Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
19.02.2016 06:00 | Správy | Domáce správy

Nové fakty v prípade vraždy Nikoly Beblavej († 20): Polícia ide po stope jej únoscov!

Ani po piatich rokoch nemajú vraha! Prokuratúra v Trnave však tvrdí, že nezaháľa, neustále vypočúva svedkov a každý jeden podnet preveruje.

Od brutálnej smrti Nikolky Beblavej († 20) uplynulo už viac ako päť rokov. Spis už je taký hrubý a ťažký, ako býva len v prípadoch najväčších mafiánov a vrahov. Prokuratúra potvrdila, že preveruje aj správu o únoscoch Nikolky, ktorú jej sprostredkoval otec od väzňa z leopoldovskej väznice.

Otec mŕtvej Nikolky († 20) Jozef Beblavý verí, že vrahovia jeho dcéry nezostanú nepotrestaní. Pomáha polícii, ako sa len dá. Mužom zákona odovzdal mená ľudí, ktorí mali jeho dcéru uniesť. „Všetko mi prezradil muž, ktorý sedel v leopoldovskej väznici. Nič za to nechcel, len mi chcel pomôcť. Povedal, že moju dcéru chceli previezť do Rakúska. Vozili ju v aute päť dní. Vo väznici mi muž povedal aj mená únoscov, ktorí v aute boli. Ja som následne všetko povedal polícii, a tá doteraz nič neurobila,“ hnevá sa otec mladého dievčaťa, ktoré našli zavraždené už pred viac ako piatimi rokmi.

Otvoriť galériu

Nový Čas sa opýtal, ako nové poznatky od muža z leopoldovskej väznice preveruje prokuratúra. „Informácie sme dostali a pracujeme s nimi. Každý jeden podnet sme preverili a preverujeme. Na prípade sa neustále pracuje, vypočúvajú sa svedkovia,“ povedal hovorca trnavskej prokuratúry Mojmír Huna. Podľa neho je spis už veľmi hrubý a ťažký. Na prípade sú muži zákona odhodlaní pracovať dovtedy, dokým sa vrah nenájde. Otcovi sa však zdá, že všetko policajtom trvá dlho. „Ja som sľúbil, že dokiaľ budem žiť, vražda mojej dcéry nezostane nepotrestaná. Božie mlyny melú pomaly, ale isto,“ povedal Jozef Beblavý, ktorý ani jeden deň neprestáva myslieť na svoju dcéru a jej utrpenie pred smrťou.

 

Nikolka sa stratila v septembri v roku 2010. Odišla z baru v Senici a viac ju nikto nevidel. Bola niekoľko týždňov nezvestná a nakoniec našli torzo jej tela. Pred smrťou mladá dievčina neuveriteľne trpela. Brutálne ju znásilnili, nadrogovali a napokon zavraždili.

Študentka Ľudmila zmizla podobne

Akoby sa do zeme prepadla. Polícia ani rodičia stále nič nevedia o Ľudmile Klementovej (22) z Dobšinej (okr. Rožňava). Stratila sa ešte 24. októbra 2014 a odvtedy po nej niet ani stopy. Jej zmiznutie nápadne pripomína prípad Nikoly Beblavej († 20).

Mladá žena navštevovala štvrtý ročník na Univerzite Konštantína Filozofa v Nitre. Naposledy ju jej kamaráti videli v osudný deň na diskotéke Luna v Nitre. Odtiaľ mala krátko pred polnocou odísť za svojím bývalým priateľom Jurajom, s ktorým v osudnú noc telefonovala. Podľa jeho slov sa však nestretli. Ľudmila naposledy telefonovala o 2.32 hod. pravdepodobne s kamarátkou, ktorá bývala v rovnakom internáte pod Zoborom. Rodina rozposlala fotky dcéry po Slovensku aj v zahraničí, všetko márne. Rodičov síce navštívili štyria mladíci, ktorí tvrdili, že vedia, kde sa Ľudmila nachádza, lenže chceli za to peniaze. Ako sa neskôr ukázalo, išlo o podvod, za čo im sudca naparil podmienečné tresty.

„Polícia aj naďalej po nej pátra a vykonáva rôzne previerky, zatiaľ s negatívnym výsledkom. Žiadame preto občanov, ktorí by si ešte na niečo v súvislosti s jej zmiznutím spomenuli, nech nám to oznámia na čísle 158. Možno nám ju i najmenšia maličkosť pomôže nájsť,“ uviedla policajná hovorkyňa Božena Bruchterová.

Čo majú prípady spoločné?

Nikola Beblavá († 20)

- odišla večer z baru

- telefonovala s priateľom

- priateľ Ferdinand mlčal

-kamera zachytila Nikolu v bare

- hľadali ju dva mesiace, našli ju mŕtvu

Ľudmila Klementová (22)

Otvoriť galériu

- odišla večer z baru 

- mala telefonovať s priateľom 

- frajer Juraj nič nehovorí 

- nikto nevidel, kam z baru išla

- hľadajú ju od októ­b­ra 2014

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Zuzana Šišovská, Jozef Uhlárik

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


passing a truck
Poľskí poľnohospodári zúria! Blokujú hraničné priechody: Vláde posielajú jasný odkaz
Slovenskí hokejisti absolvovali ďalší prípravný duel pred MS v Česku.
Foto
Víťazná šnúra sa skončila: Slovenskí hokejisti vysoko podľahli Nemecku
Na archívnej snímke z 12. marca 2024 poľský premiér Donald Tusk.
Poľský premiér predpovedá: Najbližšie týždne môžu rozhodnúť vojnu na Ukrajine
Legendárny český hokejový útočník Jaromír Jágr.
Foto
Fenomenálny Jaromír Jágr neprestáva udivovať: V českej baráži prepísal svetový rekord!
Airplane cabin during flight. Shallow DOF, selective focus.
HOROR na palube lietadla! Tehotná žena netušila, že jej manžel zomiera: Smutný záver
Klimatická zmena je veľký problém ľudstva (ilustračná fotografia).
Nádrže s vodou v Barcelone sú poloprázdne: Krajina bije na poplach, chcú zabrániť najhoršiemu
Tragický prípad Émila († 2) vyvoláva mnoho otázok.
Smrť malého Émila († 2) šokovala krajinu: Vynárajú sa ďalšie otázky! Mrazivé, ako mohlo dôjsť k tragédii
Hasiči zasahujú po utorňajšom požiari historickej budovy burzy v centre dánskej metropoly Kodaň v stredu 17. apríla 2024.
Foto
Najhoršie obavy sa naplnili: Historická budova v Kodani sa rúca, pozrite si FOTO
Legendárny britský prírodovedec a moderátor David Attenborough.
Foto
Na záchranu planéty máme POSLEDNÚ šancu! Prírodovedec to videl na vlastné oči: Desivé svedectvo
Na snímke šarvátka hokejistov Slovenska (modré dresy) a Švajčiarska (biele dresy) pred striedačkou Slovenska v prípravnom zápase na májový svetový šampionát Slovensko - Švajčiarsko v Humennom.
Nemecko - Slovensko ONLINE: Sledujte prípravný hokejový zápas pred MS
Na snímke poslanec Národnej rady SR Peter Kotlár (SNS)
Finančná správa si posvieti na MOMky: Kotlár má vážne podozrenie, že počas pandémie sa niečo zanedbalo
Medzi Izraelom a Iránom je napätá situáacia (ilustračná fotografia).
V hre sú jadrové zbrane! Irán sa vyhráža Izraelu: Hrozné, čo majú v pláne urobiť