Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
04.07.2012 10:00 | Tip od Vás | Slovensko
Video

Otvorená spoveď delegáta Alex Tour: Skutočnosti, z ktorých mrazí!

Prví klienti skrachovanej Alex Tour sú už doma! Lavína sťažností sa však stále nabaľuje a do redakcie Nového Času prichádza čoraz viac smutných príbehov.

Zasiahnutým klientom podala pomocnú ruku poisťovňa a dostávajú sa pomaly domov. Úprimnú spoveď podáva aj delegát insolventnej cestovnej kancelárie Alex Tour.

Slzy, plač, vyhrážky či prosby o pomoc. Aj to sú reakcie ľudí, ktorí zostali v pondelok v šoku po krachu cestovnej kancelárie. Včera priletelo z bulharských letovísk 14 a z Rodosu 6 ľudí. „Bola to najhoršia dovolenka v živote, museli sme si doplatiť pobyt za stovky eur, inak by nás z hotela vyhodili,“ povedala nahnevaná klientka CK Alex Tour po prílete. „To, čo sme zažili, bola katastrofa, neprajem to nikomu,“ pridal sa ďalší dovolenkár.

Redakcii Nového Času sa ozval dnes už bývalý delegát cestovnej kancelárie Alex Tour, ktorý sa staral práve o dovolenkárov v Bulharsku na Slnečnom pobreží. O tom, že cestovka skrachovala, sa dozvedel po šiestich dňoch v práci a veľmi ho sklamal prístup vedenia. „Poslednýkrát sme spolu telefonovali v nedeľu večer. Sľúbili, že v pondelok budú všetky hotely uhradené. Po oznámení krachu som im skúšal volať asi 30-krát, no márne,“ hovorí mladík. O krachu sa dozvedel až z oznamu na internete. Ihneď skontaktoval slovenskú ambasádu a odoslal SMS klientom. Turisti situáciu niesli ťažko. „Niektorí boli veľmi podráždení, vyhrážali sa. Väčšinou však chápali, že ja ako už bývalý zamestnanec im finančne nepomôžem,“ opisuje nepríjemnosti bývalý delegát.


Hlavu v smútku majú aj ľudia, ktorí si na zakúpenú dovolenku šetrili celý rok a napriek tomu sa na ňu nedostali.Mnohí teraz budú ťažko vysvetľovať svojim deťom, prečo namiesto pri mori budú tráviť prázdniny na rozpálenom, zaprášenom ihrisku pred domom. „Poškodení klienti majú nárok na uhradenie nákladov na dopravu do SR, ak je doprava súčasťou zájazdu. Ďalej tiež preddavku, respektíve ceny zájazdu, ak nevycestovali a tiež vyplatenie rozdielu medzi zaplatenou cenou zájazdu a cenou čiastočne poskytnutého zájazdu,“ vysvetľujú Erika Barkolová z poisťovne Kooperativa, kde bola CK Alex Tour poistená. Celkový počet klientov, ktorí boli v čase krachu vycestovaní v zahraničí, sa vyšplhal až na 163 osôb. Návrat ďalších dovolenkárov je naplánovaný na nadchádzajúce dni.

Ďalší turisti odleteli z Bulharska v stredu o 10:10 miestneho času lietadlom CK Satur. "Delegáti nevedia, ako sa dopravia domov. Poisťovňa sa zatiaľ nevyjadrila, či nám cestu preplatí," hovorí zúfalý delegát.

Klienti na Kréte: Cestovka platila nekrytou kartou

Pani Alena s rodinou sa nachádza na Kréte a opísala, čo sa dialo, keď sa v hoteli dozvedeli, že cestovka neuhradila pobyt. „Po raňajkách prišli, spýtali sa, či nám chutilo a oznámili nám, že máme okamžite opustiť areál hotela. Celý deň sme s manželom a malým synom boli bez jedla a pitia!“

Čitateľka Zuzana tiež cestovala na Krétu. „CK Alex Tour neobjednala ani pre jedného klienta ubytovanie. Všetko riešili počas letu, keď bookovali najlacnejšie hotely za výpredajové ceny. Booking ešte k tomu robgiili nekrytou kartou, takže väčšina hotelov, transfery a náklady delegátov zostali neuhradené,“ tvrdí pani Zuzana.

Máte aj vy podobne negatívne skúsenosti s cestovnou kanceláriou? Napíšte nám na tip@novycas.sk!

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Milan Majerský a Richard Raši
Raši sa vidí na soličke šéfa NR SR: Čo si o tom myslí Majerský? Padla reč aj na Danka
Stanku, gitaristku a basgitaristku z kapiel Zlokot a Toddler punk, trápi rakovina po tretíkrát.
Foto
Stanke s rakovinou sa na liečbu poskladalo celé Slovensko: Teraz urobila niečo KRÁSNE! Budete dojatí
Vizualizácia štadióna po dokončení. Moderný stánok by mal hostiť majstrovstvá Európy do 21 rokov.
Foto
Brzdia výstavbu štadióna sudičky?! O rok by mali byť na stavenisku v Prešove majstrovstvá Európy
(ilustračné foto).
Na východe Slovenska došlo k dopravnej nehode: Úseku sa radšej vyhnite
Užitie lieku spustilo strašnú reakciu.
Foto
Užila známy liek a začalo sa PEKLO: Príšerná reakcia! Ide o tabletky, ktoré má doma snáď každý
Military combat drone UAV
Tragické okolnosti ukrajinského útoku: Smutné, kto má byť medzi obeťami
Ján Nezmar v drese Ružomberka.
Bývalý hráč Ružomberka má obrovský problém: Korupčný škandál?!
1994. (Zľava) Samuel L. Jackson, John Travolta, Harvey Keitel, Quentin Tarantino
Foto
Najväčšie hviezdy Pulp Fiction po 30 rokoch! Aha, ako zahviezdili na filmovom festivale
Obľúbené sú aj šmykľavky
Žiakom z Hlohovca môžu ostatní len závidieť: Zábavný park na chodbe školy? Také niečo sa len tak nevidí
Ilustračné foto
Británia odmietla rokovania s Európskou úniou: Ohrozí to mobilitu mladých ľudí?
Speváčka Jana Kirschner
Foto
Jana Kirschner už do MHD nevkročí: Revízor na mňa KRIČAL a povedal, že som... Uff, silná káva!
Ostrý boj Kralevich a Chrena o nábytok z čiernej stavby!
Foto
Kralevich vs. starosta Ružinova: Ostrý boj o majetok z čiernej stavby! Nadávala mu do ZLODEJOV, čo jej odkázal?