Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
11.02.2016 19:16 | Šport | Hokej

Pálffyho úspešná premiéra v novej funkcii: Náš Olympijský výber zdolal Francúzov najtesnejším rozdielom!

Olympijský hokejový výber Slovenska úspešne vstúpil do turnaja Euro Ice Hockey Challenge v rakúskom Innsbrucku, keď vo svojom úvodnom vystúpení zdolal reprezentáciu Francúzska 2:1. 

Tím vedený trénerom Petrom Oremusom síce prehrával od 16. minúty po góle Eliota Berthona, no dokázal skóre otočiť, keď na konci druhej tretiny vyrovnal Andrej Kudrna a v 46. minúte strelil víťazný gól Peter Galamboš. Pre útočníka MHC Martin to bol premiérový presný zásah v národnom drese.

Až sedem slovenských hráčov absolvovalo vo štvrtok premiéru v reprezentácii - obrancovia Andrej Hatala, Denis Rehák, útočníci Radoslav Macík, Jozef Tibenský, Lukáš Paukovček, Branislav Rapáč a Václav Stupka. Druhý duel na podujatí odohrá Olympijský výber SR v piatok o 20.20 h, keď narazí na domáci výber.

Francúzsko - Olympijský výber SR 1:2 (1:0, 0:1, 0:1)

 

Góly: 16. Berthon (Manavian, Claireaux) - 38. Kudrna (Hatala), 46. Galamboš (Rehák, Tibenský). Rozhodovali: M. Nikolic, K. Nikolic - Schauer, Seewald (všetci Rak.), vylúčení: 1:2, presilovky a oslabenia: 0:0, strely na bránku: 37:37, 300 divákov.

Zostavy:

Francúzsko: Quemener - Hecquefeuille, Besch, Beron, Chakiachvili, Manavian, Trabichet, Janil - Fleury, Ritz, Desrosiers - Kara, Claireaux, Berthon - Perret, Henderson, Lamperier - Gaborit, Raux, Rech - Douay

Olympijský výber SR: Baroš - Štajnoch, Kozák, Kubka, Rosandič, Hatala, Deyl, Rehák, Holenda - Macík, Zigo, Puliš - Majdan, Paukovček, R. Rapáč - B. Rapáč, Kudrna, Gašparovič - Tibenský, Galamboš, Stupka

Priebeh zápasu

Úvod stretnutia priniesol vyrovnaný hokej, v ktorom sa hra rýchlo prelievala z jednej strany klziska na druhú, pričom najmä v strednom pásme si oba tímy po chybách vymieňali puk. Po vylúčeniach Ziga a Tibenského sa musel slovenský výber dvakrát brániť vo štvorici a hoci ho súper zatlačil, oslabenia zvládol. Brankár Baroš prvýkrát inkasoval až v 16. minúte, keď ho počas vyrovnaného hráčskeho stavu prekonal Berthon. Ďalšie minúty patrili Francúzom, ktorí v prvej tretine prestrieľali Slovákov 14:8. V druhej časti hráči v bielych dresoch pridali a začali si vytvárať šance. Svoju aktivitu korunovali v 38. minúte, keď sa dostali do prečíslenia 3 na 2 a po prihrávke Hatalu trafil Kudrna spomedzi kruhov presne do horného rohu Quemenerovej bránky - 1:1. Hralo sa pomerne čisto, o kvalitnej hre olympijského výberu v prostrednom dejstve svedčil pomer striel 15:12 v jeho prospech. Aj v tretej dvadsaťminútovke sa hralo podľa slovenských nôt. V 46. minúte dokonal obrat Galamboš, ktorý po asistencii Reháka prekonal Quemenera a upravil na 2:1 pre SR. "Les Bleus" sa pripravili o záverečný tlak, keď necelé tri minúty pred koncom putoval za faul lakťom na trestnú lavicu Chakiachvili. Slováci si už tesný náskok ukontrolovali a slávili úspešný turnajový vstup.

Peter Oremus, tréner SR: "Z pohľadu medzinárodného hokeja to bol pre nás určite náročný zápas. Podali sme veľmi kvalitný, zodpovedný výkon. Veľmi nás podržal brankár Baroš, Samovi patrí za to veľká vďaka. Každá jedna päťka sa presadila, samozrejme, škoda, že nepadlo viac gólov. Víťazstvo si veľmi ceníme a posúva nás dopredu. Chlapci sa presadzujú vo svojich kluboch a dobrú prácu odviedli aj tu. Sami sebe dokázali, že sa vedia presadiť aj na medzinárodnej scéne."

 

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Francúzi chcú zatočiť s nezodpovednými psičkármi
Psíčkari, pozor: Táto zákerná choroba môže postihnúť aj vášho štvornohého miláčika!
(ilustračná foto)
Kampaň do eurovolieb má svoj limit: Toľkoto môžu strany maximálne minúť
Masaker v koncertnej hale v Moskve.
Vyšetrovanie masakry v Moskve naberá na obrátkach: Ďalší zadržaní! Čoho sa mali dopustiť?
Ilustračné foto
Veľká noc je rajom pre zlodejov: Riziko krádeží závratne stúpa! Týmto chybám sa určite vyvarujte
(ilustračné foto)
Chcete prestať fajčiť, no nedarí sa vám? 6 osvedčených spôsobov, ako dať zbohom cigaretám!
Juraj Slafkovský žiari v drese Montrealu.
Si úbožiak, vynadal Slafkovskému! A potom neveril vlastným očiam
Ilustračné foto
SHMÚ varuje: V týchto miestach sa majte na pozore pred VÍCHRICOU!
Dry snow avalanche with a powder cloud close to the village Terskol, Elbrus region
Chystáte sa na túru? Pozor: Na týchto pohoriach hrozí lavínové nebezpečenstvo
Kultový fantazijný film Nekonečný príbeh.
Foto
Pamätáte si Detskú kráľovnú z kultového Nekonečného príbehu? Strašné, čím si prešla! Takto vyzerá dnes
Ilustračné foto
Rusko zablokovalo kontrolu dodržiavania zbrojných sankcií voči KĽDR: Využilo na to veto!
Bratislava (ilustračné foto)
Slovenské národné múzeum predstavilo novú publikáciu: Sledujte, čoho sa týka!
Fire in an old wooden house
Aktualizované
Tragický výbuch v Budapešti: Vyžiadal si život a mnoho zranení