nedeľa 24. 7.
22°C  Jasno  |  Bratislava
14.03.2016, 13:42 | Správy | Domáce správy
Aktualizované

Situácia v Sieti sa poriadne komplikuje: Poslanci začali konať!

Poriadne sa to zamotáva! Po tom, čo Sieť šokujúco oznámila, že bude rokovať so Smerom o zostavení vlády, začali niektorí poslanci konať.

Miroslav Beblavý cez sociálnu sieť oznámil, že ako podpredseda strany Sieť končí. Bola to reakcia na stretnutie šéfa strany Radoslava Procházku a podpredsedu Andreja Hrnčiara s Robertom KaliňákomTeraz však pristúpil k tvrdšiemu kroku. Spoločne s podpredsedníčkou Siete Katarínou Macháčkovou a Simonou Petrík v pondelok verejne výhlasili, že, ak Procházkova strana pôjde do vlády so Smerom, vzdajú sa členstva v strane. Oznámili to na tlačovej konferencii.

Procházka sa konečne priznal: Nový Čas mal pravdu!

"Prebiehajúce koaličné rozhovory o vzniku vlády vedenej Smerom-SD sú podľa nás zo strany najvyšších predstaviteľov Siete nielen porušením jasných predvolebných záväzkov a prísľubov, ktoré sme spolu všetci dali, ale sú aj veľmi zlou správou pre Slovensko," vyhlásil Beblavý.

Katarína Macháčková a Miroslav Beblavý 3 fotky v galérii

Trojica verí, že pravicová vláda ešte nie je úplne stratená. Ak by však vznikla vláda vedená Smerom-SD a Sieť by bola jej súčasťou, Macháčková bude v parlamente pôsobiť ako nezaradená poslankyňa. Beblavý zatiaľ svoje ďalšie pôsobenie nerieši. Petrík sa podľa neho nevzdá poslaneckého mandátu. Bez trojice poslancov nevznikne klub Siete. Na vznik poslaneckého klubu je treba najmenej osem poslancov.

Čítajte ďalej
Autor: vem