Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
09.04.2016 06:59 | Prominenti | Domáci Prominenti

Na adresu exmoderátora padajú tvrdé obvinenia, prehovorila absolventka Veronika: Buček sa mi začal vyhrážať!

Petícia proti exmoderátorovi Jarovi Bučekovi (49) pre neštandardné vzdelávacie metódy nie je ojedinelou aktivitou jeho študentov.

Nový Čas zistil, že docent Univerzity Komenského v Bratislave mal opletačky so študentmi aj v minulosti. Absolventka žurnalistiky Veronika Klindová sa v roku 2011 sťažovala písomne na exmarkizáka priamo u dekana. Šéfka katedry pritom pred pár dňami tvrdila, že o sťažnostiach na Bučeka počula prvýkrát. Na katedre žurnalistiky to vrelo už aj v minulosti. Po tom, ako sa objavili informácie o petícii proti zvláštnym vyučovacím praktikám Jara Bučeka, Novému Času porozprávala o svojej skúsenosti s exmarkizákom absolventka školy Veronika Klindová, ktorá neváhala na Bučeka napísať sťažnosť priamo dekanovi.

Otvoriť galériu

„Na konzultáciu som meškala desať minút, lebo som mala prednášku, o čom vedel. Hodinu na mňa kričal, že som drzá, ako som si to mohla dovoliť a že som zlá študentka,“ prezradila Klindová, ktorej prišlo nevoľno a rozplakala sa. „Tvrdil, že moja práca je zlá a vôbec si ju takto nepredstavoval. Na začiatku pritom k tomu nepovedal nič okrem témy, jej rozsahu a času odovzdania,“ prezradila žurnalistka. „Buček sa mi začal vyhrážať, že mi garantuje ťažšiu skúšku, ako majú moji spolužiaci,“ hovorí bývalá študentka, ktorú čakali komisionálne skúšky.

Otvoriť galériu

„Na štátniciach som sa dostala pred komisiu, kde bol Buček hlavou komisie, a bola som tam trikrát dlhšie ako moji spolužiaci,“ uviedla Klindová, ktorá po skúškach pokračovala v magisterskom štúdiu v Nitre. „O tomto uzavretom prípade a výsledkoch opakovaných komisionálnych skúškach menovanej študentky vám informácie poskytne dekan FiF UK,“ vyhlásil Buček.

 

Bučekova nadriadená, vedúca katedry žurnalistiky Svetlana Hlavčáková pred pár dňami vyhlásila, že na Jara Bučeka sťažnosti nezaregistrovala. „Ja som prvú výhradu počula od dekana fakulty včera (v utorok, pozn. red.). Dovtedy som nepočula nikdy žiadnu sťažnosť,“ tvrdila Hlavčáková.

Na prípad zareagoval napokon aj dekan Jaroslav Šušol. ,,Podľa priloženej odpovede dedukujem, že to bol problém neakceptovanej seminárnej práce zo strany vyučujúceho, nespokojnosti študentky s hodnotením, následného komisionálneho hodnotenia, pokračujúceho komisionálneho hodnotenia, na ktoré sa študentka nedostavila. Napriek tomu som rozhodol, ze študentka dostala ďalšiu šancu na komisionálne posúdenie jej výkonov za účasti odborníkov z viacerých katedier fakulty," znie jeho stanovisko.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Richard Gonda, Novy Cas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky.
Dlh v zdravotníctve vyrástol na 817 miliónov eur: Mohol byť ešte vyšší
Si Ťin-pching, Joe Biden.
Toto Amerika nemala robiť! Čína zúri: Hrozí ďalší konflikt? Ich slová hovoria za všetko
 Nitrianski colníci zadržali falzifikáty riflí za 1,69 milióna eur
Foto
Nitriansky colníci zhabali fejky za 1,69 MILIÓNA! Odhalil ich tento DETAIL
Sydney Sweeney
Foto
Filmová producentka totálne NALOŽILA známej herečke: Nevie hrať a nie je ani PEKNÁ!
Minister označil udalosť za zbytočnú tragédiu.
Boj proti medveďom: Z envirorezortu sa presunie 200.000 eur zásahovým tímom
Vláda rozhodla o zákone o Slovenskej televízii a rozhlase! Čo sa mení?
Na snímke poslankyňa NR SR Mária Kolíková (SaS).
Zákony o strategických investíciách a VO sú podľa SaS nebezpečné: Sme zásadne proti
(ilustračné foto)
Zlé správy z Ukrajiny! Rusi tvrdo udreli: Zasiahli obytné oblasti
Úrad na ochranu osobných údajov uložil hnutiu pokutu, OĽaNO sa odvolalo.
Úradu na ochranu osobných údajov nemá šéfa už 4 roky: nového predsedu navrhnú bez hodnotiacej komisie
Europarlament. (ilustr. foto)
Voľby do europarlamentu sa blížia: Ako požiadať o hlasovací preukaz?
Foto
Krásna fyzioterapeutka Trnavy spôsobila boom: V Turecku by ju vyvážili zlatom!
Statného medveďa najprv postrelil hubár, následne aj poľovníci, no vypátrať sa ho nepodarilo a zranená šelma unikla do lesov. (ilustračná snímka)
Aktualizované
Postupy pri výrube drevín sa majú zjednodušiť! Má to pomôcť problému s medveďmi