Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
25.04.2016 11:50 | Správy | Domáce správy

Známa trénerka Daniela († 42) podľahla zraneniam: Prečo jej lekári už nedávali nádej?

Zápasila, no napriek fyzickej sile a kondícii sa už nikdy viac neprebudí. Päť dní po ťažkej autonehode zomrela známa fitnestrénerka Daniela z Topolčian(† 42) na následky devastačných poranení hlavy.

Utrpela ich pri ťažkej autonehode, ktorá sa stala ešte v stredu. Na križovatke pri Moste Apollo sa jej suzuki zrazilo s mercedesom mladej Beáty (21). Zatiaľ čo vodičke mercedesu sa nič vážne nestalo, Danielu udržiavali pri živote už len prístroje. Neopísateľnú bolesť v duši a ťažké chvíle prežíva nielen najbližšia rodina, ale aj známe tváre, ktoré osobnú trénerku a manažérku fitnescentra Slavia Agrofert poznali. Daniela v nedeľu o štvrť na päť ráno na bratislavských Kramároch zomrela. Pre Nový Čas to potvrdila riaditeľka športového klubu Slavia Agrofert Mária Kolimárová.

 

„Danielke navždy dobilo srdiečko,“ smúti za svojou veľmi blízkou priateľkou. Športový klub uverejnil už aj parte, ktoré je venované ich priateľke a nádhernej ľudskej bytosti. Najviac zdrvená zo smrti milovanej je Danielina rodina a predovšetkým jej matka, ktorá je na tom podľa informácií Nového Času psychicky veľmi zle. Daniela mala okrem rodičov aj dve sestry, ktoré ju, žiaľ, už nikdy neuvidia usmievať sa. Zúfalí príbuzní sú však napriek tragickému osudu ich milovanej Daniely vďační.

Otvoriť galériu

„Chceme sa poďakovať všetkým lekárom, sestrám a personálu za skvelú prácu, prístup a pochopenie,“ uviedla trénerkina rodina. Daniele sa osudnou stala obyčajná cesta do obchodu. „Vyzdvihla si hotovosť a išla urobiť nákup pre fitnescentrum - nejaké banány a jablká, a mala sa vrátiť späť,“ spomína na posledné momenty s kamarátkou užialená riaditeľka.

Do práce sa však už nikdy nevrátila. Po ťažkej autonehode na križovatke pri Moste Apollo museli trénerku uviesť do umelého spánku, v ktorom ležala štyri dni. Zdroj blízky Novému Času však potvrdil, že lekári jej nedávali žiadnu nádej, keďže bola už v podstate klinicky mŕtva. „Mala extrémne nízky tlak, to sa už nedalo,“ dodal zdroj. So svojou milovanou Danielou sa rodina naposledy rozlúči pravdepodobne v jej rodnom meste a v absolútnom súkromí.

Odkazy do neba

Andrej Kusalík, štylista: „Daniele želám, nech odpočíva v pokoji, a jej rodine vyslovujem úprimnú sústrasť z celého srdca. Bola skvelý človek, tak si ju budem navždy pamätať.“

Otvoriť galériu
Andrej Kusalík
Zdroj: mah

Martina Krnáč Valková, modelka: „Je to obrovská tragédia, stále si nechcem pripustiť, že sme ju stratili. Bude mi veľmi chýbať v mojom živote.“

Otvoriť galériu

Peter Justin Topoľský, moderátor: „Odkazujem jej, aby sa tam hore stretla so všetkými, ktorých mala rada, a počkala na tých ostatných.“

Otvoriť galériu
Zdroj: archív

Pomôžu jej orgány iným?

Obete dopravných nehôd, u ktorých sa potvrdí mozgová smrť, sú spravidla darcami dôležitých orgánov (srdce, tenké črevo, pankreas). Tie môžu zachrániť alebo významne zlepšiť kvalitu života až 9 ľuďom, keďže niektoré orgány sa dajú poskytnúť dvom prijímateľom (2 pečeňové a pľúcne laloky, 2 obličky). Upozorňovala na to nedávna osvetová kampaň. V rámci nej vysvetľovali verejnosti, že u  nás platí princíp predpokladaného súhlasu darovania orgánov. Kto s tým po svojej smrti nesúhlasí, musí sa vopred zaregistrovať v  Slovenskom centre orgánových transplantácií. Žiadny z  Danieliných blízkych nám nepotvrdil, že by sa zaradila do tohto registra.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: red, Novy Cas, Lucia Špaňúrová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Útok ruskej armády na mesto Dnipro.
Foto
Krvavý útok na Ukrajine: Rusi udreli smrtiacou silou! FOTO zo zasiahnutého mesta
Hikers on the Haiku stairs, otherwise known as Stairway to Heaven, on Oahu, Hawaii.
Počuli ste o Schodoch do neba? S ich návštevou sa môžete rozlúčiť: Za všetko môže bezohľadnosť turistov
 Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Ukrajina vyšla s pravdou von: Zničili ruský bombardér! Súvisí to s nedávnou nehodou?
Ilustračné foto
Cestujúci si toto letisko nevedia vynachváliť: Najlepšie na svete! Skončili naši susedia aspoň v TOP 10?
Jana pustila do sveta nový album Obyčajnosti.
Foto
Úspech Jany Kirschner za hranicami: O takomto niečom môžu mnohí umelci len snívať!
Pri izraelskom zásahu v nemocnici Šifá zahynul vysokopostavený vodca Hamasu.
Izraelské besnenie zasiahlo ďalšiu krajinu: Toto nevyzerá dobre! Čo chcú dosiahnuť?
(ilustračné foto)
Ruský bombardér dokončil bojovú misiu a... Zrútil sa! Spustila sa záchranná akcia
Judge holding gavel in courtroom
V Nemecku takmer došlo k najhoršiemu: Extrémisti plánovali únos ministra a zvrhnutie vlády!
Foto
Tréner Kozák v deň 70. narodenín rozprával o hriechoch minulosti: TOTO Weissovi ml. nikdy nezabudne
Herec si z toho ťažkú hlavu nerobí.
Milo Kráľ prezradil, koľko mu zarobí hudba: Za TOTO by máloktorý muzikant hral
Na snímke starosta Kyjeva Vitalij Kličko
Prehrá Ukrajina vojnu už tento rok?! Znepokojivé varovanie z USA: To znie zle
(ilustračné foto)
Lekári sú v stave vysokej pohotovosti: Šíri sa záhadná choroba! Hrozivé, čo robí s ľuďmi