Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
27.02.2016 12:00 | Šport | Hokej
Video

Chárov Boston vyhral v Caroline: Zázračný Ovečkinov strelil svoj 40. gól!

Hokejisti Bostonu zvíťazili v zápase zámorskej NHL v noci na sobotu na ľade Caroliny 4:1 a ukoristili 21. výhru z 31 zápasov vonku v ročníku

Dvoma gólmi k tomu prispel Matt Beleskey. Slovenský kapitán Bruins Zdeno Chára odohral vyše 26 minút a zapísal si do štatistík jeden plusový bod.

Ďalší výborný výkon podal brankár Bruins Tuukka Rask, ktorý chytil 39 striel Hurricanes. Beleskey strelil päť gólov v posledných štyroch zápasoch, predtým čakal na presný zásah 13 duelov. "Stále sa snažím hrať naplno a v posledných zápasoch sa to vypláca," povedal Beleskey pre nhl.com. Bruins položili základ úspechu v prvej tretine, ktorú vyhrali 2:0. Gólom a asistenciou oslávil svoj 800. zápas v kariére Patrice Bergeron. Víťazstvo poistil do prázdnej bránky Brad Marchand a zaznamenal 32. gól v sezóne. Tréner Claude Julien zaknihoval svoje 388. víťazstvo a už len dve ho delia od vyrovnania klubového rekordu.

Carolina v predchádzajúcom zápase nestačila na Toronto a dve stretnutia v riadnom čase za sebou prvýkrát od začiatku decembra. V zostave pre zranenia chýbali Hurricanes útočníci Andrej Nestrašil a Jay McClement a obranca Justin Faulk.

 

 

CAROLINA HURRICANES - BOSTON BRUINS 1:4 (0:2, 0:0, 1:2)

Góly: 43. Hanifin (Nash, Rask) – 11. Bergeron (Connolly), 13. Beleskey (Krug), 47. Beleskey (Spooner), 60. Marchand (Bergeron, McQuaid). Brankári: Ward - Rask, strely na bránku: 40:22, 17.917 divákov.

Edmonton prehral na ľade Anaheimu 1:2 po predĺžení, v drese hostí odohral slovenský obranca Andrej Sekera vyše 23 minút, nebodoval však. O siedmom víťazstve Ducks za sebou rozhodol po krásnej individuálnej akcii Rickard Rakell. "Bol to asi jeden z mojich lepších zápasov. Rozhodnúť v predĺžení je skvelý pocit," povedal zámorským médiám 22-ročný švédsky center. Edmonton prehral siedmy zápas za sebou. Tréner Todd McLellan bol spokojný aspoň s bodom, ale dúfal, že jeho tím si nájde cestu k víťazstvu. "V každom zápase ako keby sme nastupovali do ringu proti Muhammadovi Alimu a nie sme schopní vydržať do posledných kôl," povedal kouč Oilers. Prvý gól "káčerov" strelil kapitán Ryan Getzlaf a bodoval v desiatom zápase v rade.

ANAHEIM DUCKS - EDMONTON OILERS 2:1 pp (0:0, 0:0, 1:1 - 1:0)

Góly: 41. Getzlaf (Perron, Fowler), 62. Rakell (Vatanen, Getzlaf) – 42. Eberle (Pouliot, Talbot). Brankári: Andersen - Talbot, strely na bránku: 34:18, 17.174 divákov.

Washington vyhral doma nad Minnesotou 3:2 aj vďaka 40. gólu v sezóne ruského útočníka Alexandra Ovečkina. Capitals prehrávali po dvoch tretinách 1:2, ale v záverečnej dvadsaťminútovke skóre otočili. Stále tak platí, že v tejto sezóne neprehrali dva zápasy v riadnom čase za sebou. Ovečkin zo svojej typickej pozície strelou bez prípravy vyrovnal na 2:2 ôsmykrát v kariére dosiahol 40 gólovú hranicu. V šiestej sezóne sa na túto métu dostal ako prvý hráč, čo sa pred ním podarilo len Bobbymu Hullovi a Philovi Espositovi. "Stále hovorím, že z roka na roka je ťažšie strieľať góly. Som šťastný, že som ich dal 40, treba na to aj kus šťastia" povedal zámorským médiám líder tabuľky strelcov NHL. O víťazstve Capitals rozhodol 5 minút a 4 sekundy pred koncom ruský obranca Dmitrij Orlov, keď najskôr predviedol krásnu kľučku a následne prekvapil brankára Darcyho Kuempera bekhendovou strelou po ľade. Capitals dosiahli 45 víťazstiev v prvých 60 zápasoch a získali 94 bodov, čím vyrovnali zápis Detroitu Red Wings zo sezóny 1995-96. Prvý gól Wild strelil Mikko Koivu, ktorý nastúpil na 743. zápas za Minnesotu a vyrovnal tak klubový rekord.

WASHINGTON CAPITALS - MINNESOTA WILD 3:2 (0:1, 1:1, 2:0)

Góly: 21. Orpik (Bäckström, Ovečkin), 45. Ovečkin (Niskanen, Bäckström), 55. Orlov (Burakovsky, Kuznecov) – 20. Koivu (Suter, Pominville), 26. Niederreiter (Suter). Brankári: Holtby - Kuemper, strely na bránku: 27:32, 18.605 divákov.

Tampa Bay vyhrala na ľade New Jersey 4:0 a dosiahla piaty triumf za sebou. Brankár Ben Bishop chytil všetkých 21 striel Devils a zaznamenal tretí shutout v sezóne. Na 3:0 pre "blesky" zvýšil kapitán Steven Stamkos, ktorý natiahli sériu s gólom na päť duelov.

NEW JERSEY DEVILS - TAMPA BAY LIGHTNING 0:4 (0:1, 0:2, 0:1)

Góly: 16. Killorn (Stamkos, Callahan), 34. Palát (Johnson), 39. Stamkos (Stralman, Callahan), 52. Carle (Palát, Šustr). Brankári: Schneider - Bishop, strely na bránku: 21:36, 15.968 divákov.


 

Piatykrát za sebou vyhrali na ľade San Jose hokejisti Buffala. Víťazný gól dal 7 minút a 24 sekúnd pre koncom obranca Zach Bogosian a tešil sa zo 4. zásahu v sezóne. Jeho strelu si za chrbát vlastného brankára Martina Jonesa tečoval Tomáš Hertl. "Zaúradovali hokejoví bohovia," povedal šťastný strelec, ktorý upravil na 2:1 pre Sabres. Triumf spečatil do prázdnej bránky Evander Kane.

SAN JOSE SHARKS - BUFFALO SABRES 1:3 (1:0, 0:1, 0:2)

Góly: 2. Vlasic (Nieto) – 34. Larsson (Gionta), 53. Bogosian (Girgensons, Reinhart), 59. Kane (Bogosian). Brankári: Jones - Johnson, strely na bránku: 25:22, 17.562 divákov.

 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Dmitrij Peskov.
Rusko reaguje na výroky Macrona a Camerona: Hrozba pre Európu? Peskov hovorí o nebezpečenstve
Ilustračné foto
Mrazivé slová českého ministerstva: Bolo za viacerými útokmi na české inštitúcie Rusko?!
(ilustračné foto)
Epidémia na Slovensku: V TÝCHTO krajoch trápi ľudí nepríjemný problém
Prezidentka SR Zuzana Čaputová
Vážne slová prezidentky: K demokracii nepatrí snaha o politické ovládnutie médií
Ilustračné foto.
Colníci v Košiciach skoro odpadli: Ktorý Slovák si TOTO, preboha, dal doviesť?!
Čo si o Darinej úprave myslí jej partner?
Foto
Nebudete veriť, ako Nedvěd reagoval na Darinu PLASTIKU: To fakt TOTO povedal?
Rodičia Maddie zverejnila srdcervúci odkaz 17 rokov po jej zmiznutí.
Foto
Rodičia nezvestnej Maddie zverejnili srdcervúci ODKAZ! Slová plné bolesti vám vtisnú slzy do očí
Ilustračné foto
Séria teroristických útokov v Rusku? Znepokojivé správy bezpečnostnej služby! Sila, koho obviňujú
(ilustračné foto)
V Trenčíne bude nový grafikon MHD: Platiť má začať už čoskoro
ilustračné foto
Ničivý ruský útok: Hlásia obete! Veliteľ ukrajinských pozemných síl hovorí o zúfalej situácii v TOMTO meste
Na snímke minister školstva, vedy, výskumu, vývoja a mládeže SR Tomáš Drucker.
Aktualizované
Drucker: Reedukačné centrá v Bystričanoch a Trstíne sa zatvoria! Čo bude s deťmi?
Ilustračné foto
Tragické správy: Hamas mal zavraždiť rukojemníka! Otec sa už k svojim deťom nevráti