Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
10.03.2016 08:01 | Prominenti | Domáci Prominenti

Mama farmára Chanasa o najhoršom období života: Desivé detaily z jeho detstva!

Prehovorili o najhoršom období svojho života! Jano Chanas Juhaščík (54), ktorý bojuje o mastnú výhru v markizáckej Farme, pred niekoľkými dňami priznal pred divákmi desivé tajomstvo.

Farmára aj jeho mamu Máriu (79) chcel jej dnes už zosnulý manžel a Chanasov otec podrezať! Od toho strašného momentu nemôže Chanas britvu a alkohol ani vidieť. Jeho mama sa z drastických útokov a domáceho násilia, ktoré bolo u nich doma na dennom poriadku, doteraz nevie spamätať! Urastený Chanas si na Farmu zobral holiaci strojček, hoci to bolo zakázané. Súťažiaci totiž mali pridelené iba brit­vy.

Janov skutok však vyplával na povrch a hro­zil mu trest. Keď však vysvetlil nielen farmárom, ale aj moderátorke Kvete Horváthovej, prečo odmietol britvu, mnohým tiekli po tvárach slzy! Na hrozné udalosti si spomína aj Chanasova mama Mária a neustále ich má pred očami. „Kto niečo podobné neprežil, nedokáže pochopiť, čo sa vo mne odohrávalo. Môj opitý muž nás naháňal s britvou v ruke. Janka som len rýchlo šupla do kurníka a mňa zachránil brat môjho muža, ktorý ma ukryl doma,“ spomína na najhoršie momenty života.

Otvoriť galériu

Pokus o vraždu však nebol jediným násilným činom, ktorého sa jej manžel dopustil. „Pil nepretržite, Janko bol v kurníku ukrytý nespočetnekrát,“ so slzami v očiach opisuje minulosť ťažko skúšaná žena. Po rokoch týrania sa však napokon Chanasova mama definitívne rozhodla, že sa rozvedie.

Rapídne schudla

 

Mária od manžela odišla a bývala na slobodárke. „Pracovala som v miestnej Odeve, ale trauma mi spôsobila zdravotné ťažkosti. Nemohla som jesť, schudla som na 44 kg. A kvôli bytu mi zobrali Janka. Skončil v detskom domove,“ vysvetľuje dôchodkyňa, ktorá prežila vojnu, ale najstrašnejšie udalosti jej života sa odohrali až po nej!

„Doteraz z toho mám traumu. V noci sa mi o tom sníva. Budím sa úplne mokrá a vždy si vydýchnem, keď zistím, že to bol len strašidelný sen, ktorý ma však už bude prenasledovať do konca života,“ tvrdí Svidníčanka, ktorá našla pokoj až po rozvode.

Otvoriť galériu

„Môj muž predal byt, mal kopu peňazí a pil ešte viac. Keď sa ma pýtajú na jeho koniec, vravím, že sa utopil. A na otázku, či na Domaši, alebo na Šírave, odvetím – v alkohole,“ dodala Mária. Svojho syna dostala, až keď jej pridelili byt. „To som si veľmi vydýchla. Nikto by nechcel prežiť to, čo sme museli absolvovať my,“ uzavrela statočná Svidníčanka, ktorá drží synovi na Farme palce a verí, že ho ešte čaká lepší život, než prežila ona.

Pomôže im psychoterapia

František Skokan, psychológ

- Na takúto traumu je najlepšia psychoterapia. Je tu veľa vecí, ktoré žena nemá doriešené. Keďže dlhodobo trpela a odkladala riešenie, to je možno to, čo ju teraz budí a sníva sa jej to. To znamená, že ak niečo neriešime, tak nás to dobehne, pretože sa nám to objavuje ako nedoriešené. Najčastejšie napríklad počas snívania. Pred niektorými vecami unikáme a dávame ich bokom, no vždy to vypláva na povrch. Malé dieťa zase niektorým veciam nerozumie. Vníma iba neverbálne prejavy, ktoré sú spojené so strachom. Nemá to v sebe ani po rokoch vysporiadané. Bojí sa britvy, pretože je to spojené s hrozným zážitkom. V oboch prípadoch to vyrieši psychoterapia. Netreba to odkladať.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: nov

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Tohtoročná víťazka Miss Universe Buenos Aires sa stala Alejandra Rodriquez.
Foto
Miss Universe má šokujúcu víťazku: Takéto niečo tu ešte nebolo! To môže zmeniť históriu
Prezident USA Joe Biden
Čo sa to deje? Biden s Trumpom sa vyhýbajú debatám: Neurčitá odpoveď prezidenta
(ilustračné foto.)
Nakupujete oblečenie cez Shein? Európska únia sprísňuje bezpečnostné pravidlá!
(ilustračné foto).
SHMÚ varuje! Odložte svoje kvety na noc dovnútra: Mrznúť bude na väčšine územia Slovenska
Ilustračné foto
Príznak demencie či Parkinsona, ktorý spozorujete v noci: Ak sa vám deje TOTO, zbystrite
Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Britský kráľ vydal oficiálne vyhlásenie: Karol III. oznámil veľké rozhodnutie
Nitrianskych hokejistov prekvapil René Rendy (uprostred).
Zemetrasenie pod Zoborom! V uliciach Nitry prepukli majstrovské oslavy
požiar ilustračne
V hoteli vypukol požiar, hasiči bojovali s plameňmi dlhé hodiny: Najmenej 10 ľudí zomrelo
(ilustračné foto).
Veľká Británia spustila revolučné očkovanie: Vyrieši to jeden z najsmrteľnejších problémov ľudstva
Foto
Nitriansky spasiteľ Stavjaňa: Ako to vyzerá s jeho budúcnosťou?
Fiona sa priznala k vražde svojho priateľa.
Fiona chladnokrvne zavraždila svojho priateľa († 42): Zavliekla ho do spálne a nasledoval horor! Mrazivé detaily
Joe Biden (vľavo) a Recep Tayyip Erdogan
Historické stretnutie odložili: Turecký prezident cúvol! Čo sa stalo?