Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
26.02.2016 11:50 | Šport | Šport mix
Video

Zuzulová nakŕmi Francúzov haluškami a splní si aj voličskú povinnosť: Vlhová sa teší na doping!

Obe slovenské lyžiarky Petra Vlhová (20) i Veronika Velez-Zuzulová (31) sú už od stredy večera v Jasnej a včera začali trénovať na preteky Svetového pohára, ktoré sa budú jazdiť na budúci víkend.

Počasie im však neprialo a pri slalome a obrovskom slalome sa Slovenky trocha „vytrápili“. Málo snehu je zle, veľa snehu ešte horšie! V Jasnej sa finišuje s prípravami trate na preteky Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní. Obrovský slalom a slalom sa budú jazdiť 5. a 6. marca aj za účasti Sloveniek Veroniky Velez-Zuzulovej a Petry Vlhovej. Život domácim favoritkám, ale aj organizátorom, komplikuje sneh.  

? Ako sa vám pozdáva trať?

Petra Vlhová:

- Tréning sa išiel vo veľmi zlom počasí, ale jazdilo sa mi fajn. Skúšali sme obrák, ale netrénovali sme na súťažnej trati. Tam sa dostaneme asi až cez víkend, lebo technici ju stále upravujú. Ale jazdila som konečne doma.

Veronika Zuzulová:

- Technici z Jasnej sú skvelí, majú dobré meno aj vonku, pretože pracujú aj na zahraničných pretekoch. Verím, že pripravia perfektnú trať. Tréning bol tak trochu trápenie. Počasie bolo hrozné. Skúšala som slalom, lebo už dva týždne som ho nejazdila. Bolo pre mňa dôležité si to tu vyskúšať.

 

? Prišli ste zo švédskeho Štokholmu, kde ste jazdili paralelný slalom. Je to trocha netradičná disciplína...

Petra:

- Mne veľmi vyhovuje. Mám to rada a potešilo ma, že budúci rok sa bude jazdiť až trikrát.

Veronika:

- Je to niečo iné, zaujímavé. Bohužiaľ som v prvom kole spadla a bolo jasné, že už nemám šancu. Ale rada si to zopakujem.

? Tešíte sa na preteky doma?

Petra:

- Samozrejme, doma je doma. Ale nijaký špeciálny režim tu mať nebudem. Pôjde to tak ako na iných pretekoch v zahraničí. Predpoludním tréning na lyžiach a po obede kondičný tréning.

Veronika:

- Od novembra som po prvý raz na Slovensku a veľmi sa teším. Aj mojim francúzskym kolegyniam a kolegom sa tu veľmi páči. Sú prekvapení, koľko je tu v stredisku stromov a lesa. Na to nie sú zvyknutí. Určite ich ponúknem nejakými našimi slovenskými jedlami. Ja sa tiež na ne teším.

? A čo domáci fanúšikovia? Nepodľahnete tomu tlaku a emóciám?

Petra:

- Tak to bude môj veľký doping. Verím, že ich príde veľa a urobíme im radosť. Naposledy som tu jazdila pred dvoma rokmi ako juniorka a odniesla som si titul majsterky sveta.

Veronika:

- Mne tento tlak pomáha. Mám rada, keď ma fanúšikovia ženú dopredu. To ma núti k ešte väčšej koncentrácii. Také prostredie mi vytvárajú napr. v rakúskom Semmeringu, kde som dvakrát vyhrala, alebo napríklad vo Flachau. Je to príjemný pocit jazdiť v prajnom prostredí.

? Ako budú pokračovať ďalšie tréningové dni?

Petra:

- Štandardne, zajtra a pozajtra budeme skúšať ešte obrák a potom, možno už na pretekárskej trati, si dáme slalom, na ktorý sa viac sústredíme. A ako som hovorila, po obede budú kondičné tréningy a nejaký relax. No a v piatok oficiálny meraný tréning a potom prídu preteky.

Veronika:

- Ja ešte dva dni polyžujem v Jasnej, verím, že si vyskúšam aj svah, na ktorom sa pôjdu preteky, lebo som na ňom ešte nikdy nesúťažila. Voľne som si na ňom zalyžovala, ale ani raz som na ňom nešla so štartovým číslom. Budúci týždeň pôjdem na kondičný tréning do Bratislavy aj s celým francúzskym tímom. Verím, že bude čas trochu im aj ukázať mesto.

? A ako hodnotíte túto trať v Jasnej oproti ostatným, na ktorých jazdíte vo Svetovom pohári?

Petra:

- Je to historický okamih, že si odjazdím doma Svetový pohár. Áno, poznám tieto trate, vyrastala som na nich, ale každé preteky, hlavne v slalome, sú iné. Veľa záleží aj na tom, ako je postavená trať a kto ju stavia.

Veronika:

- Verím, že bude pripravená super. Už som ani neverila, že si zajazdím sveťák doma. Trate v Jasnej patria k tým ľahším, nemajú príliš čím prekvapiť, ale o to to môže byť zradnejšie. Každá trať a slalom sú vždy úplne iné.

? Preteky sú v čase volieb. Pôjdete voliť?

Petra:

- Ja som doma, ale ešte neviem. Záleží na okolnostiach.

Veronika:

-Áno, pôjdem, mám vybavený voličský preukaz.

Organizátori celý rok čakali na sneh, teraz sú z neho nešťastní

Zo švédskeho Štokholmu, kde sa jazdil paralelný slalom, sa slovenské reprezentantky presunuli už do dejiska predposledného kola Svetového pohára Jasnej. Včera tu absolvovali prvý tréning. Veronika jazdila slalom a Petra si skúšala obrovský slalom. Okrem bránok však museli zápasiť aj so silným vetrom a s hustým snežením. Popoludní dokonca pre veľmi silný vietor trať úplne zatvorili.

Ani technici, ktorí upravujú zjazdovku, neboli zo sneženia nadšení. Jeden z nich Novému Času povedal: „Celú noc až do rána sme pod tlakom púšťali vodu do trate, aby premrzla a bola dostatočne tvrdá. Našťastie v noci mrzlo. Od rána sneží, čo nás však vôbec neteší. Na trať už nemôžu ísť snežné mechanizmy a napadnutý sneh musíme z trate odstraňovať. Celú zimu čakáme, kedy začne snežiť, a keď konečne začne, sme z toho nešťastní. Čaká nás ešte veľa roboty, ale trať určite pripravíme tak, aby sa našim dievčatám na nej išlo perfektne.“

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Igor Ľudma

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Tyumen, Russia - January 21, 2020: TikTok and Facebook application  on screen Apple iPhone XR
Známa sociálna sieť unikla pokute len o chlp: Prečo sa Európska komisia obáva o bezpečnosť detí?
recycling Plastic in junkyard wait for recycling.The plastic  waste can  reused many times  ,decreased air pollution and greenhouse gases
Zatočí svet s plastami? V Kanade odštartovalo rokovanie: Odzneli tam slová do boja
Biely dom (ilustračná fotografia).
Ukrajina je o krôčik bližšie k sľúbenej vojenskej pomoci od USA: Pentagón je pripravený
Lutz Berlemont-Bernard - Stadt-Land-Fotografie - Israel von Norden bis Süd
Grécko zavalili mračná prachu zo Savany: Takéto niečo nezažili roky! Úrady varujú
Na rchívnej snímke z 27. augusta 2023 športovkyne plávajú v rieke Seina počas prvej etapy testovacích pretekov v triatlone žien pre OH2024 vo francúzskej metropole Paríž.
Olympijské hry sú už za dverami: Bude sa plávať v Seine? Macron si neodpustil poznámku
Talianska polícia (ilustračná fotografia).
Poplach v centre Ríma: Z hotela museli evakuovať hostí, hrozné, čo sa tam dialo
Maratón s vínom
Foto
Šialenec na maratóne zvolil netradičnú taktiku: Prechľastal sa až do cieľa! Odpadnete, ako to skončilo
Archaeology: a thin layer stripping.One of the stages of excavation
Budeme prepisovať učebnice? Veľký objav vedcov: Zaujímavé, čo zistili o Platónovi
Foto
Ďalšia trpká rana pre Attilu Végha: Spoluprácu s ním ukončil už tretí sponzor!
Spajsky na párty zaspievali a zatancovali hosťom svoju pieseň Stop.
Foto
Divoká oslava 50-ky Victorie Beckham: Žúr so Spice Girls! FOTO, čo prinútila manžela spraviť
Hannah nemohla uveriť tomu, že na svet privedie 4 detičky.
Foto
Bruneta porodila 4 deti, dychberúce zistenie pred zákrokom: To snáď nie je možné!
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg.
Šéf NATO bez okolkov: Žijeme v najnebezpečnejšom svete! Vojaci Aliancie vysielajú správu