Traduje sa o ňom, že je to prvá bylinka, ktorú medveď zje hneď po tom, ako sa zobudí zo zimného spánku. Bratislavčania si už môžu na ňom pochutnať. Jeho prvé lístky sme objavili v lesoch nad Dúbravkou neďaleko bunkrov z prvej svetovej vojny. Medvedí cesnak je skvelý na detoxikáciu, znižuje krvný tlak či pomáha pri bolestiach žalúdka. A okrem toho aj úžasne chutí. Vyskúšajte recept Nového Času.
Bravčová panenka s medvedím cesnakom
Potrebujete:
bravčovú panenku
maslo
soľ
čierne korenie
2 mrkvy
medvedí cesnak
Postup
Na rozohriatej panvici s maslom opekajte sedem minút z každej strany posolenú a okorenenú panenku. Mäso vyberte, zabaľte do alobalu a nechajte odpočívať. Nastrúhajte najemno mrkvu, nakrájajte najemno listy cesnaku. Zohrejte výpek z mäsa a pridajte mrku s cesnakom. Krátko poduste a podávajte s mäsom a prílohou.