Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
15.02.2016 17:35 | Šport | Hokej

Jozef Vrábel zaútočil na Richarda Lintnera: Ak si chlap, odstúp!

Jozef Vrábel sa vzdal funkcie a vyzval Richarda Lintnera, aby urobil to isté...

Bývalý predseda Disciplinárnej komisie Slovenského zväzu ľadového hokeja (DK SZĽH) Jozef Vrábel poskytol v pondelok oficiálne vyhlásenie TASR, v ktorom sa "pre upokojenie situácie" vzdal funkcie a vyzval Richarda Lintnera, šéfa riadiaceho orgánu Tipsport Ligy spoločnosti PRO-HOKEJ, aby urobil to isté. 

Novým predsedom DK SZĽH sa už 3. februára stal Pavol Remžík, ktorý vo funkcii nahradil Jozefa Vrábela. Výkonný výbor SZĽH na vtedajšom mimoriadnom zasadnutí prerokoval aj fungovanie disciplinárky a jej zloženie upravili o nových členov. Predsedom DK sa stal Remžík, ktorého zvolili do funkcie jednomyseľne. Vrábel pracoval v Disciplinárnej komisii SZĽH od augusta 2015.      

Richard Lintner stále čelí trestu od DK SZĽH. Štvormesačný zákaz činnosti a pokutu vo výške 1600 eur mu udelil ešte bývalý šéf Vrábel, ktorého neskôr VV SZĽH odvolal z funkcie a zároveň zrušil niektoré jeho rozhodnutia. Trest pre Lintnera zatiaľ nie je oficiálne platný, keďže ten sa proti nemu odvolal a najbližšie sa VV bude prípadom zaoberať na svojom zasadnutí na konci februára.      

 

Stanovisko a výzva Jozefa Vrábela v plnom znení a bez redakčných úprav:  

 "Vyhlásenie a výzva Predsedu DK SZĽH Ing. Jozefa Vrábela.


      Napriek tomu, že ani do dnešného dňa, tj. do 15.2. 2016 mi nebolo písomne doručené rozhodnutie VV SZĽH o mojom odvolaní, ako predsedu Disciplinárnej komisie SZĽH a nebola mi ani písomne doručená výpoveď z uzatvorenej Dohody o výkone činnosti Predsedu DK SZĽH, ktorú mám so SZĽH uzatvorenú podľa $228a) Zákonníka práce a môjmu odvolaniu sa voči rozhodnutiu VV SZĽH z 23.2. 2016, o ktorom zatiaľ nebolo rozhodnuté, tak pre upokojenie situácie pred začiatkom play off stretnutí a majstrovstvami sveta sa k 16.2.2016 vzdávam funkcie predsedu Disciplinárnej komisie SZĽH a zároveň navrhujem SZĽH ukončenie mojej dohody o výkone činnosti k 1.3. 2016. Do tejto doby si budem plniť svoje povinnosti len ako člen DK SZĽH.
      

Zároveň, ak je chlap, týmto verejne vyzývam pána Richarda Lintnera, aby voči svojej osobe vyvodil sebareflexiu a tiež k 1.3. 2016 odstúpil z funkcie riaditeľa a generálneho manažéra PRO-HOKEJ, a.s. Za necelých šesť mesiacov čo je vo funkcii, okrem jeho bombastických vyhlásení, pre Slovenský hokej neurobil nič pozitívne, len dokázal rozbiť vzťahy medzi hokejovými funkcionármi, rozbiť reprezentáciu SR odmietaním skupinou hráčov okolo neho reprezentovať Slovensko, vyhnať kandidáta na reprezentačný dres SR hráča Košíc Lapšanského zo Slovenska, zbytočne polarizuje našu hokejovú spoločnosť a s predsedom predstavenstva PRO-HOKEJ, a.s. s Kovalom si sami vyrábajú predpisy pre seba a svojvoľne si prispôsobujú a prekračujú predpisy a poriadky SZĽH. Dokonca išiel až tak ďaleko, že v mene Disciplinárnej komisie SZĽH vydával disciplinárne rozhodnutia, ktoré nikdy neprešli cez DK SZĽH a ešte pod niektoré z nich písal bez akéhokoľvek môjho vedomia a súhlasu moje celé meno a ešte pod moje meno písal aj "Predseda DK SZĽH" aby tieto jeho rozhodnutia vyzerali hodnoverne. Pri neoprávnenom štarte hráča Bartečka v stretnutí č. 190 Poprad-Trenčín hrané dňa 10.1. 2016 v Poprade (zistené a preukázané Dozornou radou SZĽH) sa dopustil manipulácie s hráčskymi zmluvami hráčov Popradu Bartečka a Suchého a robil všetko pre to, aby preukázaný neoprávnený štart hráča Bartečka bol "zametený pod koberec". A o tomto všetkom bol bez výnimky informovaný prezident SZĽH. Záverom sa pýtam, pre koho bolo toto všetko tragikomické divadlo potrebné???

      Ing. Jozef Vrábel, Predseda Disciplinárnej komisie, SZĽH, Bratislava, 15.2. 2016"

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Minister práce Erik Tomáš ohlásil skvelé správy.
Odklepnuté: Seniori pred Vianocami dostanú vyše 600 eur! Čo všetko sa mení?
Vajnorská ulica
Bratislava na prahu kolapsu! Veľký PREHĽAD dopravných obmedzení: Dokedy budú zápchy?
Jana sa narodila ako zdravé dievča.
Foto
Janku navždy zmrzačila ruská raketa: Dievčatko bez nôh dokázalo, že nič nie je nemožné!
Prvá hnedo-biela medvedica bola objavená v roku 1985.
Foto
Vedci objavili 12 pánd zvláštnej farby: Po 39 rokoch úvah zistili, odkiaľ sa vzali
V okrese Liptovský Mikuláš potvrdili výskyt tuberkulózy. (ilustračná foto)
Chronický kašeľ ako nový štandard: Lekári trúbia na poplach! Čo sa to deje?
Škótsky premiér Humza Yousaf.
Škóti priznávajú porážku: Ambiciózny klimatický cieľ nesplnia, jednej veci sa ale nevzdajú
passing a truck
Poľskí poľnohospodári zúria! Blokujú hraničné priechody: Vláde posielajú jasný odkaz
Slovenskí hokejisti absolvovali ďalší prípravný duel pred MS v Česku.
Foto
Víťazná šnúra sa skončila: Slovenskí hokejisti vysoko podľahli Nemecku
Na archívnej snímke z 12. marca 2024 poľský premiér Donald Tusk.
Poľský premiér predpovedá: Najbližšie týždne môžu rozhodnúť vojnu na Ukrajine
Four kitchen gas stoves burning with natural gas
Slovenská a ukrajinská vláda sa stretli za jedným stolom: Počas rokovania padali jasné návrhy
Český premiér Petr Fiala.
Slováci vyzbierali pre Ukrajinu poriadny balík: Čo bude s peniazmi? Český premiér má riešenie
Medveď hnedý (ilustračné foto)
Ďalší útok! Medveď si urobil zálusk na 300-kilového býka: Dobytok vláčil po lúke