Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
15.03.2016 11:55 | Správy | Politika
Video

Toto je nová sexi    koalícia! Budete prekvapení, koľko toho majú spoločné

Vyzerá to na novú vládu. Štyria lídri strán sa stretli včera na Úrade vlády ako najlepšie kamošky zo seriálu Sex v meste.

Keďže nenašli žiaden zásadný problém, ktorý by ich spoločnú cestu definitívne preťal,  začali intenzívne rokovať o prerozdelení postov pod vedením predsedu Smeru Roberta Fica (51). Novú koaličnú vládu s ním lepili Andrej Danko (SNS), Béla Bugár (Most-Híd) a Radoslav Procházka (Sieť). Niekoľko hodín klebeteli v salóniku ako dievčatá pri drinku. Ako hlboko prenikli, lídri koaličných strán do našej uzávierky neupresnili. Naozaj ich priateľstvo nič nenaruší? Porovnali sme charakter politikov s postavami v obľúbenom seriáli. Budete prekvapení, koľko toho majú spoločného. 

1. Dane a odvody

Sieť, Most-Híd aj SNS požadujú zníženie daní a odvodov najmä pre podnikateľov. To však ide úplne proti filozofii Smeru. „Toto je jednoznačne daň za to, že Smer ako ľavicová strana chce ísť do koalície s pravicou. Ľavica chce zvyšovanie daní a odvodov pre sociálne záležitosti, pravica zase chce dane a odvody, naopak, znížiť,“ tvrdí politológ Tomáš Koziak. Dane sú však veľkým zdrojom financií pre štátnu kasu. „Nemôžete spustiť program masívnych investícií do školstva a zdravotníctva bez toho, aby ste mali urobený dobrý výber daní. Ak majú byť školstvo a zdravotníctvo prioritou budúcej vlády, potom sa tieto veci nedajú naplniť bez výberu daní, pretože to sú obrovské finančné prostriedky,“ hovorí politológ Eduard Chmelár.

 

2. Práva národnostných menšín

Kameňom úrazu je aj otázka postavenia národnostných menšín. „Zatiaľ čo Most-Híd háji záujmy menšín, a najmä tej maďarskej, SNS háji záujmy väčšinového národa. V tomto prípade je trecia plocha mimoriadne drsná a v tejto záležitosti sú Most a SNS absolútne nekompatibilné,“ povedal Koziak. 

3. Hmotná zodpovednosť politikov

Vlajkovú loď Procházkovej strany Sieť predstavuje hmotná zodpovednosť politikov. No zrealizovať ju nemusí byť také jednoduché. Páčiť sa to nemusí najmä Smeru, ktorému pripadne najviac nominantov vo vláde aj v štátnych úradoch. 

4. Post ministra spravodlivosti

„Post ministra spravodlivosti bude veľmi dôležitý a viem si predstaviť, že bude predmetom veľmi tvrdých koaličných rozhovorov,“ myslí si politológ Tomáš Koziak. Podľa jeho slov si na kreslo ministra spravodlivosti bude brúsiť zuby nielen bývalá ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská zo strany Most-Híd, ale aj ostatné koaličné strany. 

5. Vplyv oligarchov

Líder strany SNS Andrej Danko by rád obmedzil neprimeraný vplyv finančných skupín J&T či EPH na slovenskú politiku. Zároveň by rád vrátil niektoré strategické podniky do rúk štátu, no Smer ich medzičasom stihol sprivatizovať.

Carrie Fico Bradshawová 

Hlavný hrdina seriálu. Je hýbateľom deja, určuje tempo i témy. Má svoj jasný štýl. Vreckovka v náprsnom vrecku, na mieru šité obleky i hodinky, ktoré nie sú na zahodenie. Rád si užíva zábavu, ale vždy dokončí svoju prácu a je v nej nekompromisný. Stále hľadá nové lásky i zážitky. Väčšinou sa zameriava na spolupracovníčky. Má slabosť pre Pána Božského.

Samantha Procházka Jonesová 

Sebavedomý lovec ochotný užiť si s kýmkoľvek, kto dobre vyzerá. Kamoši ho považujú za cynického karieristu. Jeho vzťahy však nemajú dlhú trvácnosť. Napriek silnému pragmatizmu vieru vo verejnú službu je vo vnútri citlivý a zraniteľný.

Charlotte Bugár Jorková 

Vyrástol v tradičnej južanskej rodine s dlhým rodokmeňom. Preto je konzervatívny a nezačne si len tak s hocikým. Ostatní ho majú za romantika, ktorý verí, že tú právú stretne v  kaviarni. Často spája rozhádaných kamarátov. Je však dvojtvárny. Navonok milý a usmievavý, ale vie byť veľmi panovačný až hysterický. Aby sa zapáčil kamarátom, občas zo svojej upätosti uletí.

Miranda Danko Hobbesová 

Profesionálny právnik, ktorá má prácu na prvom mieste až tak, že deň po voľbách rieši daňové priznania pre klientov. K partnerom je bežne odmeraný, ale keď vidí inú šťastnú koaličnú rodinku, tak zmäkne. Koaličné dieťa zmierni jeho nedôveru voči konzervatívnemu južanovi Charlotte Bugár Yorkovej. 

Kto je Pán Božský?

S Carrie Fico Bradshawovou má osudový vzťah. Občas sa rozhádajú, občas si každý ide po svojom, ale nakoniec vždy skončia spolu. Pravá identita Pána Božského je zastretá rúškom tajomstva. Je to dlhoročný priateľ Miroslav Výboh alebo biznismen s otcovskými sklonmi Juraj Široký?

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: nh

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Primátor hlavného mesta má ambíciu  sprístupniť ročne 200 nájomných bytov.
Mapa Bratislavy sa zmení: Toto pribudne v Petržalke
Ilustračné foto
Žena bojovala o život po tom, ako sa napila z kávy na letisku: ŠOKUJÚCI dôvod! Môže sa to stať aj vám
vojak
Je rozhodnuté: Krajina prispeje vojakmi do síl NATO! Takto to súvisí s vojnou na Ukrajine
(ilustračné foto).
Ruské ministerstvo sa otriasa v základoch: Zadržali ďalšieho podozrivého! O čo ide?
Toto obdobie ženského životného cyklu môže trvať až sedem rokov.
Do prechodu sa dostávajú stále mladšie ženy: Ste jednou z nich? Toto radí odborníčka
Foto
Hokejový talent Dvorský o neúčasti na MS: Klamal by som, že...
ilustračné foto
Ukrajina a Rusko si idú po krku: Správy o obetiach priniesli oba fronty!
Bojnický zámok
Keď prídete cez leto do Bojníc, ostanete prekvapení: Plánujú zmeny
K streľbe došlo v budove Filozofickej fakulty Univerzity Karlovej na Námestí Jana Palacha v Prahe.
Streľba na UK ochromila Česko: Desivá udalosť zanechala rany na duši tisícom ľudí
(ilustračné foto)
Ovocinári sú ako na ihlách, nič nie je isté: Tŕpnu pred rozhodujúcou nocou!
Posledné zbohom Dušanovi Grúňovi († 81). Vdova Majka je zlomená.
Foto
Pohreb Dušana Grúňa († 81): Užialená vdova Majka je v koncoch, bolestivý ODKAZ manželovi pri truhle
Ilustračné foto
Príde to, na čo všetci čakali: Pripravte sa, začne to už cez VÍKEND!