Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
07.02.2016 07:59 | Správy | Domáce správy
Video

Súboj Fico kontra Matovič pokračuje: Kto z nich hovorí pravdu?

Slovná prestrelka má pokračovanie! Už druhý deň si premiér Robert Fico a predseda OĽaNO Igor Matovič vymieňajú údery. 

Najskôr Matovič vyzval Fica, aby prepustil svoju asistentku Máriu Troškovú kvôli škandálu s Klinikou Kostka, ktorá bohatla na masážach platených VšZP. Premiér nečakal a obvinil Matoviča, že fiktívne predal firmu. Matovič to poprel. Fico v sobotu prezentoval podrobnosti klamstiev Matoviča. Ten sa bránil, že predaj bol legálny, dôkazy nepredložil. Čo si obaja vykrikujú?

Fico obvinil v piatok Matoviča, že v roku 2008 fiktívne previedol živnosť Ivan Matovič regionPress na tzv.bieleho koňa Pavla Vandáka. Predložil k tomu viacero dokladov. Predal ju deň pred ohlásenou daňovou kontrolou, 14. 8. 2008. Vandák bol jeho zamestnanec. Za predaj živnosti zinkasoval 122 miliónov korún, 121 miliónov si previedol na osobný účet. Milión korún mal dostať v hotovosti. Ako uviedol Fico, Vandák prebral účtovníctvo, z ktorého časť dal do zberu papiera. Podľa Fica Matovič nečakane telefonicky odstúpil 10. 10. 2008. Igor Matovič v piatok popoludní v reakcii na obvinenia síce potvrdil pravosť dokumentov, ale podľa neho bol predaj v poriadku. Uviedol, že Smer už tieto informácie zverejnil v decembri 2010. Matovič tvrdenia o fiktívnom predaji však označil za lož a premiéra za klamára. Poprel, že by zrušil predaj a vylúčil, že by podvádzal pri podnikaní. K svojim tvrdeniam nepredložil doklady a viacero vecí si nepamätal. Premiér sa dostal k dokladom o jeho živnosti nezákonne.

Prestrelka č. 2

Premiér reagoval na Matovičovu obhajobu už v sobotu v Košiciach. Matovič mal klamať v tom, že si nepamätá, či odstúpil od zmluvy a tiež, že nedostal milión korún. Fico znovu predložil doklady aj potvrdenie o tom, že Matovič od Vandáka dostal hotovosť 348-tisíc korún. Tiež žiadosť zaslanú Matovičom Vandákovi, že odstupuje od zmluvy a úradný záznam z daňového úradu, že 10. 8. 2008 Matovič telefonicky odstúpil od zmluvy. To podľa Fica potvrdzuje, že živnosť predal len fikívne. V sume 2,5 milióna korún mu ich vraj odpustila Radičovej vláda. Aj Matovič v sobotu kontroval, keď obvinil Fica, že používa mafiánske praktiky. Podľa Matoviča chce odpútať pozornosť od svojich zlodejín. Predseda OĽaNO povedal: „Peniaze za predaj som previedol na vlastný účet, čo som to mal previesť na Fica, alebo suseda?“ Všetky peniaze boli zdanené. Nepamätá si, či dostal od Vandáka 348-tisíc korún. Dôkazy chce predložiť na budúci týždeň.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas Nedeľa

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Americký občan Russell Bentley bol zabitý v Moskvou okupovanom východoukrajinskom meste Doneck.
Američania smútia! Ich občan bojoval na strane proruských separatistov: V Donecku ho zabili
Close up focus on female mixed race palm hand showing stop sign, serious african american woman protesting against bullying in society, sexual or racial discrimination, denying family abuse indoors.
Tento štát chce zrušiť zákon, ktorý bráni mrzačeniu žien: Akú to bude mať dohru?
Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!