Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
29.03.2016 22:37 | Šport | Futbal

Ďalšia remíza Slovákov v príprave: Stoch sa trénerovi za dôveru odmenil gólom!

Slovenskí futbalisti remizovali v utorňajšom prípravnom zápase v Dubline s reprezentáciou Írska 2:2.

Predtým v marcovom asociačnom termíne odohrali zverenci trénera Jána Kozáka aj duel s Lotyšskom, s ktorým v Trnave taktiež uhrali nerozhodný výsledok (0:0).

Na solídne zaplnenom dublinskom Aviva Stadium viedli hostia od 14. minúty po góle Miroslava Stocha, Íri však odpovedali zlepenými zásahmi Shanea Longa a Jamesa McCleana z penált. Pred koncom prvého polčasu odviedol penzum práce v šestnástke domácich Róbert Vittek, ktorému Paul McShane zabránil streliť gól, ale sám si zrazil loptu do vlastnej siete - 2:2. Po zmene strán už gól nepadol a tak sa ani v piatom vzájomnom zápase Slováci nedočkali triumfu nad tímom zo "zeleného ostrova", ich bilancia je nepriaznivá 0-4-1.

Najbližšie sa Slováci stretnú až v máji na predšampionátovej príprave. Najprv na sústredení v Rakúsku odohrajú neoficiálny zápas s Gruzínskom (27. mája). Priamo z neho zamieria do Nemecka, kde sa 29. mája stretnú s úradujúcimi majstrami sveta v Augsburgu. V generálke na EURO 2016 budú hostiť Severné Írsko (4. júna v Trnave).


Írsko - Slovensko 2:2 (2:2)

Góly: 22. Long (z 11 m), 24. McClean (z 11 m) - 14. Stoch, 45. McShane (vl.). Rozhodovali: Nielsen - Lundberg, Engan (všetci Nór.), ŽK: McClean - Sabo, Pekarík, 30.217 divákov.
 

Zostavy a striedania:
Írsko: Elliot (16. Randolph) - Christie, O'Shea (46. Pearce), McShane, Ward (79. Hayes) - O'Kane (66. Pilkington), Whelan - McClean, Hoolahan (73. McGeady), McCarthy - Long (46. Brady)

Slovensko: Kozáčik - Pekarík, Škrtel, Saláta, Švento (88. Tesák) - Sabo (64. Duda), Greguš (74. Hrošovský) - Šesták (64. Mak), Hamšík, Stoch (64. Weiss) - Vittek (64. Nemec)

Otvoriť galériu

Priebeh zápasu

 

Slovenský tím nastúpil oproti duelu s Lotyšskom v pozmenenej zostave, v základe sa objavilo až osem nových hráčov. Po opatrnom úvode ako prvý sebavedomo zavelil do ofenzívy, ale Hamšíkov prienik do šestnástky priniesol len náznak šance. V 14. minúte predviedol ukážkový brejk Sabo, ktorý si za poliacou čiarou obhodil brániaceho McShanea a postupoval z pravého krídla sám do šestnástky. Neulakomil sa však na strelu, našiel spätnou prihrávkou medzi dvoch obrancov voľného Stocha a ten pravačkou do protipohybu brankára otvoril skóre - 0:1. Pri snahe zabrániť gólu sa zranil brankár Elliot a medzi žrďami ho nahradil Randolph. O osem minút neskôr pomohol domácim nórsky rozhodca Nielsen, ktorý posúdil pád Longa v šestnástke ako Kozáčikov faul, hoci slovenský brankár mal ako prvú v moci loptu a írsky útočník prepadol cez jeho rukavice. Sám "poškodený" z jedenástky bezpečne vyrovnal - 1:1. V 24. minúte prišla ďalšia penalta pre domácich, no tentoraz neodškriepiteľná po tom, ako Škrtel zatiahol ručnú brzdu voči aktívnemu Longovi. Loptu si na biely bod postavil McClean a hoci si Kozáčik na ňu siahol, nedokázal ju vytesniť vedľa ľavej žrde. Slovákmi dvojitý úder na chvíľu zamával, po otrasení však opäť začali produkovať svoju hru a zamerali sa na rýchle brejky. Na konci prvého polčasu sa dočkali zaslúženého vyrovnania, keď po centri Pekaríka odviedol na prvej žrdi Vittek mamutiu prácu a dôrazom prinútil McShanea ísť do lopty, ktorú si smoliarsky zrazil do vlastnej brány - 2:2. 

Do druhého polčasu vstúpili oba tímy evidentne viac defenzívne zamerané, mierne navrch mali Íri. Ich výpady sa však končili pred šestnástkou súpera. Slovenských futbalistov vytrvalo hnali vpred ich krajania na tribúnach, ktorých bolo viac počuť ako domácich priaznivcov. Po hodine ich ich mohol potešiť Stoch, ale akciu Hamšíka s Vittekom nedoviedol do gólovej bodky. Jeho slabý pokus v dobrej palebnej pozícii Randolph ľahko skryl do rukavíc. V 64. minúte tréner Kozák vystriedal naraz štyroch hráčov s cieľom oživiť ofenzívu. Už o niekoľko desiatok sekúnd sa však jeho zverenci museli brániť, z nepríjemnej skrumáže však vyšli víťazne vďaka Kozáčikovi. V záverečnej 20-minútovke tempo hry aj vinou striedaní upadlo a s výnimkou strely Maka do bočnej siete už diváci viac šancí nevideli.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Na prestížnej udalosti hľadali nové tváre modelingu.
Foto
Tlačia deti do modelingu: Syn vdovy po Pašekovi st. († 37) ohúril a aha, ako vyrástla Haklovej dcéra!
(ilustračné foto).
Veľká Británia spustila revolučné očkovanie: Vyrieši to jeden z najsmrteľnejších problémov ľudstva
Foto
Nitriansky spasiteľ Stavjaňa: Ako to vyzerá s jeho budúcnosťou?
Fiona sa priznala k vražde svojho priateľa.
Fiona chladnokrvne zavraždila svojho priateľa († 42): Zavliekla ho do spálne a nasledoval horor! Mrazivé detaily
Joe Biden (vľavo) a Recep Tayyip Erdogan
Historické stretnutie odložili: Turecký prezident cúvol! Čo sa stalo?
Biely dom (ilustračná fotografia).
Prekvapivé rozhodnutie: USA odložili svoje plánované sankcie! Prečo to urobili?
Poľský minister zahraničných vecí Radoslaw Sikorski a ruský prezident Vladimir Putin.
Poľský minister sa obul do Putina: Dúfam, že nebude taký ŠIALENÝ a... Na jednu vec sa musia pripraviť
ministerka zdravotníctva SR Zuzana Dolinková
Dolinková prehovorila: KDH ju chce odvolávať, takto reaguje ministerka
Ilustračné foto
Ťažko zranená matka porodila dievčatko a zomrela, neskôr skonalo aj bábätko: Detaily nešťastia z Gazy vám vtisnú slzy do očí
early rush hour scene with lens flares
Vodiči, cez víkend sa pripravte na dopravné obmedzenia: Budú na D2 v tomto úseku
Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken.
Blinken varuje: Ak s týmto Čína neprestane, USA zakročia! Hovorí o hrozbe pre Európu
lady feeding her dog , cozy kitchen interior, panorama, copy space. Healthy nutritive full of vitamins and minerals dog food
Čo ľudia nespravia pre peniaze: Povolanie len pre silné žalúdky! Domáci miláčikovia to ocenia