Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
09.02.2016 10:02 | Tip od Vás | Slovensko
Foto

Obyvatelia bratislavskej bytovky majú zo života peklo: Tu by ste nikdy nechceli bývať!

Obyvatelia bytovky na Páričkovej ulici v Bratislave prežívajú poriadne krušné chvíle. Už niekoľko rokov sa nad ich hlavami pracuje na budovaní nadstavby.

Tá by podľa investora mala byť dokončená zhruba do troch mesiacov. Všetko vraj závisí od počasia a financií. Naťahovaním času najviac trpí rodina Garaiovcov, ktorých pre výstavbu ďalších dvoch poschodí viackrát vytopilo. Omietka sa rozpadáva pred ich očami. Stavebník im sľúbil, že poškodené steny či parkety opravia, dodnes sa to však nestalo. Garaiovci sú zúfalí, modlia sa, aby znova nezačalo pršať.

Obyvateľom Páričkovej ulice v roku 2012 povedali, že práce na nadstavbe budú do konca roka 2014 ukončené. Opak sa však stal pravdou. „Cez tento fakt by sa dalo preniesť, ale počas výstavby nás niekoľkokrát vytopilo. Voda nám stekala po stenách, bolo to hrozné,“ hovorí o probléme zúfalá Mária (66), podľa ktorej sa firma H2H, ktorá stavbu realizuje, k situácii stavia arogantne. „Po prvom zatečení v auguste 2014 nám sľúbili kompletnú maľovku poškodených stien, výmenu parkiet a demontáž vstavanej skrine. Dodnes to nespravili. Odôvodnili to tým, že ešte neboli zaizolované terasy, ale už sú, no stále sa nevyjadrili. Pritom tu bol aj poisťovák,“ vraví Mária.

Firmu kontaktoval aj Nový Čas. Jej konateľ Peter Hollý sa s nami odmietol baviť a odkázal nás na investora, ktorým je spoločnosť DAS-ING. „Máme dohodu so stavebníkom, ktorý je poistený, že im vymaľujú aj vystierkujú, ale musí sa to spraviť až vtedy, keď budú ukončené všetky stavebné práce. Vyzerá to tak, že keďže je už lepšie počasie, mohlo by to byť do 2 - 3 mesiacov,“ povedal nám jeden z konateľov Ľuboš Holič.

Odstavili aj výťah

Ďalším problémom obyvateľov zatiaľ 5-poschodovej bytovky je nefungujúci výťah. „Demontovali ho bez súhlasu vlastníkov. Starším ľuďom to znepríjemňuje život, pretože nedokážu vyjsť po schodoch, musia tak obmedzovať vychádzky,“ hovorí Máriin nazlostený syn Jaroslav (19) s tým, že ich susede sa pre schody zhoršil zdravotný stav. Pýtali sme sa preto, kto dal nariadenie na demontáciu.

Stavebník sa aj k tejto veci odmietol vyjadriť, obrátili sme sa na investora. „Výťah odmontovali bez môjho súhlasu. Ja som ho ani neobjednával. Problém je v tom, že môj spoločník Aurel Klátik nerobí rozhodnutia, ktoré by mal. Predpokladám, že to bol niekto od neho, ktorý má svoje osobné záujmy,“ prezradil konateľ spoločnosti Holič, ktorý priznal aj to, že firmá má problém s financovaním klientov. Kontaktovali sme aj Klátika, ten však telefón nedvíhal.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Novy Cas, Alexandra Gallisová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Meghan Markle
Meghan sa prepočítala: ODPADNETE, čo spôsobil jej nový kšeft! Smejú sa aj odborníci
Existuje súvislosť medzi menštruáciou a Mesiacom?
Existuje súvislosť medzi menštruáciou a Mesiacom? Vedci pátrali po odpovediach! Prekvapivé zistenia
Na snímke českí policajti náhodne kontrolujú osobné motorové vozidlá na česko-slovenskej hranici.
Obnovia sa kontroly na hraniciach Česka a Slovenska? Rakušan podotkol jednu vec
Ilustračné foto
Ukrajina o havárii ruského bombardéra: Slová o POMSTE! Mal ostreľovať tieto mestá
Close up of seatbelt with damaged webbing in door frame of crashed car.  Broken auto glass on rain soaked roadway and inside car.
Desivá nehoda cestou do školy: Auto s maturantkami sa prevrátilo! Zasahovali záchranári
Félix (22) sa dočká nového a omnoho väčšieho výbehu.
Váš Tip
Dojaté chovateľky aj návštevníci: Medveď Félix z bratislavskej ZOO spravil prvé krôčiky v novom výbehu! Sledujte to
(ilustračné foto)
Akého najvyššieho veku sa dokážeme dožiť? Tak toto číslo by ste neuhádli!
Biely dom (ilustračná fotografia).
Vedeli USA o Izraelskom útoku na Irán? Šéf americkej diplomacie sa odmietol vyjadriť
Český prezident Petr Pavel.
Petrovi Pavlovi pribudlo na tvári krvavé zranenie! Ako sa to stalo? Strohá odpoveď hlavy štátu
Nehoda na bratislavskej D2: Tunel Sitina sa uzatvára! Tvoria sa kolóny
Bývalí partneri sa stále majú v zuboch.
Soukup a Hanychová: Drsná HÁDKA na ulici! Keď vyšiel Agátin muž, milionár sa nezdržal a... Fúha!
Ilustračné foto
Na Slovensko zavíta svetoznámy reťazec: Môžete sa tešiť na TIETO dobroty! To však nie je všetko