Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
01.05.2016 09:10 | Šport | Futbal
Video

Boj o La Ligu zostáva otvorený: Real ani Atletico sa zakopnutia Barcelony nedočkali!

Interesantný boj o majstrovský titul v španielskej futbalovej Primera Division dve kolá pred koncom súťaže eskaluje.

Hráči Realu Madrid, Atletica Madrid i FC Barcelona v sobotu v 36. kole zhodne vyhrali. Na čele tak zostala Barcelona s rovnakým bodovým ziskom ako druhé Atletico, Real pred záverečnými dvoma kolami zaostáva o jediný bod.

Real vydrel napriek neúčasti viacerých hráčov základnej zostavy triumf 1:0 na ihrisku Realu Sociedad San Sebastian. Pred budúcotýždňovou odvetou semifinále Ligy majstrov 2015/2016 proti Manchestru City (prvý zápas 0:0) mu pre zdravotné problémy chýbali Cristiano Ronaldo s Karimom Benzemom, iba na lavičke sedeli Pepe, či Marcelo. Favorizovaní hostia sa dlho nevedeli cez dôraznú obranu súpera presadiť, o zisku dôležitých troch bodov ale napokon v 80. minúte rozhodol Gareth Bale presnou hlavičkou po centri Lucasa Vázqueza. "Splnili sme svoju úlohu a vyhrali sme. Snažili sme sa od začiatku tlačiť a hoci sme dlho nemali šťastie, napokon sme ukázali charakter," povedal bezprostredne po zápase kapitán Realu Sergio Ramos. "Najdôležitejšie je, že máme tri body. Ak by sme ich nemali, situácia v boji o titul by sa nám veľmi skomplikovala. Urobili sme to, čo sme mali," citovala agentúra AP francúzskeho lodivoda "bieleho baletu" Zinedina Zidana.

Mestský rival Atletico Madrid odpovedal domácim víťazstvom 1:0 nad Rayom Vallecano. O trojbodovom zisku pre madridský celok rozhodol na štadióne Vicenteho Calderona v druhom polčase striedajúci Antoine Griezmann presnou strelou k žrdi. Pre zverencov argentínskeho kouča Diega Simeoneho, ktorý si na tribúne odpykával prvý súboj z trojzápasovej suspendácie to bolo šieste ligové víťazstvo v sérii. Simeone poriadne zamiešal so zostavou, v základe nastúpili len štyria hráči, ktorí hrali cez týždeň v prvom semifinále LM proti Bayernu Mníchov (1:0). Až keď sa veci skomplikovali, išiel do hry neskorší autor víťazného gólu. "Rayo nám to poriadne sťažilo. Hráči, ktorí nastúpili v základnej zostave dlho nevedeli nájsť rytmus. To je však normálne, keďže pravidelne nehrávajú. Ale my sme boli schopní sa zlepšiť a získať víťazstvo. Momentálne dosahujeme dobré výsledky a v obrane si udržujeme vysoký štandard," povedal po zápase Griezmann.

 

Barcelona uspela na ihrisku Betisu Sevilla 2:0, keď jej pomohlo aj vylúčenie nemeckého obrancu domácich Heika Westermanna v 35. minúte po druhej žltej karte. Oslabení domáci potom po zmene strán nedokázali udržať čisté konto. Kataláncov poslal do vedenia v 50. minúte Ivan Rakitič a triumf favorita spečatil deväť minút pred koncom Luis Suarez. V oboch presných zásahoch svojho tímu mal prsty Lionel Messi.

"Bol to pre nás ťažký test a zvládli sme ho. Nemali sme inú šancu vzhľadom na výsledky Realu a Atletica. Bolo by krásne vyhrať ligu," povedal obranca hostí Gerard Pique. "Neboli sme v prvom polčase vôbec brilantní, ale druhý už bol lepší. Myslím si, že sme sa dobre vyrovnali s tlakom po výsledkoch našich rivalov v boji o titul. Teraz vidím obhajobu o kúsok bližšie ako pred niekoľkými hodinami," vyjadril sa kouč "Blaugrana" Luis Enrique.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Pilot dal vyskúšať svojim deťom riadenie. (Ilustračné foto)
Smrteľný pád lietadla po príšernej chybe pilota: Nechal riadiť deti? Desivé POSLEDNÉ slová a detaily tragédie!
Ilustračné foto
Čína si predvolala na koberček nemeckú veľvyslankyňu: Pozrite sa, ako na to zareagovala
ilustračné foto
Rusko pení: Tvrdí, že zaútočí na Poľsko! Prezradilo, kedy by k tomu mohlo dôjsť
Príspevok na zvýšenú splátku úveru na bývanie je stanovený na 75 % zo zvýšenia mesačnej splátky, maximálne v sume 150 eur
Zadlžení Slováci špekulujú s hypotékami: Dianie okolo úverov mnohých prekvapí
Primátor hlavného mesta má ambíciu  sprístupniť ročne 200 nájomných bytov.
Mapa Bratislavy sa zmení: Toto pribudne v Petržalke
Ilustračné foto
Žena bojovala o život po tom, ako sa napila z kávy na letisku: ŠOKUJÚCI dôvod! Môže sa to stať aj vám
Richard Sulík
Sulík sa chce dostať do europarlamentu: Ochraňujme prírodu, ale nezničme si európsky priemysel, tvrdí
vojak
Je rozhodnuté: Krajina prispeje vojakmi do síl NATO! Takto to súvisí s vojnou na Ukrajine
Na snímke podpredseda vlády a minister životného prostredia SR Tomáš Taraba (nominant SNS) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Minister Taraba: Národné parky majú zabezpečené financovanie z Envirofondu
(ilustračné foto).
Ruské ministerstvo sa otriasa v základoch: Zadržali ďalšieho podozrivého! O čo ide?
Toto obdobie ženského životného cyklu môže trvať až sedem rokov.
Do prechodu sa dostávajú stále mladšie ženy: Ste jednou z nich? Toto radí odborníčka
Foto
Hokejový talent Dvorský o neúčasti na MS: Klamal by som, že...