Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
22.02.2016 13:30 | Prominenti | Domáci Prominenti

Kontroverzný podnikateľ Kucherenko: Zúfalý útok spoza mreží!

Vydaniu na Slovensko sa bráni ako lev! Podnikateľ Sergej Kucherenko (45), ktorého viedenská polícia zatkla pre podozrenie z finančnej kriminality, nechce o ceste na pod Tatry ani počuť.

Po tom, čo manžel modelky Silvie Kucherenko (33) podal sťažnosť proti rozhodnutiu o jeho vydaní k nám, sa biznismen obrátil aj na rakúsky Ústavný súdny dvor. Kucherenko podľa hovorcu súdu namieta v procese protiústavnosť, a kým jeho sťažnosť dôkladne preveria, dosiahne Ukrajinec svoj cieľ a natiahne čas vo svoj prospech. Manžel modelky Silvie Kucherenko, ktorý je za mrežami, nechce stoj čo stoj opustiť Rakúsko. Ukrajinec, ktorý mal na základe európskeho zatykača pred šiestimi rokmi spôsobiť škodu osem miliónov eur, totiž so sťažnosťou zaklopal na ďalší súd.

 

„Sergej K. sa obrátil na Ústavný súdny dvor. Bol napadnutý právny predpis ako protiústavný,“ povedal Novému Času hovorca sudcu Krajského súdu pre trestné veci vo Viedni Thomas Spreitzer. Biznismen týmto manévrom zasekol celý proces, pretože kým sťažnosť neprešetria, nemôže o jeho vydaní na Slovensko rozhodovať Vyšší súd vo Viedni. „Najskôr musí rozhodnúť Ústavný súdny dvor. O čo v konkrétnej sťažnosti na Ústavnom súdnom dvore ide, vám neviem povedať,“ uviedol hovorca Spreitzer. „Môže napríklad namietať proti lehotám, ktoré majú Rakúšania stanovené vo väzobných veciach, prípadne, že bol vykonaný dôkaz, s ktorým ho neoboznámili,“ prezradil náš zdroj.

Otvoriť galériu

Zúfalý útok

Zdá sa, že Kucherenko stavil všetky karty na obštrukcie, pretože v januári podal sťažnosť proti rozhodnutiu o jeho vydaní. „Tu sa cítim bezpečne, na Slovensku nie. Veľa ľudí sa vyhrážalo mne aj mojej rodine,“ obhajoval sa Ukrajinec. Právnik Marek Benedik má na to jasný názor. „Za daných okolností je zrejmé, že sleduje oddialenie, respektíve znemožnenie vydania na Slovensko. To je ale legitímny spôsob obrany,“ myslí si Benedik.

Otvoriť galériu

Pretŕča sa

Kým podnikateľ hľadá kľučky, ako natiahnuť čas, jeho manželka Silvia po pauze ridáva na internet jednu fotku za druhou. Modelka, na ktorú podľa našich informácií eviduje polícia takisto trestné oznámenie, na nich strúha provokačné pózy. Na jednom zo záberov má dokonca vlhké tričko v oblasti pŕs. „Stále mení telefónne čísla, ale nemá sa zle,“ prezradil nám človek z modelkinho okolia.

Rozhodnutie ústavného súdu je záväzné

Marek Benedik, právnik

Ústavný súdny dvor, rakúsky Verfassungsgerichtshof, je obdoba nášho Ústavného súdu, ktorý rozhoduje o súlade právnych noriem nižšej sily s právnymi normami vyššej právnej sily. Nie je nadriadený všeobecnému súdu. Je to špecializovaný súdny orgán, ktorý rozhoduje o ochrane ústavnosti. Platí však, že ak Ústavný súdny dvor rozhodne, že došlo k porušeniu ústavy, jeho názor je pre ostatné súdy záväzný, jeho rozhodnutia musia rešpektovať.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: pro, Novy Cas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Minister práce Erik Tomáš ohlásil skvelé správy.
Odklepnuté: Seniori pred Vianocami dostanú vyše 600 eur! Čo všetko sa mení?
Vajnorská ulica
Bratislava na prahu kolapsu! Veľký PREHĽAD dopravných obmedzení: Dokedy budú zápchy?
Jana sa narodila ako zdravé dievča.
Foto
Janku navždy zmrzačila ruská raketa: Dievčatko bez nôh dokázalo, že nič nie je nemožné!
Prvá hnedo-biela medvedica bola objavená v roku 1985.
Foto
Vedci objavili 12 pánd zvláštnej farby: Po 39 rokoch úvah zistili, odkiaľ sa vzali
V okrese Liptovský Mikuláš potvrdili výskyt tuberkulózy. (ilustračná foto)
Chronický kašeľ ako nový štandard: Lekári trúbia na poplach! Čo sa to deje?
Škótsky premiér Humza Yousaf.
Škóti priznávajú porážku: Ambiciózny klimatický cieľ nesplnia, jednej veci sa ale nevzdajú
passing a truck
Poľskí poľnohospodári zúria! Blokujú hraničné priechody: Vláde posielajú jasný odkaz
Slovenskí hokejisti absolvovali ďalší prípravný duel pred MS v Česku.
Foto
Víťazná šnúra sa skončila: Slovenskí hokejisti vysoko podľahli Nemecku
Na archívnej snímke z 12. marca 2024 poľský premiér Donald Tusk.
Poľský premiér predpovedá: Najbližšie týždne môžu rozhodnúť vojnu na Ukrajine
Four kitchen gas stoves burning with natural gas
Slovenská a ukrajinská vláda sa stretli za jedným stolom: Počas rokovania padali jasné návrhy
Český premiér Petr Fiala.
Slováci vyzbierali pre Ukrajinu poriadny balík: Čo bude s peniazmi? Český premiér má riešenie
Medveď hnedý (ilustračné foto)
Ďalší útok! Medveď si urobil zálusk na 300-kilového býka: Dobytok vláčil po lúke