Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
22.03.2016 08:33 | Správy | Zahraničné správy
FotoVideoOnline

Teror v Bruseli: Iracké tajné služby zverejnili správu, z ktorej vás zamrazí

Na letisku v hlavnom meste Belgicka bolo v utorok ráno počuť dve explózie.

Ako píše Daily Mail svedkovia hovorili o otrasoch, ktoré zacítili, keď nakupovali v duty free zóne. Výbuchy mali mať epicentrum pri stanovisku leteckej spoločnosti American Airlines v odletovej hale.

Nachádzali ste sa v čase explózií na letisku v Bruseli? Ozvite sa nám na tip@novycas.sk

ONLINE:
ONLINE:
ONLINE: Výbuchy v Bruseli
23:53

Online prenos z útokov v Bruseli pre dnešok končíme. O ďalších novinkách vás budeme informovať v spravodajstve Čas.sk. Ďakujeme vám za pozornosť a prajeme pekný večer.

23:31

Jedným zo zranených je aj brazílsko-belgický profesionálny basketbalista Sebastien Bellin. Na fotografiách je zachytený v kaluži krvi na bruselskom letisku. Basketbalista bol podľa informácií serveru DailyMail vymrštený do 20metrovej výšky a už podstúpil operáciu kvôli svojim zraneniam.

 

23:22

Belgický denník HLN hlási, že polícia bola vedená k Schaerbeek taxikárom, ktorý zaviezol podozrivých bombardérov na letisko. Spomenul si, že mu nedovolili pomôcť im s batožinou a povedal polícii, kde ich vyzdvihol.

 

 

22:47

Súčasťou teroristickej siete v Belgicku má byť aj tridsaťročný Mohamed Abrini, ktorého polícia pred pár dňami označila ako spolupáchateľa parížskych útokov. Ten sa mal podieľať na plánovaní a logistike útokov v Paríži. Či má niečo spoločné aj s belgickými útokmi zatiaľ nie je jasné.

 

22:34

Belgická polícia pátra po dvadsaťštyriročnom Najimu Laachraoui, ktorý podľa spravodajskej stanice iTELE mal pomáhať samovražedným teroristom pripravovať výbušniny. Jeho DNA bolo nájdené aj v dome, kde sa plánovali parížske útoky.

22:28

Bruselské úrady oznámili, že minúta ticha za obete útokov sa bude konať na poludnie miestneho času (11:00 GMT) v stredu.

22:24

Časť letiska v Denveri evakuovali kvôli možnej bezpečnostnej hrozbe. 

 

 

 

22:17

Úprimnú sústrasť rodinám obetí teroristických útokov v Bruseli vyjadril na sociálnej sieti aj banskobystrický primátor Ján Nosko. "Násilie, nenávisť a teror opäť zasiahli do životov obyčajných ľudí. Zasiahli každého jedného z nás. Bohužiaľ, takmer denne sme svedkami toho, ako sú atakované základné hodnoty ľudského bytia. Odsúdeniahodné činy násilníkov nás nemôžu nechať ľahostajnými," konštatoval Nosko. "Sme myšlienkami pri vás," dodal.

 

 

22:12

Traja podozriví teroristi, ktorí útočili na letisku, mali mať bomby vo svojich batožinách, oznámil miestny starosta tlačovej agentúre AFP. 

22:10

Podľa prokuratúry je zatiaľ príliš skoro na zverejnenie bilancie obetí. Podľa hasičov je 14 mŕtvych na letisku a desať až dvadsať v metre. O celkom zhruba 30 obetiach hovoril šéf národného krízového centra. Bruselský starosta Yvan Mayeur uviedol, že v metre zahynulo najmenej 20 ľudí. Zranených je podľa rôznych zdrojov okolo 200, mnoho z nich je v kritickom stave.

21:59

Ani jedna "konkrétna dôveryhodná" informácia tajných služieb nenasvedčuje tomu, že by sa v Spojených štátoch chystali útoky podobné tým, aké sa odohrali v Bruseli, vyhlásil americký minister pre vnútornú bezpečnosť Jeh Johnson.

21:58

Sýrske vedenie označilo bombové útoky v Bruseli za "nevyhnutný dôsledok zlej politiky a tolerancie k terorizmu", pričom vyzvalo na spoločný boj proti tomuto fenoménu. 

21:54

Skoro osemcentimetrový klinec len kúsok od srdca objavil röntgen jedného z preživších po bruselských útokoch. Klince boli umiestnené najmenej v jednej bombe, aby zranili čo najviac osôb.

21:36

Letisko Brusel zostane v stredu zatvorené. 

21:31

Bývalý šéf bezpečnosti izraelského letiska Pini Schiff sa oprel do bezpečnostných opatrení väčšiny európskych letísk. "Dvaja teroristi, ktorí vstúpili do priestoru terminálu s výbušnými zariadeniami: tu ide bezpochyby o kolosálne zlyhanie," komentoval v rozhovore s izraelským rozhlasom. Letisko Ben Gurionovo je známe veľmi prísnymi bezpečnostnými opatreniami, pri ktorých sú cestujúci vystavení kontrole a okamžitému výsluchu, bežná je tiež asistencia policajných psov.

21:18

Producent filmových a televíznych diel Warner Bros oznámil kvôli bruselským útokom zrušenie slávnostnej londýnskej premiéry filmu Batman v Superman: Úsvit spravodlivosti. Film v londýnskom kine Leicester Square bude uvedený podľa plánu, avšak bez prítomnosti celebrít, uviedol server Hollywood Reporter.

21:08

Ľudia sa zhromaždili na počesť obetiam. 

21:03

V Českej republike rozhodla vláda o vyhlásení prvého stupňa ohrozenia terorizmom a v súvislosti s tým rozhodla aj o posilnení hliadkovej služby a bezpečnostných opatrení o vojakov v činnej službe. 

20:57

"Odovzdávam Božiemu milosrdenstvu všetkých, ktorí prišli o život," napísal pápež František na Twitter.

20:50

Hľadanie pokračuje aj v oblasti bruselskej Schaerbeek. 

20:46

Aj ďalšie európske metropoly vyjadrili sústrasť s obeťami dnešných teroristických útokov. 

20:36

Lídri členských krajín Európskej únie uviedli, že táto tragická udalosť iba posilní odhodlanie EÚ chrániť európske hodnoty a toleranciu. 

V spoločnom stanovisku 28 hláv štátov a vlád, ako aj lídrov rozličných inštitúcií EÚ sa uvádza: "V boji proti nenávisti, násilnému extrémizmu a terorizmu budeme zjednotení a pevní." Európski lídri sa zároveň zaviazali, že budú proti hrozbám terorizmu bojovať "všetkými nevyhnutnými prostriedkami".

20:18

Ďalšia hrozba! Islamský štát sa tentoraz vyhráža Veľkej Británii. Predpovedá jej "silnejšie a trpkejšie" útoky ako boli tie Bruseli. "Chvála Alahovi, ktorý urobil naše údery presnými a pomohol nám uspieť. Požadujeme od neho, aby prijal našich bratov medzi mučeníkov," cituje z vyhlásenia teroristov denník Daily Mail.

19:56

Na znak solidarity sa známe európske pamiatky osvetlili do farieb belgickej vlajky. Okrem Eiffelovej veže v Paríži to je aj Brandenburská brána v Berlíne či Fontána di Trevi v Ríme.

19:46

"Dnes je naša krajina v zármutku. Pre všetkých z nás nebude 22. marec obyčajným dňom. Zničené životy. Hlboké poranenia. Toto utrpenie znáša celá krajina. Vyjadrujeme plnú podporu záchranárom a bezpečnostným zložkám. A všetkým, ktorí spontánne poskytli pomoc. Tvárou v tvár hrozbe budeme naďalej reagovať spoločne," uviedol vo vyhlásení belgický kráľ Philippe.

19:42
 
 

Americké tajné služby sa domnievajú, že páchatelia dnešných teroristických útokov v Bruseli boli s najväčšou pravdepodobnosťou spojení s 26-ročným Salahom Abdeslamom, uviedla agentúra Reuters s odvolaním sa na nemenovaného amerického predstaviteľa

19:41

Pri razii na predmestí Schaerbeek našla polícia výbušninu, vlajku Islamského štátu a chemické látky.

19:28

Prezident SR Andrej Kiska rozhodol dnes o stiahnutí vlajok na pol žrde na prednom nádvorí Prezidentského paláca v Bratislave. Vyjadril tým úctu obetiam dnešných bombových útokov v Bruseli a urobil tak na znak solidarity s Belgickom.

19:23

Veľká Británia sprísňuje v reakcii na dnešné teroristické útoky v Bruseli kontroly na svojich štátnych hraniciach. Zintenzívnenie sa prejaví väčším počtom pohraničníkov v službe a zvýšením počtu kontrolovaných motorových vozidiel.

19:10

Podľa Merkelovej bude Nemecko s belgickými bezpečnostnými orgánmi "všemožne spolupracovať, aby boli nájdení, určení a potrestaní vinníci" dnešných útokov na letisku a stanici metra v Bruseli, ktoré si vyžiadali desiatky mŕtvych a zranených. Kancelárka sa v tejto súvislosti spojila s belgickým premiérom Charlesom Michelom a vyjadrila mu "plnú solidaritu", dopĺňa agentúra AP.

19:08

"TERORIZMUS - Podozrivý na identifikáciu. Polícia sa snaží zistiť totožnosť tohto človeka. Je podozrivý zo spáchania atentátu na letisku Zaventem v utorok 22. marca 2016. Ak spoznávate túto osobu alebo ak máte informácie o tomto útoku, obráťte sa na vyšetrovateľov prostredníctvom bezplatného telefónneho čísla 0800 30 300. Diskrétnosť je zaručená," uvádza sa v policajnej výzve spolu s fotkou muža.

18:58

Pred budovou bruselskej burzy sa zišli desiatky ľudí. Informuje spravodajca BBC.

18:35

Polícia pátra po tomto mužovi. Ide o tretieho atentátnika, ktorý je na úteku? Podozrivého muža v béžovej vetrovke zachytila bezpečnostná kamera. Muž išiel popri dvojici podozrivých, ktorých fotky zverejnili už predtým.

18:29

Jednotka belgickej armády na zneškodňovanie výbušnín odpálila pomocou riadenej detonácie "podozrivé vozidlo" v štvrti Ixelles v južnej časti Bruselu, neďaleko areálu univerzity Vrije Universiteit Brussel. Na Twitteri o tom informovala miestna polícia.

V reakcii na výbuchy v Bruseli úrady už skôr v priebehu dneška evakuovali všetky objekty vysokej školy Université Libre de Bruxelles, píše Belga.

18:25

Z dôvodu udalostí, ktoré sa dnes ráno odohrali v hlavnom meste Belgicka, sa Orange Slovensko rozhodlo zrušiť účtovanie hovorov z a do Belgicka od dnešného dňa (22.3.) do štvrtka (24.3.). "Veríme, že aspoň takto symbolicky pomôžeme zmierniť dopad týchto udalostí a uľahčíme komunikáciu našich spoluobčanov, ktorí žijú alebo majú blízkych v Bruseli," píše sa v informácii, ktorú spoločnosť poskytla TASR.

18:21

V bruselskej štvrti Schaerbeek prebieha policajná razia. Okolie bolo evakuované a policajti ho blokujú už 6 hodín.

18:09

Iný vysoko postavený predstaviteľ irackých spravodajských služieb potvrdil, že "za touto operáciou stál Dáiš (arabská skratka staršieho názvu IS) a bola naplánovaná v Rakke pred dvoma mesiacmi". Pod podmienkou anonymity tiež varoval, že IS má "troch samovražedných útočníkov, korí spáchajú ďalší útok".

18:07

Skupina Islamský štát (IS) strávila dva mesiace plánovaním teroristických útokov na "letiská a železničné stanice" v Európe, pôvodne však nemala v úmysle zaútočiť v Bruseli. Plány zmenila po tom, ako minulý piatok zatkli Salaha Abdeslama, známeho ako strojcu vlaňajších útokov v Paríži. Informoval o tom dnes predstaviteľ irackých spravodajských služieb, ktorého cituje agentúra AP.

Nemenovaný predstaviteľ, odvolávajúci sa na zdroje zo sýrskeho mesta Rakka obsadeného IS, pre AP uviedol, že Iračania oboznámili európske krajiny s uvedenými plánmi, ale Brusel vtedy ešte "nebol ich súčasťou".

17:57

Belgické centrum pre krízové situácie dnes povolilo ľuďom nachádzajúcim sa v metropole Brusel voľný pohyb a stiahlo tak odporúčanie nevychádzať z domov. Peter Mertens z centra pre krízové situácie však upozornil, že hrozba ďalších útokov "je stále reálna a vážna".

17:54

Teroristi mohli mať rozbušky ukryté v rukaviciach. Na fotografiách podozrivých z útokov je vidno, že mali rukavice iba na jednej ruke.

17:43

"Bojovníci Islamského štátu začali strieľať vo vnútri letiska Zaventem a potom odpálili svoje pásy s výbušninami," stojí vo vyhlásení Islamského štátu. Ďalší "mučeník" svoj pás s výbušninami odpálil v stanici metra Maalbeek. "Útoky si vyžiadali viac ako 230 zranených," píše sa v správe agentúry Amak.

17:31

Bezpečnostné služby podľa BBC našli a zneškodnili tretiu bombu na letisku Zaventem.

17:19

Belgická polícia usilovne pátra po jednom z troch mužov pravdepodobne zodpovedných za teroristický útok na letisku. Dvaja zahynuli, keď sa vyhodili do povetria, a jeden je podľa všetkého na úteku, informovala belgická verejnoprávna televízia RTBF.

Polícia vykonala razie vo štvrti Schaerbeek.

17:16

Bezpečnostné zložky sa domnievajú, že prinajmenšom jedna z náloží bola v podobe tzv. kufríkovej bomby. Agentúra AP o tom informuje s odvolaním sa na nemenovaného amerického predstaviteľa.

Zatiaľ je nejasné, či za výbuchmi v Bruseli stojí skupina okolo Salaha Abdeslama, ktorého sa podarilo zatknúť minulý piatok v bruselskej štvrti Molenbeek, alebo či boli priamou odvetou za jeho zatknutie.

17:10

Najvyšší predstavitelia štátov krajín EÚ označili atentáty za útok na európsku demokratickú spoločnosť. V spoločnom vyhlásení uviedol, že atentáty posilnili ich odhodlanie brániť všetkými prostriedkami európske hodnoty a toleranciu. "Budeme jednotní a pevní v boji proti nenávisti, násilnému extrémizmu a terorizmu," uviedli lídri.

16:54

Počet zranených sa zvýšil na 230! Informáciu potvrdilo belgické národné krízové centrum. Približne 100 ľudí sa zranilo pri výbuchoch na letisku Zaventem, 130 sa zranilo pri explóziách na stanici metra Maelbeek. 

16:53

Ako informujú belgické médiá, zranených previezli do 15 nemocníc. 

16:52

Útoky v belgickej metropole Brusel, v dôsledku ktorých zomrelo 34 ľudí a polícia uzavrela mesto, priniesli do Európy rovnaké utrpenie, aké sa odohráva na Blízkom východe dennodenne, uviedla v utorok na návšteve Jordánska vysoká predstaviteľka Európskej únie pre zahraničné veci Federica Mogheriniová.

"Toto je veľmi smutný deň pre Európu, keď Európa a jej metropola zažívajú rovnakú bolesť, akú tento región nesie každý jeden deň," uviedla Mogheriniová.

16:48

"Rodinám, blízkym a priateľom obetí dnešných útokov úprimnú, hlbokú sústrasť a spoluúčasť. Zároveň si pre všetkých zranených želám skoré uzdravenie. Terorizmus v Bruseli, „hlavnom meste Európy“ je opakovaným útokom na všetkých, na celú Európsku úniu a hlavne na nás, jej občanov. Bohužiaľ ide o ďalšie smutné pripomenutie toho, že extrémisti žijú medzi nami, nezastavia sa pred ničím a je potrebné s nimi oveľa účinnejšie bojovať. Nesmieme sa však nechať ovládnuť strachom. Ani tým, ktorý sa v nás snažia zasiať islamskí radikáli, no už vôbec nie tým, ktorý sa objavuje v podobe stále častejšie sa objavujúcich xenofóbnych postojov. Zlu a nenávisti, ktoré extrémizmus v akejkoľvek svojej podobe predstavuje, sa vieme postaviť len spoločne. Odporné násilie, radikalizmus a fanatizmus nás potom nikdy neporazia," napísala na margo útokov v Bruseli europoslankyňa Monika Flašíková-Beňová

16:42

Moslimovia žijúci na Slovensku sú rozhorčení z utorkových teroristických útokov v Bruseli. Pozostalým obetí vyslovili úprimnú sústrasť. "Vždy cítime nevýslovnú bolesť, keď zomierajú nevinní ľudia," uviedli predstavitelia Islamského centra v Bratislave v stanovisku.

Islam podľa hovorcu centra Ibrahima Mahmouda odmieta akékoľvek násilie. Každý, kto tvrdí, že takto činí v mene Boha, podľa neho klame. Zabíjať v mene akéhokoľvek náboženstva je pre každého úprimne veriaceho človeka neprípustné, upozornil.

16:39

Takto to vyzerá pri evakuácii bruselského letiska. Ľudia čakajú vonku bez batožiny a s jedlom, ktoré im ešte zostalo. 

16:36

Islamský štát sa prihlásil k výbuchom v Bruseli. "Bojovníci Islamského štátu spustili sériu explózií s výbušnými opaskami v utorok, zacielenými na letiská a centrálnu stanicu metra v centre belgickej metropoly Brusel, v krajine spolupracujúcej v medzinárodnej koalícii proti Islamskému štátu," znie vo vyhlásení teroristickej organizácie, ktorú zverejnila agentúra Amak. 

16:32

Belgicko pátra po jednom z troch mužov, ktorí majú byť zodpovední za útok na bruselskom letisku. Tretí muž sa neodpálil a je na úteku, uviedla telelvízia RTBF. 

16:23

Bezpečnosť posilňnuje aj Veľká Británia. "Zvyšujeme policajné hliadky v prístavoch, na letiskách, na staniciach metra a na medzinárodných železničných staniciach," napísal britiský premiér David Cameron na Twitteri.

16:22

"Je to vojna. Je to nepopísateľné, všetko je zničené, rozbité na kúsky," povedal hovorca protipožiarnej služby Pierre Meys pre denník Le Soir. Ako sám tvrdí, za posledných 40 rokov svojej služby nič tak strašného nevidel. 

16:18

Najmenej jedna z výbušnín, ktorú použili útočníci pri útoku na letisku, obsahovala aj veľké množstvo klincov. Podľa televízie VTM to vyplýva z povahy zranení ľudí.

Lekár Marc Decramer z nemocnice Gasthuisberg v Louvaine povedal, že ošetril 11 ľudí s vážnymi zraneniami, traja z nich v kritickom stave. Podľa Decramera zranení utrpeli mnohé zlomeniny a hlboké rany spôsobené sklom a klincami.

16:13

Predseda Smeru-SD Robert Fico má pocity veľkého smútku, veľkej obavy a veľkého presvedčenia. Priznal to v prejave po tom, ako štyri strany Smer-SD, SNS, Most-Híd a #Sieť podpísali koaličnú dohodu. "Dnešný významný akt sa koná v tieni závažných tragických udalostí. Ako premiér prejavujem plnú solidaritu belgickému premiérovi, ako občan ju prejavujem všetkým občanom Belgicka a ako človek všetkým, ktorí prišli o svojich príbuzných a priateľov," odkázal na margo teroristických útokov v Bruseli, ktorých obete si lídri uctili minútou ticha.

Fico má obavu, či dokážu demokratické režimy typické politickou korektnosťou reagovať na podobné javy. "Len silné a stabilné vlády sú schopné reagovať na terorizmus a jeho prejavy. Ak chceme, aby sa Slovensku ďalej darilo, potrebujeme elementárnu bezpečnosť a pokoj v krajine," vyhlásil.

16:10

Predseda parlamentu Peter Pellegrini vyjadril vo svojom mene i v mene poslancov Národnej rady SR hlboký zármutok nad útokmi v Bruseli. "Slovami nemožno vyjadriť ľútosť a zdesenie, ktoré pociťujem v súvislosti s tragickými udalosťami v Belgicku. Dôrazne odsudzujem všetky teroristické útoky a verím, že do budúcna budeme schopní spoločnými silami vzdorovať šíreniu terorizmu v celej Európe," uviedol Pellegrini v písomnom stanovisku.

16:10

Pápež František poslal súvislosti s útokmi v Bruseli smútočný telegram prímasovi katolíckej cirkvi v Belgicku a arcibiskupovi z Malines-Bruxelles, Jozefovi De Kesel. Pápež v ňom znova odsúdil "slepé násilie, ktoré vedie k takému veľkému utrpeniu".

V telegrame sa uvádza, že pápež zveruje "Božiemu milosrdenstvu všetkých ľudí, ktorí (dnes) prišli o život, a spája sa v modlitbách a v bolesti s ich blízkymi". Vyjadril tiež hlbokú účasť zraneným a ich rodinám a vyslovil sympatie ľuďom, ktorí im "v tejto skúške prinášajú úľavu a útechu v ich bolestiach".

16:03

Polícia robí rozsiahle razie po podzrivých teroristoch v bruselskej oblati Schaerbeek, Informuje o tom belgická televízia RTBF. 

15:57

Belgická vláda po krvavých útokoch v Bruseli vyhlásila trojdňový štátny smútok. 

15:55

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan odsúdil teroristické útoky v Bruseli a vyhlásil, že nie je rozdiel medzi teroristickými organizáciami, či už sú to kurdskí militanti útočiaci v Ankare, alebo osoby stojace za výbuchmi v hlavnom meste Belgicka.

15:53

Bezpečnostné kamery zachytili tváre údajných útočníkov. Fotografiu zverejnil belgický portál dhnet.be. 

15:52

Predseda Konferencie biskupov Slovenska (KBS) a bratislavský arcibiskup Stanislav Zvolenský v utorok v kaplnke arcibiskupského úradu v Bratislave zapálil symbolickú sviecu za obete atentátu v Bruseli. Informuje o tom Tlačová kancelária KBS. 

"S hlbokým zármutkom som si vypočul správy o teroristických útokoch v Bruseli. Modlím sa za tých, ktorí zomreli alebo boli zranení, pamätám aj na ich blízkych a priateľov," uviedol Zvolenský. Ako dodal, v stredu (23.3.) ráno bude za všetkých sláviť svätú omšu.

15:44

Budovu Európskej komisie v Bruseli evakuujú! Informovala o tom telelvízia RTL. 

15:41

Ako informuje český Blesk, neďaleko bruselskej stanice metra, v ktorej nastal výbuch, bola aj skupina dvadsiatich českých študentov žurnalistiky. V Bruseli boli na študijnom pobyte organizovanom Európskym parlamentom.  Sú v poriadku. 

15:40

"Takéto operácie si vyžadujú dôkladné plánovanie, organizačno-technické prípravy a operatívny prieskum prostredia, kde sa majú teroristické útoky uskutočniť. Teroristi obvykle z propagandistických a psychologických dôvodov sa snažia o to, aby teroristický akt bol vnímaný v súvislosti s niečím, čo naznačuje jeho symboliku. V tomto prípade išlo o to, aby verejnosť dostala signál, že je to nielen odplata za zadržanie teroristu Salaha Abdeslama, ale zároveň aj dôkaz o tom, že sieť teroristických aktivistov je dynamická a životaschopná štruktúra, ktorú nemožno zlikvidovať opatreniami policajných štruktúr a spravodajských služieb," povedal bývalý riaditeľ rozviedky Slovenskej informačnej služby Igor Cibula.

15:33

"Videli sme, ako telá vyleteli do vzduchu a potom spadli," napísal na Twitteri Martin Buxant. "Videl som asi 18-ročné dievča s dierou v ruke, z ktorej tiekla krv, potom muža so zraneným členkom a dvoch mŕtvych, všade bola panika," cituje Daily Mail Diesa Valaerta, ktorý v čase explózie čakal pri odbavovacích prepážkach. Podľa očitých svedkov bolo počuť pred výbochom výkriky v arabčine. "Počul som muža, ako vykríkol niečo v arabčine a potom sa ozvala explózia...Bol to horor, videl som najmenej siedmich mŕtvych, všade bola krv, ľudia prišli o končatiny, videl som telá bez nôh," opisuje očitý svedok. 

15:26

Americký prezident Barack Obama vyjadril ľútosť nad teroristickými útokmi v metropole Belgicka. Uviedol, že v myšlienkach je s ľuďmi v Bruseli. Obama zároveň vyzval svet na boj proti terorizmu. 

15:24

"Nemohol som dýchať, nemôžem uveriť tomu, že som nažive," hovorí reportér BBC News Europe, ktorý bol na mieste nešťastia. 

15:24

"Prechádzal som okolo hotela, keď vybuchla v metre bomba. Počul som hluk a videl som dym vychádzajúci zo stanice. Ľudia boli zranení a na mieste neboli žiadni záchranári, len pár policajtov," hovorí reportér BBC Simon Marks, ktorý bol svedkom teroristického útoku.

"Ľudia z blízkeho hotela vynášali uteráky, s ktorými ošetrovali zranených. Mnoho ľudí bolo v šoku a mali slzy v očiach," cituje ho britské BBC. 

15:13

Počet zranených sa zvýšil na takmer dvesto! Podľa hasičov sa na letisku zranilo 92 ľudí a v metre 106. 

15:11

Predseda Európskeho parlamentu Martin Schulz oznámil, že na utorok aj stredu sú zrušené všetky rokovania a v stredu bude zatvorená aj budova Európskeho parlamentu. Pre český portál Blesk.cz to uviedla česká europoslankyňa Kateřina Konečná. 

15:07

Na sociálnych sieťach koluje obrázok, protredníctvom ktorého ľudia z celého sveta vyjadrujú Bruselu solidaritu. 

15:01

Dve bruselské železničné stanice od 16:00 opäť sprístupnia. Ide o stanicu Midi a Brussles North. Hlavná stanica zostane naďalej uzavretá. 

14:55

Úrady vyzvali obyvateľov Bruselu, aby si namiesto telefonovania medzi sebou posielali esemesky. Telefónne siete sú totiž preťažené. 

14:53

Poplach na letisku v nemeckom Leipzigu sa ukázal ako neopodstatnený. Podozrivý objekt bol neškodný. Informoval o tom nemecký Bild. 

14:47

Takto to vyzeralo na letisku tesne po výbuchoch. 

14:46

Starosta Bruselu potvrdil, že v metre zahynulo 20 ľudí. Ďalších 106 sa zranilo

14:45

"Nemyslím si, že by to bola odveta za troch atentátnikov zastrelených v Paríži, pretože celá západná Európa a dokonca aj Rusko je v určitých ´drápoch´ organizovanej teroristickej siete. Čiže ten útok na Brusel sa koniec koncov čakal a spravodajské služby vyzývali už pred niekoľkými dňami, ak nie týždňami, k opatrnosti kvôli možnosti teroristických útokov," povedal bezpečnostný analytik Ivo Samson. 

14:44

Fabrika spoločnosti Audi pre teroiristické útoky zrušila dnešnú prevádzku. Fabrika má 2500 zamestnancov. Dôvodom je aj výzva belgických úradov, aby všetci občania zostali vo svojich príbytkoch. 

14:39

V belgickej metropole hučia sirény policajných vozidiel a sanitiek, inak sa život prakticky zastavil. Belgické úrady sčítavajú obete dvoch teroristických útokov. Belgický premiér označil dnešok za čierny okamih svojej krajiny. 

14:27

Belgická armáda na bruselskom letisku odpaľuje podozrivú batožinu

14:21

Boris Kollár sa ostro obul do politiky EÚ. Podľa jeho slov aj to je dôvodom kritickej situácie v Európe. Jeho drsnú reakciu na dresu utečencov si môžete pozrieť na videu

14:16

Na bruselskom letisku našli jednu nevybuchnutú vestu. 

14:11

ČT24 informuje, že v Bruseli je na úteku jeden samovraždený atentátnik. 

14:09

Poplach na letisku v nemeckom Leipzigu! Pri batožinovej kontrole sa objavil podozrivý kufor. 

14:02

Do Belgicka prestali jazdiť aj rýchlovlaky Thalys. Vlaky, ktoré boli na ceste, sa museli otočiť. 

13:58

Belgický minister vnútra Didier Reynders vyhlásil, že v uliciach Bruselu sa môže nachádzať ešte niekoľko samovraždených atentátnikov. 

13:53

Európa horí v tomto istom ohni, ktorý založili niektoré režimy v Sýrii a na Blízkom východe. K utorkovým atentátom to vyhlásil libanonský šiitský Hizballáh. Sýrska vláda bruselské útoky odsúdila a za poprenie hodnôt islamu ich poivažuje autorita sunnitského islamu z káhirskej mešity Al-Azhar. 

13:47

Egyptský denník Al-Watan citoval z vyhlásenie Islamského štátu, že organizácia chce v Európe podniknúť ďalšie operácie. "Akcie (v Bruseli) sa uskutočnili na základe veľmi rýchleho plánovania a rozhodnutia," vyhlásili islamisti. 

13:40

Holandsko oznámilo chytenie jedného podozrivého. Zadržali ho na železničnej stanici spájajúcej Amsterdam s letiskom Schipphol. 

13:36

Počet mŕtvych sa zvýšil! Pri útoku v metre zahynulo podľa televízie VRT 20 ľudí, na letisku 14 ľudí. Dokopy teda pri výbuchoch zomrelo 34 ľudí.

13:37

Študenti univerzitného internátu Elterbeek v Bruseli dostali zákaz vychádzať z budovy, pretože im hrozí vážne nebezpečenstvo. Budovu obkľúčila ochranka. 

13:31

Španielsky minister zahraničia José Manuel García-Margallo prišiel s desivou úvahou. Islamský štát je podľa neho schppný svoje teroritiské bunky aktivovať vo veľmi krátkom čase, žiadne veľké prípravy vraj skupina činiť nemusí. "Stačí rozkaz a oni zaútočia," povedal. 

13:28

Šéf Ukrajinskej bezpečnostnej služby (SBU) Vasyľ Hrycak nevylúčil "ruskú stopu" za dnešnými útokmi v Bruseli. Povedal to pred novinármi v Kyjeve. "Nebol by som prekvapený, ak sa za týmito útokmi v Bruseli objavila ruská stopa," povedal Hrycak.

13:27

Premiér Charles Michel vyhlásil, že zatiaľ nie sú informácie o tom, že by dnešné útoky súviseli s útokmi v Paríži z minulého roka

13:25

Belgický prokurátor vyzval belgické médiá, aby neinformovali o prebiehajúcej policajnej operácii v Bruseli

13:21

K útokom sa prihlásil Islamský štát. Vyhlásnie urobili cez agentúrru Amak, ktorá džihádistov podporuje. 

13:12

Podľa belgickej televízie RTBF momentálne prebiehajú domové prehliadky. Či ide o viac akcií, doposiaľ nie je známe. Polícia pátra po piatich podozrivých, ktoré zaznamenal kamerový systém. Ďalšie dve osoby zadržala polícia pri bruselskej stanici Midi. 

13:09

Po teroristických útokoch v Bruseli, v Česku v jadrových elektrárňach Temelín a Dukovany zvýšili stupeň svojej ochrany

13:06

Podľa belgického ministra zdravotníctva, pri dvoch explóziách na letisku a v bruselskom metre Maalbeek zomrelo 15 ľudí. Dokopy zahynulo 26 ľudí a 136 sa zranilo

13:04

Podľa českého serveru idnes.cz., v bruselskom metre našli ďalšie nálože, ktoré pyrotechnici kontrolovane odpálili. 

13:02

Medzi obeťami ani zranenými výbuchov nie sú podľa aktuálnych informácií Slováci. Pre TASR to uviedol hovorca Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVaEZ) SR Peter Stano. Spresnil informáciu, ktorá sa objavila v médiách, že medzi zranenými sú aj dvaja slovenskí občania. "Na základe spresnených informácií ide o občanov Rakúska, ktorí sú príbuznými slovenskej stážistky v Bruseli," informoval Stano.

13:01

Evakuácia bruselského letiska naďalej pokračuje. 

12:59

V odletovej hale na bruselskom letisku našlli kalašnikov, podľa odborníkov použili rovnaký typ zbrane aj teroristi počas parížskych útokov. 

12:57

Belgický kráľovvský palác bol evakuovaný. Kráľ Filippe a kráľovná Mathilde vydali stanovisko. "Sme zúfalí z odporných útokov na letisko a bruselské metro. Naše myšlienky sú s obeťami, ich rodinami a záchrannými zložkami. 

12:56

Na letisku v Bruseli sa kontorlujú všetky podozrivé predmety aj odpadkové koše. 

12:55

Evakuácia cestujúcich z metra prebiehala dramaticky. Ľudia vybiehali von cez koľaje. 

12:53

Ako informuje agentúra STA, pri útokoch bol zranený aj slovinský diplomat, nie je však v ohrození života. 

12:48

Podľa televízie ČT24, europoslanci ostávajú v budove Európskeho parlamentu a dostali zákaz vychádzania. 

12:47

V hangári bruselského letiska čakajú stovky ľudí. 

12:46

Na počesť obetiam terostického útoku v Bruseli sa v utorok večer rozžiari parížska Eiffelova veža v belgických farbách

12:43

Hrdina! Pracovník bruselského letiska odviedol viacero zranených do bezpečia.  

12:44

Belgická federálna prokuratúra potvrdila, že v Bruseli došlo k trom explóziám: dve sa odohrali na letisku Zaventem okolo 08.00 h SEČ a ďalšiu zaznamenali o hodinu neskôr na stanici metra Maelbeek. Útok na letisku označila prokuratúra za teroristický útok "pravdepodobne spáchaný najmenej jedným samovražedným atentátnikom". 

12:37

Belgický minister Maggie de Block povedal pre belgickú stanicu VTM, že by v stanici Maalbeek ešte mohli byť uviaznutí ľudia. 

12:36

Na sociálnych sieťach sa objavujú fotografie zo zatýkania v Bruseli. 

12:35

Pred sídlom Európskej komisie v Bruseli vejú vlajky EÚ na pol žrde. 

12:32

Francúzsky prezident Forancois Hollande vyjadril nad útokmi ľútosť. "Vyjadrujem solidaritu s belgickým ľudom," na písal na Twitter. 

12:31

Bruselské útoky boli vysoko koordinované. Uviedol to belgický analytik, ktorý sa zaoberá džihádistami, Pieter Van Ostaeyen. Sám je však z týchto udalostí šokovaný. "Očakával som, že sa niečo stane, no nie až v takejto intenzite. Toto je naozaj vysoko koordinované," cituje ho britská BBC. 

12:21

Slovensko by v dôsledku útokov mohlo zvýšiť stupeň teroristického ohrozenia. "Onedlho zasadnú ďalšie bezpečnostné zložky a budú zvažovať, či prehodnotíme stupeň teroristického ohrozenia Slovenska. Maďarsko pristúpilo k takémuto prehodnoteniu a má vyšší stupeň, pokiaľ ide o Českú republiku a Poľsko zasadnutie Bezpečnostných rád sa v týchto krajinách očakáva," povedal po mimoriadnom zasadnutí Bezpečnostnej rady premiér Fico.

Na Slovensku v súčasnosti platí prvý - nízky stupeň teroristického ohrozenia. Ten sa doteraz nikdy nezvyšoval, a to ani po vlaňajších teroristických útokoch v Paríži.

12:18

Prezident  Kiska povedal, že našu spoločnosť nesmie premôcť strach. Podľa jeho slov je otrasné, že aj v modernom svete sa stále nájdu ľudia, ktorí dokážu spáchať takéto teroristické činy. "Musíme byť opatrní, musíme si dávať pozor, ale nesmieme dovoliť, aby nás premohol strach," povedal prezident SR. Rodinám obetí vyslovil svoju úprimnú sústrasť.

12:13

Bratislavské letisko zvýšilo bezpečnostné opatrenia. O aké opatrenia šlo, hovorkyňa letiska Veronika Ševčíková, neprezradila. Informuje ale, že kontroly cestujúcich sa sprísnili.

12:10

Slovenská informačná služba (SIS) po útokoch prijala adekvátne bezpečnostné opatrenia. "Zároveň prebieha veľmi intenzívna výmena informácií na úrovni zahraničných partnerských služieb, bezpečnostné zložky Slovenskej republiky, vrátane spravodajských zložiek, boli uvedené do stavu pohotovosti až do odvolania," uviedol pre TASR hovorca slovenskej tajnej služby Branislav Zvara.

12:08

Belgicko vyhlásilo najvyšší, štvrtý, stupeň hrozby. V praxi to znamená, že sú zatvorené školy a inštitúcie či obyvatelia by sa nemali združovať na verejných miestach.

12:05

Facebook aktivovala službu "safety check", aby ľudia, ktorí sa nachádzali alebo ešte nachádzajú v blízkosti dejísk série atentátov v Bruseli, mohli dať vedieť svojim blízkym, že sú v poriadku.

Túto službu Facebook sprístupnil aj vlani v novembri, keď sériu teroristických útokov zažil Paríž, kde vtedy zahynulo 130 ľudí a ďalších vyše 350 utrpelo zranenia.

12:03

Autobusy Student Agency, premávajúce na trase Praha - Brusel - Londýn, budú dnes zastavovať na náhradnej zastávke blízko Bruselu. "Všetkých klientov, ktorých sa to týka, budeme informovať o detailoch," uviedla riaditeľka autobusovej dopravy Student Agency a RegioJet Ivana Kašická. Opatrenie sa týka linky, ktorá z Bruselu do Prahy odchádza o 18.30 h a tiež linky, ktorá odchádza v opačnom smere z Prahy do Londýna cez Brusel o 17.30 h.

12:00

Belgický premiér Charles Michel potvrdil dva útoky na letisku zaventem a následne výbuch v stanici metra Maelbek. Počet obetí a zrenaných nešpecifikoval. Prezradil, že ich je mnoho.

11:56

Agentúra Reuters informuje, že v bruselskom metre zahynulo až 15 ľudí, zranených je 55 ďalších. Dokopy teda počet mŕtvych dosiahol 28!

11:40

Ďalšia explózia v Bruseli! Podľa informácií agentúry Belga došlo k ďalšiemu výbuchu na ceste Rue de la Loi v centre Bruselu v blízkosti stanice metra Maalbeek. Na tejto ulici sídli viacero dôležitých vládnych budov. Na mieste má byť niekoľko mŕtvych. 

11:37

Britská stanica BBC monitoruje webové stránky jihádistov. Nie je v nich žiadna zmienka o tom, že by sa priznali k útokom v Bruseli. Mnohí podporovatelia Islamského štátu však oslavujú útoky na letisku a v metre. 

11:34

Kamera zachytila príchod záchranky a armádnych vozidiel smerom k zastávkam bruselského metra. 

11:32

Pri útokoch v Bruseli zomrelo prišlo o život najmenej 21 ľudí. Uviedla to hovorkyňa bruselských hasičov, ktorú citovala agentúra AFP. 

11:31

Pražské letisko zatiaľ podržalo odlety do Bruselu. 

11:28

Francúzsko v reakcii na útoky v Bruseli nasadí na hranice a do dopravy o 1600 policajtov navyše. Oznámil to minister Bernard Cazaneuve. 

11:27

Belgicko posiela do Bruselu ďalších 220 vojakov. Uvidela to agentúra Reuters. 

11:26

Pohľad do vlaku, v ktorom vybuchla bomba. 

11:24

"Počul som silný výbuch. Bolo tam veľa prachu a dymu," popísal okamih hrôzy cestujúci zo stanice Maalbeek. 

11:23

Podľa Sky News si tragédia celkovo vyžiadala najmenej 20 mŕtvych

11:21

Utorkové teroristické útoky na letisku a v metre v Bruseli sú zrejme reakciou na zadržanie predpokladaného hlavného strojcu vlaňajších parížskych útokov Salaha Abdeslama, domnieva sa bezpečnostný analytik Milan Žitný.

"Je to zrejme reakcia na zadržanie Salaha Abdeslama a zároveň to treba brať ako výstrahu srdcu Európskej únie - je tam administratíva EÚ, administratíva NATO pre Európu -, čiže treba to brať veľmi vážne. Hlavne je to pre bruselské spravodajské služby a vnútorné policajné orgány veľmi nepríjemná správa a nepríjemná vizitka," povedal pre TASR Žitný.

11:18

Paríž je v pohotovosti! Parížska policajná prefektúra v utorok nariadila posilniť vo francúzskej metropole ochranu letísk, železničných a autobusových staníc a prostriedkov verejnej dopravy.

Polícia v Paríži uzavrela okolie železničnej stanice Gare du Nord. Na mieste pracujú pyrotechnici, informoval bez bližších podrobností spravodajca webového portálu Le Petit Journal.

11:14

Všetky lety smerujúce do Bruselu sú presmerované na Antverpy a iné mestá. 

11:12

"Počuli sme ani nie tak tú ranu, ako skôr utekajúce davy ľudí, ktorí sa blížili letiskovou halou," opísala pre ČTK situáciu Slovenka pracujúca v Európskej komisii, ktorá mierila na dovolenku. "Určite, samozrejme som sa bála. Je to šokujúce, keď vidíte tých unikajúcich ľudí, ktorí nevedia, čo sa deje," dodala.

11:09

Ruský prezident Vladimir Putin odsúdil bombové útoky v Bruseli. Nazval ich barbarským činom. Informovala o tom agentúra Interfax. 

11:06

"Kričal som utekajte, utekajte... Môj kolega sa skryl vo vnútri pásu na batožiny," opisuje očitý svedok pre BBC News.

11:03

Takto evakuovali cestujúcich z metra po výbuchoch. 

11:03

Ministerstvo zahraničných vecí SR vo svojom vyhlásení vyjadruje sústrasť rodinám obetí a solidaritu belgickej vláde a občanom Belgicka. Zároveň slovenským občanom odporučil necestovať do Bruselu. Na ministerstve zasadá krízový štáb a vyhodnocuje situáciu. "Sme v kontakte s belgickými úradmi a zisťujeme, či sú medzi obeťami a zranenými slovenskí občania," informoval hovorca MZVaEZ SR Peter Stano.

11:02

Student Agency, ktorý prevádzkuje denné spojenie na trase Praha - Brusel - Londýn rieši, či linky na tejto trase dnes vôbec vypraví. Ako zdôraznil hovorca dopravcu Aleš Ondrůj, prioritou je bezpečnosť cestujúcich. "Z Londýna do Bruselu a Prahy odchádza autobus SA o 11.00 h londýnskeho času, v opačnom smere odchádza autobus o 17.30 h," spresnil hovorca.

11:01

Podľa niekoľkých zahraničných médií boli uzavreté hraničné priechody medzi Belgickom ma Francúzskom.

10:59

Na sociálnych sieťach sa objavujú dramatické fotografie z miesta výbuchu. Bomba explodovala aj vo vlaku. 

10:53

Výbuchy na letisku belgická vláda označila za teroristický útok spáchaný samovražedným atentátnikom

10:51

Europoslankyňa Monika Flašíková-Beňová sa nachádza v Bruseli a na tragédiu zareagovala emotívne. Jej reakciu si prečítajte v článku. 

10:49

"Zostaňte tam, kde ste!" oznámilo zriadené krízové centrum obyvateľom Bruselu. Obyvatelia by nemali vychádzať na ulicu. V meste zastavili verejnú dopravu. 

10:48

Vlaky Eurostar smerujúce do Veľkej Británie nepremávajú cez centrum Bruselu. 

10:47

EÚ ruší všetky akcie a mítingy v Bruseli. 

10:46

Bomba vybuchla vo vlaku! Podľa belgických médií nastala explózia vo vlaku, ktorý práve prichádzal do stanice metra. Výbuch si vyžiadal obete. 

10:42

"Autobusy, metro, stanice sú zatvorené. Všetci nech radšej nevychádzajú z domu. Žiaci zo škôl tiež musia ostať doma," napísala čitateľka žijúca v Gente, ktorá sa chystá letieť na Slovensko.

10:44

Holandský premiér Mark Rutte vyhlásil, že za výbuchy su zodpovední teroristi. "Belgicko opäť zasiahli teroristické útoky," povedal Rutte. Príbuzným obetí vyslovil úprimnú sustrasť a ponúkol im pomoc. 

10:38

Do stanice metra Maalbeek nabehlo pyrotechnické komando. 

10:37

Ranné explózie neovplyvnili letovú prevádzku na letisku v Bratislave. "Dnes ani jedna linka na trase Brusel-Bratislava nepristáva a ani neodlieta z Bratislavy," spresnila hovorkyňa letiska Veronika Ševčíková. "Navyše, do konca marca smerujú linky na letisko Brusel-Charleroi. Na letisko Zaventem bude dopravca lietať až od apríla. V stredu odlieta z Bratislavy lietadlo do Bruselu o 12.10 h, linka z Bruselu pristáva v Bratislave o 16.15 h.

10:34

"Bolo to strašné," uviedla očitá svedkyňa, ktorá stála v čase výbuchu pred stanicou metra Maalbeek. "Videla som horiacich ľudí a takisto ľudí celých od krvi," povedala pre belgické noviny Staandard. 

10:32

Na staniciach metra zazneli 4 výbuchy!

10:30

"Od rána tu narastá napätie, nervozita, po dvoch výbuchoch na letisku sú hlásené ďalšie výbuchy v metre, celkom blízko od Európskeho parlamentu," uviedol Kukan pre TASR z Bruselu. "Viem, že všade je polícia, všade sú zvýšené bezpečnostné opatrenia. My v parlamente rokujeme, uctili sme si pamiatku obetí teroristického útoku na letisku, ale zatiaľ normálne pokračujeme v práci," doplnil.

10:26

Ďalších 10 mŕtvych! Podľa neoficiálnych informácií pri výbuchoch na zastávkach metra prišlo o život 10 ľudí. 

10:24

Verejná doprava v bruseli je zrušená. Po meste nepremáva metro, autobusy, vlaky či električky.

10:17

Kvôli explóziám zvyšujú bezpečnostné opatrenia aj letiská Roissy-Charles de Gaulle v Paríži a letisko vo Frankfurte nad Mohanom.

10:10

Na výbuchy okamžite reaguje aj slovenská polícia. "Do ulíc posielame zvýšený počet policajtov, ktorí sa budú sústreďovať najmä na dopravné uzly, letiská, autobusové a vlakové stanice. Posilnené budú aj policajné hliadky tam, kde je zvýšený pohyb ľudí, napríklad obchodné centrá a podobne," informuje hovorca ministerstva vnútra Peter Lazarov.

10:09

Ministerstvo zahraničných vecí SR v súčasnosti zisťuje, či sa na bruselskom letisku Zaventem v čase explózií nachádzali aj slovenskí občania

10:05

"Jedol som raňajky a vtom zrazu každý začal utekať smerom ku mne. Ľudia nevedeli čo robiť, mysleli si, že je to len cvičenie," opsiuje pre BBC Owen Li. "Niektorí stále zostali v reštauráciách, ale potom si uvedomili, že je to reálne. Personál sa nás snažil dostať von," dodal.

10:03

Belgická televízia VRT informuje, že počet mŕtvych sa zvýšil na 13. Ďalších 35 ľudí je zranených.

09:58

Spravodajská televízia BBC informuje, že cestujúcich museli z vozňov metra pri stanici Schuman evakuovať. Ľudia museli utekať priamo po koľajach.

09:55

Lety z bruselského letiska sú odklonené. 

09:48

Na bruselskom letisku nastala panika. 

09:47

Podľa britského Sky News, k explózii došlo v blízkosti terminálu leteckej spoločnosti American Airlines

09:44

Ďalšia explózia! K výbuchu došlo aj na stanici metra Gare de Midi priamo pri inšitúcii EÚ. 

09:45

Pozrite si video priamo z miesta explózie na letisku:

09:41

V Bruseli evakuujú ďalšiu stanicu metra Schumann. 

09:39

Belgická televízia RTBF cituje nemocničné zdroje, podľa ktorých je mŕtvych minimálne 10 ľudí a minimálne ďalších 30 utrpeli zranenie pri výbuchoch na letisku, ku ktorému došlo na dvoch check-inoch. 

09:33

Po niekoľkých explóziách na stanici metra Maelbeek zastavili prevádzku metra. Belgicko zvýšilo teroristickú výstrahu na najvyšší stupeň. 

09:27

Podľa TV RTBF výbuchy zazneli na stanici metra Maelbeek blízko inštitúcii EÚ. 

09:26

Ako informujú belgické médiá, v letiskovej budove mali nájsť tretiu bombu

09:25

Po streľbe svedkovia počuli výkriky v arabčine a potom prišli explózie. Zahraničné médiá informujú o jedenástich obetiach. Vlaky na letisku v Bruseli boli zrušené. 

09:22

Podľa belgickej agentúry Belga, padlo pred explóziou niekoľko výstrelov

09:18

Stovky ďalších cestujúcich mali ostať uväznení v termináloch. Letisko bolo evakuované, doprava naň pozastavená. K explóziám mala dôjsť o 8:00 SEČ.

09:15

Belgická televízia RTBF že výbuchy si mali vyžiadať až 11 mŕtvych a 20 zranených. 

09:15

Alex Rossi, korešpondent spravodajstva Sky News, bol v čase výbuchu na letisku. ,,Cítil som, ako sa budova pohla," povedal. V hlavnom meste Belgicka bol pritom nariadený režim vysokej pohotovosti po tom, čo zadržali Salaha Abdeslama, podozrivého z účasti na parížskych útokoch z 13. novembra. Belgický minister Jon Jambon povedal, že krajina bola pripravená na možný útok z pomsty po tom, čo Abdeslama zadržali v byte v Bruseli.

 

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Novy Cas, ČTK, TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ
Dominika Cibulková s mamou Katarínou.
Cibulkovej mama Katarína si rada zájde do dcérinho šatníka: TOTO si požičiava najviac!
Rozkošné zvieratká sa skoro prebrali zo zimného spánku.
Váš Tip
Sysle na Muránskej planine majú užitočných kamarátov: Aha, čím si vystlali brlohy!
Piatková nehoda sa stala v Jasenskej doline vo Veľkej Fatre.
Prvý Turbus tohtoročnej turistickej sezóny vyštartuje už cez víkend: Kde sa na ňom budete môcť odviezť?
Woman stretching in bed after wake up. Beautiful girl enjoying morning light.
Ustielate si ráno posteľ? Robíte obrovskú chybu! Odborníci prezradili NECHUTNÉ tajomstvo
Attila Végh (36)
Foto
Atilla Végh prišiel o ďalší kšeft! Známa značka s ním končí spoluprácu
Ilustračné foto
Muž s výbušninami na iránskom konzuláte: Polícia odhalila nové detaily! Strašné, čo zistili
Tunel Sitina
Nezabudnite na víkendové dopravné obmedzenia: Polícia pripomína, kde sa s nimi stretnete