Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
16.10.2015 10:05 | Tip od Vás | Slovensko
FotoVideo

Príbeh Lýdie a jej 3 detí dojal čitateľov aj známe osobnosti: Od Lašáka dostanú to, po čom roky túžili!

Dostanú šancu na nový začiatok, bez tmy a trápenia... Mama Lýdia Jeremenková (31) žije s tromi deťmi ako v stredoveku bez elektriny.

Po tom, ako Nový Čas uverejnil dojímavý príbeh ťažko skúšanej rodiny, ktorej silu bojovať dodáva len ich veľká láska, Slováci ukázali dobré srdce a Jeremenkovcom podávajú pomocnú ruku. Aj vďaka množstvu našich čitateľov, hokejovému brankárovi Lašákovi a ministrovi Richterovi dostane rodina to, čo je pre väčšinu ľudí samozrejmosťou. Najstarší syn Ladislav (13) si už nebude musieť písať úlohy pri sviečkach a Lianka (6) s Riškom (2) konečne uvidia rozprávku v televízii.

Na úplné dno sa nedostali vlastnou vinou, o to ťažšie je pre utrápenú rodinu žiť v takejto biede. Lýdiu opustil partner a na výchovu svojich detičiek zostala sama. Mesačne jej na život zostane 310 eur, z ktorých musí dať svojim deťom jesť, obliecť ich, no na poplatky spojené s bývaním jej nezostane ani cent. Aj preto jej dlh pred štyrmi rokmi na elektrine narástol na vyše 4 100 eur. Mame sa tlačia slzy do očí, keď počuje, že jej deťom sa vysmievajú, že sú chudobní, nemajú svetlo ani televízor. Žijeme pri sviečkach, skoro chodíme spať a dúfame, že raz bude aj u nás svetlo,“ hovorí zničená Lýdia.

Nový začiatok so svetlom

Sen celej rodiny, aby si mohli konečne zapnúť svetlo, televíziu či nevariť po tme, sa im zrejme konečne splní. Novému Času sa ozvali známi športovci, politici aj čitatelia, ktorých príbeh Lýdie a jej detí natoľko dojal, že im pomôžu začať odznova. Pomoc prisľúbil aj bývalý brankár slovenskej reprezentácie Ján Lašák, ktorý momentálne chytá za Liberec. Telefonicky sa spojil s mamou troch detí, aby zistil, čo všetko potrebujú. „Verím, že elektrinu im čo najskôr zavedú, a odo mňa určite dostanú obrovský televízor,“ povedal známy hokejista, ku ktorému sa pridal aj spoluhráč Branko Radivojevič.

Situácia rodiny Jeremenkovej nenechala ľahostajného ani ministra sociálnych vecí Jána Richtera. „Minister požiadal terénnych pracovníkov o zistenie, či rodina žiadala a dostáva všetku pomoc, ktorá jej prináleží od štátu. Napríklad vieme riešiť problém výživného poskytnutím náhradného výživného,“ povedal hovorca rezortu Michal Stuška. Aj čitatelia Nového Času ukázali, aké veľké majú srdcia a že im osud trpiacej rodiny nie je ľahostajný. „Je to také smutné, nemôžem sa na to pozerať a nič neurobiť. Mesačne im budeme posielať peniaze na účet, ktorý im otvorím v banke, a keď budú potrebovať, urobím im víkendový nákup alebo donesiem drevo na kúrenie a oblečenie,“ sľubuje čitateľ Juraj Kluvanek z obce Turie v okrese Žilina.

Všetkým patrí veľké ďakujem

Mama troch detičiek Lýdia je dojatá z toho, ako ich príbeh zmobilizoval celé Slovensko. Bez pomoci dobrých duší by sme si skutočne neporadili a ani sa nedokázali vzchopiť. Tiež chceme žiť úplne normálne, tešiť sa z Vianoc a aby sa deti hrali pri svetle, a nie v tme. Priznám sa, že som už strácala nádej, že moje deti doma nebudú musieť trpieť v tme. Aj preto som veľmi príjemne prekvapená, že náš krutý osud oslovil mnohých neznámych ľudí, ktorí sú ochotní pomôcť najmä nevinným deťom. Za to všetkým patrí moje úprimné poďakovanie. Je to pre nás možno ten najkrajší deň!“ teší sa Lýdia Jeremenková (31) z Kráľovského Chlmca.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




edzinárodná konferencia "20 rokov členstva SR v EÚ - výzvy a príležitosti"
Foto
20 rokov v EÚ: Slovensko navštívila rakúska ministerka, máme toho spolu veľa spoločného
Ruský prezident Vladimir Putin.
NATO bije na poplach: Rusi dávajú úder za úderom, problémy hlási aj Česko
Nórsky kráľ Harald V.
Nórsky kráľ prvýkrát po operácii na verejnosti: Ako sa má? Zaklincoval to pár slovami
Bývalý americký prezident Donald Trump.
Uzná Trump výsledky volieb? Povedal to na plné ústa: Len v TOMTO prípade
Sexi blondínka Adriana Sklenaříková.
Foto
Sexica Sklenaříková otvorila Pandorinu skrinku: Emotívna spoveď! Hrozné, čím si v živote prešla
Severokórejský líder Kim Čong-un a ruský prezident Vladimir Putin.
USA ukazujú prstom: Drsné obvinenia! Pozrite sa, čo majú KĽDR a Rusko potajomky robiť
OTRASNÝ nález počas bieleho dňa: Polícia dobre váži slová! Kto jej to urobil?
 Učiteľka Kateřina sa úplne nahá váľala v blate a za zvukov elektronickej hudby okolo seba rozhadzovala hlinu.
Foto
Bizarné VIDEO! Nahá učiteľka v Česku sa váľala v hline a rozhadzovala ju: Všetko videli malé deti
Posledná rozlúčka sa bude konať v piatok 3.5.
Foto
TRAGICKÁ nehoda: Policajt Filip († 28) prišiel o život len pár dní po oslave narodenín! Krásny odkaz od kolegov
Foto
Myslela si, že len potrebuje okuliare, pravda ju odrovnala: TENTO detail vás môže stáť život!
Americký prezident Joe Biden.
Biden o univerzitných protestoch: USA nie sú autoritárske, ale poriadok musí byť
Vojna na Ukrajine stále trvá (ilustračná fotografia).
Krviprelievanie pokračuje: Rusi útočili v Charkovskej oblasti, doplatili na to najmenší