Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
14.02.2016 12:01 | Správy | Domáce správy
Foto

Stanovej láske Valike zistili štvrté štádium rakoviny: Svoje ÁNO si povedali napriek zákernej chorobe!

Skutočná láska v dobrom aj zlom. Práve takú prežíva dvojica, ktorá napriek svojmu mladému veku musí čeliť tvrdým ranám osudu. 

Valika (31) a Stanislav (28) Prachařovci spoločne bojujú so zákernou chorobou mladej ženy. Hoci tá sa podľa lekárov vyvinula už do najťažšieho štvrtého štádia, Valika sa rozhodla z plných síl bojovať o svoje šťastie. Najväčšou oporou jej pri tom je práve Stano, ktorý sa o svoju vyvolenú obetavo stará a je odhodlaný nikdy ju neopustiť. Vážna diagnóza zaľúbencom nezabránila ani v tom, aby svoju lásku spečatili pred oltárom.

Otvoriť galériu

Valika sa s profesionálnym vojakom Stanom spoznala v Sokoli, kam sa prisťahoval s rodičmi. Po rokoch randenia si začali plánovať spoločný život, ktorý mala vlani spečatiť svadba. „Požiadal som ju s mikrofónom o ruku na chate, kde sme boli s partiou. Potom som prišiel s prstienkom,“ prezradil stále zamilovaný Stanislav. Valika s nadšením súhlasila a už sa obaja nevedeli dočkať najkrajšieho obdobia, ktoré malo prísť. Ich plány však krátko nato preťala zákerná choroba.

Otvoriť galériu

Ťažké chvíle

Bezstarostnému životu bol koniec. Valika si od lekárov vypočula správu, ktorá by položila nejedného človeka. „Povedali mi, že to nie je dobré. Choroba bola odhalená dosť neskoro,“ zaspomínala si na kruté slová odborníkov mladá žena. Nasledovali okamihy veľkého boja, boli chvíle, keď sa nevládala ani postaviť z postele. Momentálne už lekári hovoria o tom, že jej ochorenie je vo štvrtom štádiu. Napriek závažnosti situácie Stanislav svoju snúbenicu neopustil, ostal stáť pri nej a s láskou sa o ňu stará doteraz. Sprevádza ju na každom kroku, doslova v zdraví i chorobe. „Sobáš sme načas odložili, ale teraz sme sa rozhodli, že sa vezmeme. Tak sme to cítili,“ prezradila s úsmevom Valika.

Otvoriť galériu

Jeden pre druhého

Do kostola v Košiciach prišli dvojicu podporiť desiatky ľudí. Aj vojakom sa tajil dych, aká bola Valika krásna nevesta. Vedia, že ich kolega sa vždy ponáhľa z práce domov k manželke, snažia sa mu vychádzať v ústrety. Odhodlanie dvojice dojalo aj sobášiaceho kňaza. „V dnešnej dobe, keď ľudia často vstupujú do vzťahu s chápaním sebectva, sú príkladom toho, že láska je aj rozhodnutie a schopnosť žiť pre toho druhého,“ vraví sobášiaci Lukáš Poklemba. „Svadbu som si veľmi užila,“ dodala čerstvá novomanželka, ktorá doslova žiari šťastím.

Odhodlaná bojovať

Dvojica spoločne absolvuje náročné ošetrenia, Stano je Valike veľkou oporou a zároveň i ošetrovateľom. „Každé tri týždne chodím na chemoterapiu a každé dva týždne mám aj bioliečbu,“ vraví Valika, ktorá sa chorobe nehodlá poddať. Je veľmi vďačná známym, ale i cudzím ľuďom, ktorí jej pomáhajú aj s alternatívnou terapiou. „Už teraz nemám takú drastickú liečbu. Dokážem viac-menej fungovať. Tak sme uskutočnili niečo, čo sme si vysnívali. Choroba nás od svadby neodradila!“ hovorí Valika. „Nie je dôležité, čo bude, ale to, čo je teraz. Myslite pozitívne!“ odkazuje všetkým statočná žena.

Valikine vyznanie lásky Stanovi

Len pár slov mi dovoľ povedať, a to hlavne určite, čo veľa pre mňa znamenáš.

Ani biele šaty, prsteň na ruke a zmena mena ma tu dnes nepriviedla.

Bola to jedine veľká túžba dnes s Tebou tu stáť a najlepšieho muža na svete dnes za manžela si vziať.

Krásnych šesť rokov s Tebou si mi dal a ja si zo srdca nič viac neželám, len aby sme spolu ešte raz tak spolu boli, vrúcne sa radi mali a nikdy sa nehádali.

Posledný rok si mi okrem kamaráta, priateľa, snúbenca zohrával aj rolu ošetrujúceho lekára, sanitára, zdravotnej sestričky, psychológa, ba boli aj chvíle psychiatra.

Ale Ty si to perfektne zvládol, ako máloktorý muž by dokázal.

Nohy na plecia by radšej vzal a kade ľahšie zutekal.

Nesmierne si Ťa vážim, chce sa s Tebou len smiať, deň čo deň Ťa pri sebe mať a krásne chvíle prežívať.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Eva Eperješiová, Nový Čas Nedeľa

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto)
Chystáte sa do Amsterdamu? Dobre čítajte: Zavádzajú nové opatrenia
Foto
Slovenský hokejista v USA: Vodičák má vo vrecku, pozvánku do repre...
(ilustračná foto)
Smutné správy: Zomrel významný dopravný dizajnér († 93)! Pozrite sa, čo navrhol
Expla si podali Junior a Marcel.
Foto
Expla si zobrali do parády Junior a Marcel: Chceš byť moderátor Fun rádia? Natri mu chrbátik!
Ilustračné foto
Preskočilo jej? Žena prišla do banky s mŕtvolou! Odpadnete, keď zistíte, čo tam robila
(ilustračné foto)
Desivé varovanie z USA: Maskuje Čína tajné vojenské operácie?! Neuveríte, čo tvrdí šéf NASA
Ruský prezident Vladimir Putin.
Problémy v živote Putinovej exmanželky? Úrady zasiahli proti jej partnerovi! S týmto sa môžu rozlúčiť
Poľský prezident Andrzej Duda sa stretol s Donaldom Trumpom.
Foto
Súkromné stretnutie Trumpa a Dudu: Spoločná večera! O čom išlo?
Volodymyr Zelenskyj.
Slová, ktoré chcel Zelenskyj počuť: Ukrajina má dôvod na radosť! EÚ by im mala poskytnúť urgentnú pomoc
Ilustračné foto
Foto
Úrady vydali najvyššie varovanie: Tisíce ľudí evakuujú! Krajine hrozí NIČIVÝ jav
(ilustračné foto).
Izrael sa chystal zaútočiť na Irán: V tom sa stalo niečo nečakané! Krajina náhle otočila
O hrade v Banskej Štiavnici porozpráva rytier, ktorý je sprievodcom.
Foto
Cestovanie časom pri Banskej Štiavnici: Návrat do 13. storočia! Neuveríte, o čo ide