Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
15.02.2016 12:36 | Šport | Futbal
Video

Messiho penalta spôsobila v Primere division rozruch: Miesto strely prišlo toto

FC Barcelona suverénnym spôsobom kráča za obhajobou majstrovského titulu v Primere division.

Futbalisti katalánskeho veľkoklubu v nedeľňajšom záverečnom súboji 24. kola najvyššej domácej súťaže deklasovali Celtu Vigo 6:1, keď to po nerozhodnom prvom polčase naplno rozbalili po zmene strán a galícijskému súperovi uštedrili päť gólových rán.

Režisérmi triumfu FCB boli už tradične jeho tri ofenzívne klenoty - Luis Suarez okrem hetriku na dva góly prihral, Messi si s použitím hokejovej terminológie pripísal bilanciu 1+2 a Neymar 1+1. Barcelona si na čele tabuľky udržala trojbodový náskok pred Atleticom Madrid a to ju ešte čaká v stredu dohrávka na pôde Gijónu. Tretí Real stráca na úhlavného rivala štyri body.

Otvoriť galériu

Kuriózny a súčasne inšpiratívny moment videli diváci na Nou Campe v 82. minúte za stavu 3:1. Messi si postavil loptu na biely bod, ale namiesto klasickej strely ju iba jemne posunul dopredu a rozbehnutý Suarez za neho "dokončil" dielo, ktorým skompletizoval svoj hetrik. Rozhodca gól správne uznal - atypické zahratie penaltovej situácie totiž pravidlá povoľujú.

 

 

"Nikdy som si nevšimol, že by na tréningu niečo také skúšal. Ale od Messiho to môžete čakať, stále vymýšľa nejaké nové kúsky. Nevedel som, že chystá so Suarezom takúto rafinovanú fintu, ale vyšlo im to a odozva divákov bola vynikajúca," povedal po stretnutí obranca Barcelony Jordi Alba. Jeho tím odplatil Vigu septembrovú prehru 1:4, jednu z dvoch, ktoré Barcelona utrpela v doterajšom priebehu súťaže.

Messi však nie je prvým hráčom v histórii, ktorý jedenástku takýmto filigránskym spôsobom zahral. Vynálezcom tohto štýlu je Belgičan Rik Coppens a podobné riešenie zvolil aj legendárny Holanďan Johann Cruyff v roku 1982 v súboji Ajaxu Amsterdam proti Helmond Sportu. Po zápase Barcelony so Celtou Vigo však vyšlo najavo, že situácia mala mať iný priebeh - exekútorom jedenástky mal byť Argentínčan, no gólovú bodku mal napísať Neymar. Netradičnú penaltu totiž spolu nacvičovali.

"Spolu s Leom sme túto parádu skúšali na tréningu. Luis však bol bližšie pri lopte, rozbehol sa a strelil gól. Vôbec mi to však neprekáža. Vôbec nie je podstatné, kto dá gól. Dôležité je naše priateľské puto, ktoré nás spája a utužuje sa takýmito víťazstvami," vyhlásil Neymar.

Kouč Celty Vigo Eduardo Berizzo si nemyslí, že by Messi neštandardným zahratím jedenástky prejavil nedostatok rešpektu voči súperovi. "Pravidlá to povoľujú, takže neurobil nič, čo by bolo zakázané. Útok Barcelony je ničivý. Po zmene strán sa hralo len na našu bránu. Šesť gólov je skutočne veľký prídel, myslím si, že sme niektorým gólom mohli predísť," tvrdil Berizzo. Celta po sľubnom úvode sezóny klesla na 8. priečku v tabuľke, stále však má motiváciu zabojovať o miestenku v novej edícii Európskej ligy UEFA.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: tasr, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

(ilustračné foto).
Hrôzostrašná nehoda na D1: Auto narazilo do zvodidiel! Zasahovali hasiči
Hikers on the Haiku stairs, otherwise known as Stairway to Heaven, on Oahu, Hawaii.
Počuli ste o Schodoch do neba? S ich návštevou sa môžete rozlúčiť: Za všetko môže bezohľadnosť turistov
 Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Ukrajina vyšla s pravdou von: Zničili ruský bombardér! Súvisí to s nedávnou nehodou?
Ilustračné foto
Cestujúci si toto letisko nevedia vynachváliť: Najlepšie na svete! Skončili naši susedia aspoň v TOP 10?
Jana pustila do sveta nový album Obyčajnosti.
Foto
Úspech Jany Kirschner za hranicami: O takomto niečom môžu mnohí umelci len snívať!
Vodič na Pezinskej Babe prekročil rýchlosť o 67 kilometrov za hodinu
Foto
Vodič išiel na Pezinskej babe ako šialený! Príde vám zle, akú rýchlosť mu namerali
Ilustračné foto
V Liptovskom Hrádku zrušili tento priechod pre chodcov: Je za tým tragédia
Pri izraelskom zásahu v nemocnici Šifá zahynul vysokopostavený vodca Hamasu.
Izraelské besnenie zasiahlo ďalšiu krajinu: Toto nevyzerá dobre! Čo chcú dosiahnuť?
(ilustračné foto)
Ruský bombardér dokončil bojovú misiu a... Zrútil sa! Spustila sa záchranná akcia
Judge holding gavel in courtroom
V Nemecku takmer došlo k najhoršiemu: Extrémisti plánovali únos ministra a zvrhnutie vlády!
Foto
Tréner Kozák v deň 70. narodenín rozprával o hriechoch minulosti: TOTO Weissovi ml. nikdy nezabudne
Herec si z toho ťažkú hlavu nerobí.
Milo Kráľ prezradil, koľko mu zarobí hudba: Za TOTO by máloktorý muzikant hral