Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
03.05.2016 19:05 | Šport | Šport mix

Naša olympijská nádej Beňuš po návrate z Ria: Doprava je katastrofálna!

Slovenský vodný slalomár Matej Beňuš strávil uplynulé dva týždne tréningom na olympijskom kanáli v Riu de Janeiro.

Už istý účastník OH 2016 v kategórii C1 si napriek problémom s dopravou i horúčave až 38 stupňov Celzia prípravu v dejisku hier užíval.

"Natrénoval som veľmi veľa. Vodu medzi tréningami ani nevypínali, takže sme mohli jazdiť prakticky koľko sme chceli. Cez víkend väčšinou voda netečie, takže som sa venoval behu alebo posilňovni a od pondelka do piatku som za päť dní stihol na vode desať tréningov," povedal Beňuš po návrate do Bratislavy.

Areál Whitewater Stadium si vyskúšal už tretíkrát. "Oproti mojim predošlým návštevám urobili na kanáli dve významnejšie zmeny a môžem povedať, že k lepšiemu. Voda už nie je taká zradná. Kanál by už nemali meniť a som s ním celkom spokojný. Nie je až taký ťažký ako v Londýne, ale nie je ani príliš ľahký a je dosť technický. Som rád, že som si ho mohol opäť vyskúšať a netrénovať napríklad v Liptovskom Mikuláši, kde ešte pred pár dňami snežilo. Hoci v Riu zasa bolo až veľmi teplo, niekedy až 38 stupňov. Museli sme to vydržať."

 

Často skloňované problémy v Riu neobišli Beňuša ani tentoraz. "Doprava je katastrofálna. V zápchach strávite denne v aute aj tri hodiny. To si myslím, že bude dosť veľký problém aj počas hier, pretože olympijská dedina je ešte ďalej ako hotel, v ktorom sme bývali teraz," vysvetlil Beňuš. "Našťastie sme tentoraz nemali problémy pri tréningu, iba jeden deň nám nepustili vodu. Tá je teraz možno ešte špinavšia ako naposledy, pretože tam začali chodiť v noci kapybary na toaletu. Organizátori to čistiť nestíhali. Ale v areáli sa pracuje naplno a myslím si, že do hier bude pripravený."

V Riu absolvoval spoločné tréningy s Brazílčanmi, Britmi i Japoncami. "Ale bolo skvelé, že žiadna tlačenica tam nebola a niektoré dni sme celý deň trénovali napríklad iba štyria. Zajazdil som si do sýtosti a cítim sa tam už veľmi dobre," povedal Beňuš, ktorý bude na olympiáde patriť medzi ašpirantov na zisk cenného kovu. "Je to pre mňa veľká výzva a rád by som pokračoval v medailovej tradícii Miša Martikána."

Do Brazílie sa Beňuš ešte vráti v máji na dva týždne, v júni dokonca na tri. Ešte predtým ale chce uspieť aj na domácej vode počas majstrovstiev Európy v Liptovskom Mikuláši (12. až 15. mája). "Už sa teším na preteky, pretože som posledné absolvoval pred viac ako dvoma mesiacmi. Nejako extra som sa na ME nepripravoval, ani som tam v tomto roku ešte netrénoval. Ale v každom prípade chcem zájsť dobrý výsledok. Najväčšou mojou výhodou bude, že pôjdem bez stresu boja o olympijskú miestenku. Teším sa, pretože v Mikulaši je vždy na takýchto podujatiach výborná atmosféra," dodal Beňuš.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ
Dominika Cibulková s mamou Katarínou.
Cibulkovej mama Katarína si rada zájde do dcérinho šatníka: TOTO si požičiava najviac!
Rozkošné zvieratká sa skoro prebrali zo zimného spánku.
Váš Tip
Sysle na Muránskej planine majú užitočných kamarátov: Aha, čím si vystlali brlohy!