Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
06.02.2016 18:09 | Správy | Domáce správy

Matovič Ficove obvinenia nenechal bez odozvy

Premiér Robert Fico (Smer-SD) robí zo svojich voličov podľa Igora Matoviča (OľaNO-NOVA) hlupákov, ak si myslí, že uveria dôkazom proti jeho osobe. 

Matovič na sobotňajšej tlačovej konferencii v Bratislave tvrdil, že Fico robí "haló" okolo legálnych vecí, pritom premiér disponuje dôkazmi, ku ktorým sa podľa Matoviča nemohol dostať legálne. Trestné oznámenie na predsedu vlády však neplánuje podať. Fico už druhý deň predkladá dôkazy, ktoré majú Matovičovu firmu regionPRESS usvedčiť z údajných daňových podvodov z roku 2008. Tvrdí, že aby sa vyhol plateniu pokút a daňových výmerov, ktoré mu boli vyrubované zo strany daňových úradov, tak v roku 2008 Matovič fiktívne predal túto firmu bielemu koňovi, ktorým bol jeho zamestnanec Pavel Vandák, za 122 miliónov Sk. Časť peňazí, 121 miliónov Sk, sa malo presunúť na súkromný účet Igora Matoviča.

Zostávajúci jeden milión Sk sa mal podľa premiéra vyplatiť v hotovosti. Matovič mal následne od tejto zmluvy o predaji podniku odstúpiť. Fico v sobotu novinárom tiež povedal, že Matovič napríklad klamal vo veci odstúpenia od zmluvy s Pavlom Vandákom, keď tvrdil, že si na to nepamätá. Uviedol tiež, že za vlády Ivety Radičovej mu boli odpustené rôzne platobné výmery.

Matovič odmietol, že by mu za vlády Ivety Radičovej odpustili platobné výmery v sume niekoľkých miliónov eur. "Voči týmto výmerom som legálne bojoval, podával odvolania. Legálne som využíval všetky prostriedky, ktoré som mal. Nakoniec som tento boj vyhral. Čo je na tom zlé?" pýtal sa Matovič. Za ďalšie klamstvo Matovič označil premiérovo tvrdenie, že odstúpil od zmluvy s Pavlom Vandákom, čím potvrdil fiktívnosť "celého podvodu". Fico v Košiciach prečítal list, ktorý mal byť priamo podpísaný Matovičom z 1.10.2008. Písal v ňom Vandákovi: "Zároveň vám oznamujem, že momentom doručenia účtovných záznamov odstupujem od zmluvy, ako i od zmluvy o predaji podniku uzavretej medzi nami dňa 14.8.2008".
"Premiér včera tvrdil, že všetky účtovné záznamy sú v zbere. V liste je ale napísané, že momentom doručenia účtovných záznamov odstupujem od zmluvy. Ako som mohol odstúpiť od zmluvy, keď záznamy mali skončiť v zbere?" zamyslel sa.

 

Matovičovi sa tiež nepáči, že Fico zdôrazňuje, že peniaze z predaja sa mali presunúť na jeho osobný účet. Podľa neho sa to normálne robí. "Na koho účet som to mal previesť? Na cudzí účet?" pýtal sa. Matovič prisľúbil, že k tejto veci si nachystá všetky potrebné dokumenty, verejnosti by ich mohol ukázať v priebehu budúceho týždňa.
Matovič sa tiež ohradil voči Ficovmu tvrdeniu, že aby ochránil svoj majetok pred exekúciami, previedol svoj podiel v roku 2006 na manželku. Mal sa báť daňových kontrol. "Svojho majetku som sa v roku 2006 vzdal v prospech svojich detí, previedol som ho na manželkin účet, pretože som s peniazmi nehospodáril rozumne. Z toľkých peňazí mi kvapkalo na karbit," reagoval Matovič. Matovič dodal, že sa mu nedávno stala zaujímavá vec. "Dva týždne dozadu prišli za mojou manželkou dvaja muži, ktorí sa predstavili, že sú z NAKA. Pýtali sa jej, akým spôsobom sa na náš účet dostali peniaze v roku 2008, že ich za ňou poslal riaditeľ NAKA z Nitry," dodal.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Aktivistov zatkli. (ilustračné foto)
Šialenec napádal ľudí na zastávke hlava - nehlava! Zranených ošetrovali lekári: Neuveríte, aký bol dôvod jeho konania
Na Instagrame ju sleduje 243-tisíc používateľov.
Foto
Dcéra futbalovej legendy sa poriadne odviazala: Na videu jej takmer vypadli prsia!
Americký prezident Joe Biden a český premiér Petr Fiala na stretnutí v Bielom dome.
Český premiér na dôležitom stretnutí: Toto tu päť rokov nebolo
Blesky nad elektrárňou Orot Rabin neďaleko izraelského mesta Hadera.
Napätie v Izraeli sa dá krájať a bude to ešte horšie: Vážne slová veliteľa armády
Lukáš Hrádecký pochádza zo Slovenska, no reprezentuje Fínsko.
Foto
Nový megahit internetu: Brankár Leverkusenu počas osláv nadával po slovensky!
Záchranári zasahujú po útoku ruskej armády v meste Odesa na juhu Ukrajiny.
Eurokomisia odklepla miliardy na obnovu Ukrajiny: Toto všetko bude plán pokrývať
Dievčatko prehltlo gombíkovú batériu
Foto
Maličkosť, ktorú má doma každý, spôsobila dievčatku agóniu: Varovanie pre všetkých rodičov
Každý deň je pre rodinu Howard ako dar.
Chlapčekovi sa za jednu noc obrátil život naruby: Každý ďalší záchvat môže byť jeho posledným
Raketa je vypálená z raketového systému ruskej armády na ukrajinské pozície na neznámom mieste.
Ukrajina hlási vážnu stratu: Pri Bachmute padol významný človek
Petr Fiala na palube letu do USA.
Český premiér na návšteve USA: Najprv v sídle CIA, potom ho čaká ešte dôležitejšie stretnutie
Jade je dcérou Franka Leboeufa, ktorý je legendou futbalovej Chelsea.
Foto
Dcéra futbalovej legendy sa poriadne odviazala: Na videu jej takmer vypadli prsia!
Ukrajinský minister zahraničných vecí Dmytro Kuleba
Ukrajinský minister zahraničia: To, čo spravil Izrael, ukázalo, čo potrebuje Ukrajina