Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Takú šaškáreň v Poprade ešte nezažili: Primátor fúkal pred poslancami!

Aprílové mestské zastupiteľstvo v Poprade malo nečakaný záver. Osem opozičných mestských poslancov totiž predložilo v stredu list s výzvou na odstúpenie primátora Jozefa Švagerku.

Dôvodom mala byť podľa ich zdôvodnenia jeho neschopnosť viesť úrad. Jeden z iniciátorov výzvy tvrdí, že primátor z Mestskej rady stále odchádzal a napokon sa ani nevrátil. „Myslím si, že bol  za tým alkohol,“ uviedol Štefan Pčola.

Na konci zasadania Mestského zastupiteľstva obvinilo v stredu osem poslancov primátora Jozefa Švagerku, že má problémy so zvládnutím svojej funkcie. Na piatkovej Mestskej rade sa mal znefunkčniť natoľko, že nebol v stave doviesť ju do konca. Vyzvali ho, aby pre záchranu svojho zdravotného stavu a pre dobro mesta zvážil zotrvanie vo funkcii primátora. Švagerka požiadal po tejto výzve náčelníka mestskej polície Štefana Šipulu o dréger a verejne si nechal zmerať alkohol v dychu. Ten bol však nulový.

Opozičným poslancom verejne odpovedal, že čakal, že mu prípadné výhrady predostrú na začiatku zastupiteľstva a vyzvú ho, aby ho neviedol. „Radšej ste sa dali do služieb štvavej kampane. To, že niekto nevládze, neznamená, že musí byť pod vplyvom alkoholu,“ odkazuje primátor. Dodáva, že bol po dlhom čase na dovolenke v Mexiku a stres z 30-hodinového letu a možno aj viróza ho odrovnali. „Zhoršila sa mi aj cukrovka, som človek z mäsa a kostí a robím chyby, viem si ich však aj priznať,“ hovorí Švagerka, ktorý verí, že ho útoky na sociálnych sieťach v práci a v živote len posilnia. „Volili ma občania tohto mesta a im sa budem zodpovedať. Nemienim ich sklamať, som človek so svo­jimi limitmi,“ povedal s tým, že nevylučuje, že nemôže z nejakých príčin odstúpiť, ale rozhodne o tom on sám.

„Vidíte, čo sa robí v politike, koľkí vrcholní politici skončili v nemocnici,“ dodal. Podľa poslanca Ondreja Kafku mal primátor na piatkovej Mestskej rade zdravotné problémy. „Mal by sa vyjadriť, v čom je problém a lekársky to zadefinovať. Potom sa môžeme k tomu vyjadrovať,“ povedal Kafka. Jeden z iniciátorov výzvy poslanec Štefan Pčola tvrdí, že primátor z Mestskej rady stále odchádzal a nakoniec sa ani nevrátil. „Myslím si, že bol za tým alkohol,“ uviedol. Ďalší z iniciátorov - Vladimír Lajčák bol k primátorovi ústretovejší: „Daj, Bože, že to nie je alkohol.“

 

Zaviedli by ste fúkanie pred zastupiteľstvom?

Miroslav Škvarek, primátor mesta Svit

- Obávam sa, že v niektorých zastupiteľstvách by po tomto opatrení mali problém s nadpolovičnou väčšinou pri uzneseniach.

Otvoriť galériu
Miroslav Škvarek
Zdroj: Igor Ľudma

Peter Hritz, starosta obce Nová Lesná

- Poslanec obecného zastupiteľstva je verejný činiteľ a zodpovedá sa ľuďom, ktorí ho volili. Ja osobne by som nemal problém sa skúške alkoholu podrobiť.

Otvoriť galériu
Peter Hritz
Zdroj: Igor Ľudma

Ján Ferenčák, primátor mesta Kežmarok

- Ak by sa zastupiteľstvo uznieslo na takom opatrení, lebo by panovala nejaká nedôvera či podozrenie, nemal by som s tým najmenší problém.

Otvoriť galériu
Ján Ferenčák
Zdroj: Igor Ľudma

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Novy Cas, Igor Ľudma

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ