Janka bola zdravá mladá žena, po pôrode synčeka zomrela: Čo sa stalo v osudný deň?
(ilustračné foto).
Hrôzostrašná nehoda na D1: Auto narazilo do zvodidiel! Zasahovali hasiči