Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
09.03.2016 12:55 | Správy | Politika
Video

Tajné stretnutie Danka: Od prezidenta k milionárovi s albánskymi koreňmi!

Predseda SNS Andrej Danko (41) má zvláštne priority. Jeho vyhlásenia po pondelkovom stretnutí s prezidentom Kiskom pochopili ľudia rôzne.

Niektorí si mysleli, že SNS je ochotná ísť do vlády so Smerom, iní zasa, že sa prikláňa k pravicovej vláde. V takejto napätej atmosfére, keď nikto nevedel a stále nevie, či a ako bude vyzerať nová vláda, si to namieril na stretnutie s bohatým podnikateľom albánskeho pôvodu. Zarážajúce je to o to viac, že práve Danko drží podľa odborníkov v rukách žolíka. Bez jeho strany totiž  v súčasnej situácii väčšinová vláda nemá šancu vzniknúť. Je milionár mužom, ktorý radí Dankovi? A s kým teda bude nakoniec líder národniarov rokovať?

Otvoriť galériu

Po stretnutí u prezidenta Kisku sa lídri strán, ktoré sa dostali do parlamentu, rozutekali do centrál a na politické rokovania. Kroky jedného z najdôležitejších však paradoxne nesmerovali k straníckym kolegom. Líder národniarov rovno z paláca odfrčal na mercedese na obed do McDonaldu. Odtiaľ si to namieril do administratívneho centra na Mlynských nivách, kde zaparkoval na služobnom parkovisku. Približne o 40 minút pred rampou zastalo luxusné auto zn. Bentley, do ktorého Danko nastúpil. Šofér ho odviezol priamo do garáže haciendy s kamerami v Rači. Podľa katastra dom patrí bohatému podnikateľovi Robertovi Saliuovi, ktorý podniká v biznise s realitami.

Otvoriť galériu

Prečo sa stretli?

„Z nejakého dôvodu to stretnutie asi bolo dôležité, keď sa uskutočnilo v takomto politicky napätom čase,“ povedal Pavol Baboš z Katedry politológie Filozofickej fakulty UK. Podľa neho dokáže stretnutie povedať viac než vyhlásenie politika pred kamerou. Líder kľúčovej strany SNS Danko označil Saliu za kamaráta. „Stále som advokát a mám veľa kamarátov, s ktorými sa stretávam. V pondelok som mal 40 stretnutí, z toho päť politických a 35 súkromných, pretože sa blížia daňové priznania,“ tvrdí Danko. Čo konkrétne spolu riešili, nepovedal.

Otvoriť galériu

Čaká ho rokovanie s Ficom

 

Mnohých zmiatlo vyjadrenie Danka na utorkovej tlačovej konferencii, že odmieta spoluprácu s Mostom-Híd. V skutočnosti však stanovisko nie je úplne odmietavé. „V tejto etape SNS nevidí dôvod na hľadanie prienikov a spolupráce s stranou Most-Híd. Zatiaľ sme sa nedostali do stavu, že jediný problém je vzťah SNS - Most. Až keď víťaz volieb nezostaví vládu, potom bude na to čas,“ povedal Danko s tým, že aktuálne bude rokovať iba s tým, kto dostane od prezidenta mandát na zostavenie vlády. Tým je momentálne Robert Fico. Odmietol tak ponuku Richarda Sulíka na neformálne rokovania a to, aby im robil sprostredkovateľa s Mostom. „Viem čítať a písať. Zvládnem to aj sám,“ dodal Danko. Zároveň si však dal isté podmienky, že chce so Smerom hovoriť o strategických podnikoch, nižších daniach a odvodoch či o drobnosti, ako je obnova IC vlakov.

Otvoriť galériu

Rýchlik DANKO

Ak by mal šéf SNS skutočne stihnúť 40 stretnutí za deň, ako nám povedal, je to jedno stretnutie každých 36 minút. A to v prípade, ak by sa stretával celých 24 hodín bez spánku a oddychu. Hodinu pritom v pondelok strávil u prezidenta, ďalšiu u podnikateľa a 40 minút na Mlynských nivách.

Kto je Robert Saliu?

  • Slovák s albánskymi koreňmi
  • bohatý podnikateľ sa živí obchodovaním s realitami, jeho portfólio je však oveľa širšie
  • meno Robert Saliu sa objavuje v obchodnom registri pod desiatimi firmami, z nich je polovica aktívna
  • v jednej z firiem bol napríklad spoločníkom Branka Šmilňáka, bývalého šéfa Dozornej rady Národnej diaľničnej spoločnosti

Otvoriť galériu
Robert Saliu
Zdroj: anc

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: pk, Novy Cas, Im

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Kate diagnostikovali rakovinu začiatkom roka.
William prelomil mlčanie o ťažko chorej Kate: SĽUB, z ktorého sa tisnú slzy do očí
A elongated white toilet with the seat lid in the up position. The toilet is highlighted with a spot light coming from above. This sparse room has blue-green walls and a dark hardwood floor.
Foto
Viete, čo sa deje po spláchnutí WC? Budete v šoku! Po tomto si dáte dobrý pozor na to, ako to urobíte
Na snímke českí policajti náhodne kontrolujú osobné motorové vozidlá na česko-slovenskej hranici.
Pátranie so smutným záverom: Mladučká Ukrajinka († 14) si mala siahnuť na život
(ilustračné foto)
Školáčky zažili horor: Útočník na ne vytiahol nôž! Pozrite sa, čo im spôsobil
Videá potvrdzujú, že iránske rakety a drony zasiahli ciele v Izraeli.
Veľmoci si povedali dosť: Uvalia rozsiahle sankcie po útoku na Izrael!
Na mieste zasahujú hasiči.
Vodiči, dávajte si pozor: Na rýchlostnej ceste horelo auto!
Young man smoking a cigarette in front a building in a city street
Fajčíte? Ak dostanete chuť na cigaretku v tomto meste, POZOR! Hrozí vám mastná pokuta
(ilustračná foto)
Na krajinu sa rúti sneh a mráz: Meteorológovia varujú! Môžu poškodiť úrodu
Hororová noc v Štítniku: Traja lupiči vtrhli do domu, ľuďom dali na hlavy kukly a...
(ilustračné foto)
WHO má strach: Hrozí svetu ďalšia pandémia?! Úmrtnosť je mimoriadne vysoká
Doktor Kubiš sa môže pochváliť 80-percentnou úspešnosťou liečby.
Sexuológ Ivan Kubiš má po covide oveľa viac práce: Impotentných mužov lieči vlnami!
(ilustračné foto)
Slováci, to tu už dlho nebolo: Príde to v noci a platí výstraha prvého stupňa!