Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
10.02.2016 07:48 | Správy | Krimi | Domáce krimi

Kauza vraždy bossa podsvetia Sýkoru: Kto bol v izbe jeho ochrankára?

Na bratislavskom súde vypovedal brat zavraždeného ochrankára bossa podsvetia Sýkoru.  Naďalej ostáva záhadou, kto bol v izbe obete streľby a čo si odtiaľ odniesol!

Na Okresnom súde Bratislava I pokračovalo pojednávanie v kauze vraždy šéfa gangu sýkorovcov Miroslava Sýkoru († 33) a jeho ochrankára z roku 1997. V stredu vypovedal brat zavraždeného ochranára. Podľa jeho slov po smrti ochrankára boli v jeho izbe neznámi muži, ktorí tam čosi hľadali... Či si niečo odniesli, brat zavraždeného nevedel povedať.

V kauze je obžalovaný Ľuboš Ferus, považovaný za šéfa podsvetia Nitry, ktorého prokuratúra považuje za organizátora vraždy. Ferusa súd v Pezinku vlani v decembri poslal do väzenia na 15 rokov v kauze piešťanského gangu piťovcov - rozsudok nie je právoplatný. Spolu s ním čelia obžalobe Marek L., Richard B. a Milan M. Všetci štyria obžalovaní sú na slobode. Všetci štyria účasť na vražde popierajú.  "Ja o tomto skutku, tak ako ho opisujete, neviem nič, to sa nikdy nestalo," povedal Ferus na jednom z predchádzajúcich pojednávaní a dodal, že ďalšie podrobnosti uvedie pri výsluchoch svedkov.

Otvoriť galériu

Sýkoru zavraždili na parkovisku hotela Holiday Inn na Bajkalskej ulici v Bratislave. Podľa obžaloby prišiel Sýkora k hotelu autom spolu s ochrankárom. Strelci zasiahli ochrankára do chrbta streľbou zo samopalu. Bossa Sýkoru najprv zasiahli troma ranami do nohy, po čom spadol na zem. Sýkora sa však bránil streľbou z pištole, no útočníci ho zabili streľbou zo samopalu do hlavy a hrudníka.

 

Sýkora († 33) vysokoškolské štúdium začal na diplomatickej škole v Moskve, kde v tom čase pôsobil jeho otec. Po návrate na Slovensko študoval v Bratislave  žurnalistiku, ktorú však v treťom ročníku nedokončil. Už počas vysokoškolského štúdia Sýkora vytvoril okolo seba silnú skupinu mužov, ktorí pôsobili najmä ako výpalníci, vydierači, aktéri veľkých krádeží a biele kone. Po vražde Sýkorovi rodičia tvrdili, že Miroslav nemal s podsvetím nič spoločné.

Meno Ľuboša Ferusa, posledného žijúceho zo starej gardy slovenského podsvetia, sa v minulosti skloňovalo aj s rekordnou krádežou vo VÚB v Nitre a v kauze podvodu s diaľničnými nálepkami, ktorú riešil Krajský súd v Bratislave.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: vr

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Podnikateľ bojuje s rakovinou lymfatických uzlín.
Chorého Fedora Flašíka previezli do cudziny: Zachránia ho na klinike prominentov?!
Alexej Navaľnyj († 47)
Zadržali podozrivých z útoku na ruského opozičníka: Bol blízkym spojencom Navaľného († 47)
(ilustračné foto)
Slováci, pozerajte na oblohu! Uvidíte tam niečo nezvyčajné
(ilustračné foto)
Zúrivý pes v Čechách napadol seniorku: Prišla o nohu, bojuje o život!
Bratislavské módne dni.
Foto
FOTOGALÉRIA z Bratislavských módnych dní: Nahodená Šimkovičová prišla s dcérou a aha, kto ukázal ZADOK!
Spišský hrad, Slovensko.
Komplikácie s obnovou Spišského hradu: Rekonštrukcia natrafila na ďalší problém
(ilustračné foto).
Letecké spoločnosti reagujú na vyostrený konflikt medzi Izraelom a Iránom: Čo sa mení?
(ilustračné foto)
Idem si po alebo pre vodu? Správna možnosť je len jedna! Vždy sa používa táto predložka
Bombardér B-1 Lancer (ilustračné foto).
Pád strategického bombardéra má tragickú dohru: Rusko informovalo o úmrtí, pátranie ďalej pokračuje
ilustračné foto
Irán pod zúrivou paľbou Izraela: Zasiahli výbuchy aj jadrové zariadenia?!
(ilustračné foto)
Pozor! Čierny kašeľ úraduje v tomto kraji: Čísla stúpajú, buďte opatrní
Foto
Pôvabná dcéra Pavla Nedvěda sa pochválila: Otec a mama opäť spolu!