Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
09.02.2016 13:12 | Šport | Hokej

Slovanisti si zahrajú v KHL play off po druhý raz: Šanca prejsť cez CSKA? Takto to vidia hráči

Hlavný predsezónny cieľ splnili a môžu sa pripravovať na súpera zvučného mena.

Aby hokejisti bratislavského Slovana vlastnými silami postúpili do play off, potrebovali v zostávajúcich troch dueloch základnej časti KHL získať aspoň bod. Napokon využili hneď prvú možnosť, keď v pondelok v záverečnom domácom zápase zdolali Dinamo Riga 3:2 po predĺžení a spečatili tak svoj prienik medzi šestnástku najlepších mužstiev v nadnárodnej súťaži.

Slovanisti mohli zlomiť tím z lotyšskej metropoly už v riadnom hracom čase, ale premárnili sľubný dvojgólový náskok. Víťazstvo napokon zariadil až v predĺžení slovinský legionár Rok Tičar.

Otvoriť galériu

"Za stavu 2:0 sme sa akoby uspokojili. Báli sme sa niečo spraviť a nakoniec sme sa strachovali o výsledok. Sme v play off, dostali sme sa tam zaslúžene, ak však budeme hrať ako proti Rige, tak tam nemáme šancu uspieť," myslí si center prvého útoku Slovana Marek Viedenský. "Vedeli sme, že potrebujeme získať bod a trochu nám to zväzovalo ruky. Je veľmi dobré, že sme vyhrali, teší nás to," doplnil spoluhráča obranca Michal Sersen.

 

Slovan postúpil do vyraďovacej časti KHL druhýkrát v klubovej histórii. Premiérovo sa do nej kvalifikoval vo svojej nováčikovskej sezóne 2012/2013 pod vedením Rostislava Čadu, teraz to dokázal pod taktovkou iného Čecha Miloša Říhu. Pred záverečnými dvoma zápasmi v základnej časti majú belasí v tabuľke Západnej konferencie pred deviatym Dinamom Minsk nedostihnuteľný osembodový náskok. Stretnutia na ľade HK Soči (v utorok 16. februára o 17.30 SEČ) a Lokomotivu Jaroslavľ (vo štvrtok 18. februára o 17.00) tak budú brať ako prípravu na 1. kolo play off, kde narazia na už istého víťaza základnej časti CSKA Moskva.

"Play off sa začína od nuly, je to nová súťaž. CSKA má skúsenejší tím, väčšie hviezdy, na tom ale nezáleží. Budeme bojovať ako kolektív a dúfam, že niečo spravíme," povedal Ľubomír Višňovský, ktorý sa v pondelok vrátil do zostavy bratislavského tímu. Zdravotné problémy ho však stále limitujú.

"Chýba mi taká dynamika, ale kondične som už na tom celkom o.k. Verím, že aj herne sa to bude zlepšovať," dodal elitný obranca, ktorý nevie, či odletí s mužstvom na záverečné dva súboje základnej časti. Verí však, že na play off bude pripravený.

Otvoriť galériu

Prvé dve stretnutia vyraďovačky sa uskutočnia v Moskve 21. a 23. februára, Slovan privíta CSKA na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu 25. a 27. februára. Ďalšie prípadné zápasy sú na programe 29. februára v Moskve, 2. marca v Bratislave a 4. marca opäť v hlavnom meste Ruska.

Jediný slovenský zástupca v KHL dokázal CSKA v tejto sezóne zdolať v oboch vzájomných súbojoch - v novembri doma 3:2 po nájazdoch a na ľade súpera vďaka skvelému výkonu brankára Michaela Garnetta 2:0.

"Aj hráči CSKA majú slabiny. Dvakrát sme ich už zdolali, takže vždy je šanca, nikdy sa netreba dopredu vzdať. Ale play off je iná súťaž. Ide sa odznova, od 0:0. Pomôže nám iba tvrdá poctivá práca, hrať pozorne v obrane a snažiť sa z protiútokov dať nejaké góly," tvrdí Sersen.

CSKA Moskva na čele s hviezdnym Alexandrom Radulovom si počínal v dlhodobej časti sezóny suverénne, už získal Pohár Viktora Tichonova pre najlepší ruský tím v KHL a zuby si brúsi aj na tú najcennejšiu trofej - Gagarinov pohár. "Verím, že ďalšie dva zápasy nás dôkladne pripravia na play off. Budeme bojovať o to, aby sme vo vyraďovacej časti vydržali čo najdlhšie. Bude to pre nás náročné. Dvakrát sme však CSKA dokázali zdolať. Ak nás podržia brankári a dáme nejaké góly, tak môžeme niečo uhrať," dodal Viedenský.

1. kolo play off

21. februára CSKA - Slovan

23. februára CSKA - Slovan

25. februára Slovan - CSKA

27. februára Slovan - CSKA

Prípadne:

29. februára CSKA - Slovan

2. marca Slovan - CSKA

4. marca CSKA - Slovan

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: tasr

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Dnes je ich vzťah už minulosťou.
Foto
Andrej Babiš šokoval rozchodom: O odlúčení sa už dlhšie špekulovalo! TOTO má byť dôkaz
Kim pri príležitosti dokončenia druhej fázy výstavby bytových jednotiek symbolicky prestrihol červenú pásku.
Foto
Kim Čong-un ako HIPSTER alebo sa len snaží schovať KILÁ navyše?! FOTO ako sa ohákol na akciu
Nový Atlas
Foto
Vývojár predstavil najpokročilejšieho humanoida: Pohyby ako z HORORU?! Sledujte, čo všetko už dokáže
Volodymyr Zelenskyj.
Zelenskyj počas svojej cesty navštívil ukrajinské mestá zmietané bojom: Aký bol dôvod jeho návštev?
Julija Navaľná, vdova po ruskom opozičnom politikovi Alexejovi Navaľnom, prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií 19. apríla 2024 v nemeckom Gmund am Tegernsee.
Obrovská pocta: Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií, slová do boja
Americký občan Russell Bentley bol zabitý v Moskvou okupovanom východoukrajinskom meste Doneck.
Američania smútia! Ich občan bojoval na strane proruských separatistov: V Donecku ho zabili
Close up focus on female mixed race palm hand showing stop sign, serious african american woman protesting against bullying in society, sexual or racial discrimination, denying family abuse indoors.
Tento štát chce zrušiť zákon, ktorý bráni mrzačeniu žien: Akú to bude mať dohru?
Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene