Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
09.02.2016 14:33 | PR články

Absolútna väčšina ľudí sa zamiluje 2 až 3-krát za život

I keď sa hovorí, že lásku by sme mali oslavovať neustále, len jeden deň v kalendári je oficiálnou oslavou všetkých zamilovaných.  

Podľa prieskumu, ktorý uskutočnila Milka v súvislosti s blížiacim sa 14. februárom, je Valentín sviatkom, ktorý si viac pripomínajú Slováci (55 %) ako naši susedia Česi (38 %). Trochu prekvapujúcou je však najmä skutočnosť, že muži oslavujú sviatok zamilovaných vo väčšej miere (48 %) ako ženy (41 %).

Existuje veľa foriem lásky a veľa typov milujúcich. Absolútna väčšina Slovákov sa zamiluje 2 až 3-krát za život (61 %). Či už je za tým sklamanie z predchádzajúcich vzťahov, neopätovaná alebo nešťastná láska, alebo novodobý trend rýchleho konzumného štýlu, väčšina ľudí sa domnieva, že na skutočnej láske je založený len každý druhý vzťah. Napriek pesimistickým pohľadom je nezadaných len 22,5 % respondentov.

Lásku nehľadáme, veríme, že si nás v pravý čas nájde

Hovorí sa, kto hľadá ten nájde, Slováci však v oblasti lásky na pílu netlačia. Až 40% z nich verí, že správny partner sa objaví sám, až nadíde ten správny čas. Vyčkávaciu pozíciu volia skôr ženy (46%), muži hľadajú svoje potenciálne budúce partnerky najmä na spoločenských a záujmových akciách (45 %), alebo v okruhu svojich súčasných známych (40 %). Fenomén zoznamiek u nás nie je až taký populárny, lásku tu hľadá necelých 5 % Slovákov.

Prvý dojem býva veľmi dôležitý, rovnako tak aj výber miesta prvého rande o potenciálnom partnerovi veľa napovie. Väčšina Slovákov dáva prednosť prvému stretnutiu v kaviarni alebo v reštaurácii.

Alternatívou býva tiež prechádzka v prírode či spoločný filmový zážitok v kine. Nerandíme v ZOO, knižnici, múzeu, na prechádzke so psom, Vianočných trhoch, v bazéne či saune.

Ideálny darček? Kvety a čokoláda

Ľudia si prejavujú a vyznávajú lásku rôznymi spôsobmi, každý deň aj na Valentína. Viac ako polovica Slovákov nepohrdne pripomenutím si sviatku všetkých zamilovaných aspoň občas. Muži obdarúvajú ženy najmä kvetmi (55,8 %) a čokoládou (12,9 %), prípadne pozvú svoju polovičku na obed či večeru (11,9 %). Čokoláda a sladkosti sú obľúbeným spôsobom ako vyznať lásku aj u žien (27,3 %), obľúbené sú spoločné večere a obedy (22,8 %), prípadne romantické výlety vo dvojici (11,4 %).

Na svojich partneroch si najviac ceníme vernosť, zodpovednosť, úprimnosť a láskavosť. Aj keď si lásku prejavujeme rôznymi spôsobmi a darčekmi nepohrdne nikto z nás, niekedy jednoducho potrebujeme vyznanie počuť na vlastné uši. Viac ako 60 % Slovákov si lásku vyznáva verbálne aspoň raz za týždeň, ženy sú na slovo viac skúpe ako muži.

Láska má mnoho podôb a každá má svoj význam a čaro. Nie je samozrejmosťou a vyžaduje si pravidelnú starostlivosť, aby sme voči sebe vzájomne nevychladli. Aj malý kúsok čokolády dokáže rozohriať srdce.

Vedeli ste, že...?

Viac ako polovica Slovákov strávi so svojím partnerom menej ako 4 hodiny denne.

Svojho súčasného partnera väčšina Slovákov našla v okruhu svojich známych (36 %) alebo spoločenských akciách (20 %).

Na partneroch oceňujeme najmä originalitu (39 %), jemnosť (30 %) a temperament (20 %).

Až 25 % Slovákov Valentína nikdy neoslavuje.

Absolútnym symbolom lásky pre Slovákov je rozprávková dvojica Alžbetka a Jakub z Perinbaby.

Vzrušujú nás najmä jemné dotyky (46 %), bozky (29 %) a pohľady do očí (10 %).

Pre dlhodobý vzťah sú pre Slovákov najdôležitejšie dôvera (64 %), tolerancia (53 %), vernosť (50 %), úprimnosť (38 %), ale aj rešpektovanie slobody toho druhého (22 %).

 

Či už svojho partnera rozmaznávate darčekmi alebo slovami, na 14. február by ste nemali len tak zabudnúť. Nezabudnite však ani na svojich blízkych, priateľov, deti, či rodičov. Vyznajte svoje city po svojom prostredníctvom webovej stránky www.povedztoposvojom.sk, vytvorte originálny zámok lásky a súťažte o sladké pralinky.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: PR článok

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Minister zahraničných vecí Juraj Blanár.
Juraj Blanár podporuje vstup Srbska do EÚ: Toto je podľa neho kľúčovým bodom
Americký prezident a prezidentský kandidát Joe Biden.
Stiahnu sa americkí vojaci z Iraku? Po 10 rokoch má dôjsť k dôležitej dohode
Peter Pellegrini, Zuzana Čaputová, Robert Fico.
Najdôveryhodnejší politik: Prieskum ukázal, komu Slováci veria najviac! Kto naopak, skončil na chvoste?
driving a car
Bratislavskí vodiči sa nepotešia: Početné zdržanie! S kolónami rátajte na týchto miestach
Ilustračné foto
Rekordná policajná razia: To, čo ich čakalo v dodávke, sa ešte nikdy nepodarilo nájsť
close-up of man holding knife smeared with blood and still dripping.
Útočník v Púchove dopichal muža takmer po celom tele! Napadnutý chlap prežíval nočný horor
(ilustračné foto)
Dovolenkári v TEJTO krajine zúria: Musia dokázať, že majú dosť PEŇAZÍ! Koľko eur musia mať?
Na ceste I/65 za obcou Kremnické Bane došlo k nehode kamióna.
Foto
Závažná nehoda za slovenskou obcou: Prevrátil sa kamión, cesta je neprejazdná!
Close up happy woman hugging man, holding keys from new first house, young family celebrating moving day, satisfied customers couple purchase real estate, mortgage and relocation concept
Chystáte sa kupovať nehnuteľnosť? Odborníčka radí: Pred veľkým rozhodnutím nezabudnite na TIETO otázky!
Traffic cones on road with electronic arrow pointing to the right to divert traffic and white car in distance
V Prešove rátajte s novými dopravnými obmedzeniami: Táto časť bola v katastrofálnom stave
Foto
Lašák pred MS zavolá ešte jednému brankárovi: Inak už nikto nepríde
Ilustračné foto
Z basy ušli väzni, odpadnete, ako to spravili: Jedného stále nenašli!