Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
04.05.2016 13:04 | Prominenti | Domáci Prominenti

Varholíkovej spoluväzenkyňa prezradila tajomstvá z basy: Radikálna premena rozmaznanej boháčky!

Súčasný život prominentnej Košičanky Evy Varholíkovej (37), ktorá si v maďarskej metropole odpykáva deväťročný trest za tragickú autonehodu, bol doteraz zahalený rúškom tajomstva.

O dennom režime dedičky rezešovského impéria prehovorila jej spoluväzenkyňa, ktorá prezradila, ako sa život za múrmi budapeštianskej väznice podpísal na kedysi vychýrenej krásavici. Tá si v minulosti užívala luxus plnými dúškami, dnes je z nej nenápadná žena za mrežami. Varholíková spôsobila pred štyrmi rokmi pod vplyvom alkoholu smrteľnú dopravnú nehodu, pri ktorej zomreli štyria ľudia. Za tento čin si musí trest odpykávať vo väzení v Budapešti a vyzerá to tak, že sa boháčka už naplno prispôsobila životu za mrežami.

To, že spočiatku vystrkovala rožky, sa jej totiž nevyplatilo. Jej spoluväzenkyniam sa nepáčilo, keď im dávala najavo, že je z vyššej spoločenskej vrstvy. „Ešte na začiatku používala drahú kozmetiku, napríklad luxusný krém na tvár, a pre tieto veci mala viacero konfliktov,“ prezradila maďarskému denníku Blikk žena, ktorú nedávno prepustili z tej istej väznice, a to, ako sa Varholíková správala, dennodenne vídala na vlastné oči.

Otvoriť galériu

„Prispôsobila sa a dievčatá si ju obľúbili,“ tvrdí svedkyňa z budapeštianskej väznice, ktorá známu Košičanku, ako povedala, dokonca doučila maďarský jazyk. „Vie už plynulo po maďarsky, aj keď má ešte trochu akcent. Ale úplne bez problémov by sa mohla sama obhajovať na súde,“ uviedla bývalá väzenkyňa s tým, že Varholíková sa podriadila väzenskému režimu.

 

„Vstáva ráno o šiestej a pracuje ako šička, má za to aj plat. Nechce, aby jej do basy nosili drahé darčeky,“ uviedla žena, čím mala na mysli Varholíkovej mamu a dve dcéry, ktoré ju pravidelne navštevujú. Väzenie sa, pochopiteľne, podpísalo aj na blondínkinom vzhľade.

„Pribrala zopár kíl, ale ešte stále je chudá. Vlasy nemá blond, ale svetlohnedé, a snaží sa správať nenápadne. Každý ju oslovuje Évi a je len jednou z mnohých väzenkýň,“ uzavrela exväzenkyňa. Dedička rezešovského impéria tak môže už len loviť v čoraz bledších spomienkach na luxusný život, na ktorý bola zvyknutá pred smrteľnou tragédiou.

Otvoriť galériu

Prípad sa ťahal roky

21.8. 2012 - Varholíková narazila na diaľnici do Fiata Punto, ktoré začalo horieť. Traja ľudia zomreli na mieste, štvrtá obeť o dva dni. Podľa vyšetrovania mala v čase nehody 1,5 promile alkoholu v krvi a išla rýchlosťou 165 - 175 km/h.

22. 11. 2013 - Budapeštiansky súd vyniesol rozsudok. Varholíková dostala šesť rokov, no proti rozsudku sa odvolala a na verdikt druhostupňového súdu si mala počkať v domácom väzení.

December 2013 - Maďarský súd zrušil domácu väzbu, ktorú nahradila vyšetrovacia väzba.

5. 5. 2014 - Stav Evy sa rapídne zhoršil, súd preto odročil jedno pojednávanie. Na nasledujúce prišla značne schudnutá. Podľa medializovaných informácií mala vírusové ochorenie žalúdka, a dokonca aj epileptický záchvat.

22. 5. 2014 - Varholíková predstúpila pred sudkyňu a v maďarskom jazyku vyjadrila ľútosť nad nehodou. „Je mi to hrozne ľúto,“ povedala v sále. Príbuzní obetí to však nepovažovali za dostatočné ospravedlnenie.

6. 8. 2014 - Obe Varholíkovej dcéry navštívili svoju mamu prvýkrát spoločne vo vyšetrovacej väzbe v Budapešti.

11. 9. 2014 - Varholíková si vypočula z úst sudkyne Szarolty Stubeczky verdikt. Dostala deväť rokov väzenia vrátane dvoch rokov doterajšieho pobytu vo väzbe. Navyše musí uhradiť súdne trovy vo výške viac ako 6 000 eur a osem rokov nesmie šoférovať.

Január 2015 - Rezešovci predali v Košiciach Varholíkovej vilu, bola založená v prospech banky len štyri mesiace po nehode. Pôvodne za ňu žiadali 450 000 eur, potom však museli znížiť cenu.

Máj 2015 - Vysvitlo, že Varholíková pracuje vo väzení ako šička v krajčírskej dielni. Podľa jej advokáta za svoju prácu dostala aj vyznamenanie.

Máj 2016 - Podľa Varholíkovej bývalej spoluväzenkyne sa prominentná Košičanka naplno prispôsobila životu vo väzení, ktoré ju veľmi zmenilo.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Magdaléna Magdová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Zrazenému cyklistovi letel na pomoc záchranársky vrtuľník (ilustračné foto).
Seniora zrazil v Kútoch autobus: Vážne zranenia! Na pomoc mu letel záchranársky vrtuľník
Domácim
násilím
trpia
častejšie
ženy.
Zažívate domáce násilie a neviete, ako ďalej? Odpoveď môžete nájsť na týchto miestach na Slovensku
Od tragédie prešlo už 10 rokov.
Na lodi zomreli STOVKY detí, kapitán zdrhol medzi prvými: Zobrali im jedinú šancu na prežitie
Vysoké Tatry.
Aprílové počasie úraduje: Hory sa zahalia späť do zimy! Pre zvyšok krajiny to tiež nevyzerá ružovo
Minister zahraničných vecí Juraj Blanár.
Juraj Blanár podporuje vstup Srbska do EÚ: Toto je podľa neho kľúčovým bodom
Americký prezident a prezidentský kandidát Joe Biden.
Stiahnu sa americkí vojaci z Iraku? Po 10 rokoch má dôjsť k dôležitej dohode
Peter Pellegrini, Zuzana Čaputová, Robert Fico.
Najdôveryhodnejší politik: Prieskum ukázal, komu Slováci veria najviac! Kto naopak, skončil na chvoste?
driving a car
Bratislavskí vodiči sa nepotešia: Početné zdržanie! S kolónami rátajte na týchto miestach
Ilustračné foto
Rekordná policajná razia: To, čo ich čakalo v dodávke, sa ešte nikdy nepodarilo nájsť
close-up of man holding knife smeared with blood and still dripping.
Útočník v Púchove dopichal muža takmer po celom tele! Napadnutý chlap prežíval nočný horor
(ilustračné foto)
Dovolenkári v TEJTO krajine zúria: Musia dokázať, že majú dosť PEŇAZÍ! Koľko eur musia mať?
Na ceste I/65 za obcou Kremnické Bane došlo k nehode kamióna.
Foto
Závažná nehoda za slovenskou obcou: Prevrátil sa kamión, cesta je už prejazdná