Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
03.05.2016 20:10 | Správy | Domáce správy
Video

Prípad mafiánskej popravy pri Považskej Bystrici: Obžalovaný Josef prišiel s novou verziou!

Za všetko vraj môžu expanzné zbrane! Súd v prípade mafiánskej popravy pri Považskej Bystrici beží už týždne, až teraz však prišiel obžalovaný Čech Josef J. (37) s novým tvrdením.

Pri streľbe, ku ktorej došlo v apríli 2015, zahynul Erik M. († 40) a Patrik P. (31) skončil s prestreleným krkom. Predtým, než Josef vyrozprával v utorok svoju verziu o tom, prečo k streľbe došlo, požiadal súd, aby médiá vykázal von. Tvrdil, že sa bojí o život rodiny. Za zatvorenými dverami potom vyrukoval s tvrdením, že za vraždou sú expanzné zbrane! 

 Obžalovaný Josef tvrdí, že konal v sebaobrane a snažil sa odvrátiť zbraň v rukách Erika, ktorý ho chcel zastreliť. Podľa jeho verzie sa Erik nakoniec zastrelil sám a ani na postrelení Patrika nenesie žiadnu vinu. S motívom vraždy však vyrukoval až v utorok. Patrik, ktorý skončil s prestreleným krkom, hovorí, že Erik si vymyslel ďalší zo svojich príbehov. „Rozprával o nejakých expanzných zbraniach. Povedal, že mi ich nosil a že preto som ho chcel zabiť,“  vraví Patrik a pokračuje. „Myslím si, že expanzné zbrane neboli a ani nie sú zakázané, takže nevidím dôvod, aby som ho preto zabíjal, keď expertíza a všetci znalci jasne tvrdia, že strieľal on,“ povedal Patrik.

Kým Josef po celý čas tvrdí, že je nevinný, Patrik má iný názor. „Je smutné, keď sa ten, ktorý jedného zabije a druhého chce zabiť, necíti ako vrah. Neviem, koľko ľudí musí zabiť, aby sa cítil vinný. Tiež neviem, ako sa bojí o život jeho rodina, keď ich pravidelne vidím na verejných miestach, dokonca v mieste môjho bydliska,“ pokračuje Patrik s tým, že keby sa on sám niekoho bál, nechodí popri jeho dome. „To je také, že oni sa ma boja a ja sa im vyhýbam,“ dodal Patrik.

 

Erikova sestra mala slzy v očiach, keď prišla reč na to, čo hovorí na priebeh súdneho procesu. „Želám si, aby sa to už skončilo, pretože obžalovaný povie zakaždým inú verziu. Dúfam, že bude spravodlivo odsúdený,“ povedala. Samotný Josef požiadal súd o prepustenie z väzby, v čom mu vyhovené nebolo. „Moja väzba je bezdôvodná, žiadny trestný čin som nespáchal, chcem poukázať na dôkazy, ktoré dokazujú moju nevinu,“ povedal pred súdom. Sudca proces odročil na 26. máj, kedy majú odznieť záverečné reči aj rozsudok. Josefovi hrozí až doživotie. 

Čo sú expanzné zbrane

Ide o zbraň s akustickým efektom bez použitia projektilu. Je skonštruovaná výhradne na použitie streliva určeného do expanzných zbraní, vylučujúca použitie guľového náboja, alebo náboja s hromadnou strelou, s výnimkou nábojok s granulami. 

Takmer zomreli dvaja

Vražda sa odohrala v apríli 2015, Erik M. († 40), Patrik P. (31) a Josef J. (37) sa viezli v jednom aute. Patrik zastavil pri skalnom brale v Hatnom. Podľa obžalovaného Josefa sa Erik otočil a kričal, že ho zabije. Vraj sa len bránil, pričom padli výstrely. Erika trafila guľka do zátylku, Patrika zozadu do krku. Patrik naopak tvrdí, že strieľal Josef a bez varovania. Patrik potom s prestreleným krkom odšoféroval asi 10 kilometrov do nemocnice.

 

 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Tatiana Michalková

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Foto
Stihne Juraj Kucka EURO? Hráč Slovana posiela jasný odkaz
Predseda českej vlády Petr Fiala.
Potvrdilo sa, čo sa šepkalo už dlho: Ďalší odchod z Fialovej vlády! Končí táto ministerka
The Pass at Byron Bay on a clear day with blue water
Hromadné uhynutie vznešených živočíchov: Na pláži ich uviazli stovky! Vedci sa chytajú za hlavu
Vinczeová a Dangl sú za každý žart.
Obľúbená zábavná relácia dostala v RTVS stopku! Prečo ju vyškrtli z programu?
(ilustračné foto).
Popredného podnikateľa odsúdili z korupcie: V podvode boli namočené aj jeho dcéry
Foto
Boxerka opisuje desivé detaily z väzenia: Najponižujúcejšie je byť nahá a predklonená!
Los Angeles, United States - December 18, 2013: View of Hollywood Boulevard at sunset. In 1958, the Walk of Fame was created on this street as a tribute to artists working in the entertainment industry.
Mesto anjelov si pripomenulo genocídu, pri ktorej zomreli milióny: Aké slová zazneli z Bieleho domu?
Manželka Majka stála pri Dušanovi († 81) desiatky rokov.šťastní už 55 rokov.
Foto
Zdrvená manželka speváka Grúňa († 81) Mária o jeho poslednej rozlúčke: Prečo sa neprihovorí láske do neba?
Ruský prezident Vladimir Putin.
Zvládne Putin financovať vojnu? Ruská ekonomika však čelí ďalšej závažnej otázke
Ilustračné foto
Prichádza ZVRAT v počasí: Teploty sa prudko zmenia! Čo nás čaká cez víkend?
Na prelomenie zákona potrebujú aj hlasy opozície.
Toľkoto majú poslanci zarábať v roku 2024: Z tej sumy spadnete na zadok
People Queue for a Night Show at The Moulin Rouge. Paris, France
VIDEO Svetoznámy kabaret prišiel o svoj poznávací znak: Toto mohlo dopadnúť veľmi zle!