Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
14.02.2016 06:57 | Prominenti | Domáci Prominenti

Turzonovová sa vracia na obrazovky, ale bez Slezáčka: Prečo s ním ani nerátali?

Božidara Turzonovová dostala od televízie JOJ novú ponuku - bude ťahákom sitkomu Dovidenia, stará mama, ktorý pochádza z dielne scenáristu Andyho Krausa (48). 

Hoci Turzonovová stvárnila počas kariéry stovky postáv, uplynulých sedem rokov ju diváci vnímali najmä ako pani Janku z Paneláka. Jej prekáračky s manželom Emilom v podaní Juraja Slezáčka (73) patrili v seriáli k tomu najzábavnejšiemu. Teraz sa však Turzonovová bude musieť bez Slezáčka zaobísť. Ako to vníma?

Manželia Emil a Janka zabávali divákov Paneláka, ktorý sa skončil vlani v lete, dlhých sedem rokov. Posledné mesiace nakrúcania však neboli pre Slezáčka jednoduché. Popri náročnom nakrúcaní zvádzal boj so zákernou rakovinou. „V Paneláku som zažil nádherných sedem rokov. Bolo nám tam fajn a možno to z toho seriálu bolo aj cítiť...“ vyznal sa v minulosti herec. Keď sa skoro pred rokom Panelák skončil, scenárista Kraus prezradil, že pripravuje nový seriál a počíta s viacerými ostrieľanými hercami z Paneláka.

Bez nostalgie

 

Už o pár dní Jojka spustí sľubovaný nový projekt. Bude to komediálny sitkom o rodine, ktorej korene siahajú až do Osmanskej ríše. Nebude Turzonovovej bez verného parťáka Slezáčka po toľkých rokoch smutno?

Otvoriť galériu

Cnie sa mi po Paneláku a spomínam naň s láskou. S Ďurom sme tam prežili nádherné časy a veľa sa nasmiali. Takisto sme zažili veľa veselých príhod, keď nás stretávali diváci a pýtali sa ma, prečo som na toho Emilka taká zlá...“ smeje sa Turzonovová, no snaží sa nezotrvať v nostalgii. „Viete, to je ako v divadle, keď sa musím rozlúčiť s postavou, ktorú stiahnu z repertoáru, lebo prichádza ďalšia,“ vysvetľuje. „Nemôžeme byť stále a všade spolu, hoci diváci nás tak majú zafixovaných...“ So Slezáčkom však i naďalej zostáva v kontakte.

Nerátali s ním

So Slezáčkom tentoraz nerátal ani sám scenárista Kraus. Priznáva, že herec mu do nového sitkomu jednoducho nezapadol. „V rámci tej rodiny a vzťahov, ktoré tam sú, nebol priestor pre postavu, ktorú by mohol stvárniť herec jeho typu a veku. Takže to je ten základný dôvod, prečo sme pána Slezáčka neoslovili,“ vysvetľuje otec Paneláka.

Zdravotná situácia herca vraj nebola hlavný dôvod. „Toto som neriešil. Jednoducho som tam skôr nenašiel takú postavu, keďže pani Dača hrá vdovu.“

Oslovili sme aj samotného herca, či sa necíti ukrátený o účinkovanie, ale Slezáček má momentálne iné problémy. Začiatkom decembra si nešťastnou náhodou zlomil krčok bedrového kĺbu a stále čaká na operáciu. Hoci je podľa vlastných slov už štatisticky onkologicky vyliečený, predchádzajúca agresívna liečba rakoviny si vypýtala svoju daň a operáciu kĺbu preto zatiaľ nemôže podstúpiť.

„Stále sa zotavujem, som v štádiu liečenia, nav­števujem aj lekára. Najprv sa musím doliečiť,“ tvrdí herec, ktorý je pripútaný na lôžko. „Bolí ma to. Neviem, kedy ma budú operovať, zatiaľ ešte nemôžu. Musím čakať,“ vysvetľuje. To, že si v seriáli Dovidenia, stará mama nezahrá, ho teda trápi zo všetkého najmenej. „Ale, prosím vás, ja som jasne povedal, že už nemôžem robiť. A môj zdravotný stav mi to nedovoľuje...“ povie rozhodne.

Otvoriť galériu

Sú si oporou

Slezáček patrí k hercom, ktorí sa nikdy nesťažovali, vždy si ponecháva svoj triezvy pohľad na vec. „Vyfasoval som šikovnú chorobu, stal som sa mimoriadne populárnym, ľudia ma zastavovali, pýtali si autogramy, fotili ma, bol som hviezdou novín. Skrátka, splnil som celebritné kritériá. Je to trochu smutné, ale je to tak. Vlastne je to, s prepáčením, celevriti,“ hovorí vo svojej knihe Ako sa stať celebritou.

So seriálom Panelák tak prežil nielen veselé, ale aj smutné chvíle. No bez jeho dlhoročnej hereckej kolegyne Turzonovovej by to asi nebolo ono. „Naťahujeme sa, ale pritom sa jeden o druhého veľmi trasieme a bojíme. Aj v divadle sme boli výborná partia, ale teraz sme už starí a každý máme svoje starosti a kríže, ktoré si so sebou vláčime,“ povedala nám Turzonovová. A Slezáček na ňu nedá dopustiť...

„Keď sa prevalilo, čo mi vlastne je, opäť sa potvrdilo, že pokiaľ máte rakovinu, niektorí ľudia sa vám priam boja zavolať, spýtať sa, ako sa máte. Domnievajú sa, že je neslušné či vtieravé otravovať trpiaceho človeka. Zato Božidara mi volala dosť pravidelne a zoširoka mi radila, ako treba chorobu zvládnuť, lebo ona vie všetko. Keby to bolo inak, už by to nebola ona a mne by sa to ani nepáčilo,“ optimisticky spomína vo svojej knihe Slezáček. Výkony svojej parťáčky bude môcť teraz sledovať iba v televízii. Uvidíme, aké to bez Slezáčka bude...

Otvoriť galériu

O čom bude Dovidenia, stará mama

Vo veľkom panskom dome žijú tri rozličné generácie. Na všetko však dohliada stará pani Gülemiházyiová (Božidara Turzonovová), ktorá drží rodinné opraty pevne vo svojich rukách. Jej podarené deti Tarkan (Marián Miezga) a Guzel (Zuzana Mauréry) by si veľmi rady rozdelili honosné rodinné dedičstvo. Paradoxom však je, že bitka o majetok sa začína v čase, keď ich matka ešte žije. V sitkome ďalej hrajú: Matej Landl, Kristína Greppelová, Lukáš Frlajs, Tereza Smolcová.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas Nedeľa

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Nemeckí policajti počas razie zameranej proti prevádzačom v Solingene.
Horor v Nemecku: Slovenku (13) mali týrať 4 tínedžerky! ÚNOS a 5-hodinové mučenie?
Nešťastie v jazdeckom areáli v Bratislave: Žena spadla z koňa! Na miesto letí vrtuľník
Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken.
USA tvrdia, že Čína podporuje Rusko vo vojne, minister sa nezdržal: Nepripustíme, aby...
Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Konktrovezný zákon Británie o migrácii: Podpíše sa pod také čosi kráľ?
Radoslav Ksiažek (vľavo), Štefan Kuffa a Filip Kuffa (vpravo).
Kauza Kuffovcov o útokoch na farmárov a podvodoch s pôdou: Súdny proces pokračuje
Ana chcela ujsť pred trápením a odísť zo sveta dôstojne.
Ana († 47) bojovala za eutanáziu a vyhrala: Únik z nekončiaceho PEKLA
Ranná zrážka električky s chodkyňou.
Foto
Vážna nehoda v Bratislave: Električka vrazila do chodkyne! Skončila v nemocnici
(ilustračné foto)
Magický ZÁBER, aký sa podarí raz za život: AHA, čo bolo vo vlne vedľa surfistky
Matka s 9-ročnou dcérou na kolobežke spôsobili nehodu.
Foto
Totálna nezodpovednosť matky: S dcérkou skončili v nemocnici! Zovrie vám krv v žilách, čo s ňou robila na ceste
Miroslav Šatan, prezident SZĽH.
Šatan potvrdil päť posíl z NHL, v hre ešte ďalšie mená: Kedy sa pripoja k tímu?
Súdny proces s exšéfom Najvyššieho súdu Štefanom Harabinom.
Súdna rada sa vyjadrila o možnom návrate Harabina: Takto sa k tomu postavili členovia
Lykožrút trápi oblasť už dlhší čas.
Aktualizované
Živelná pohroma na Slovensku sa rozširuje: Mimoriadnu situáciu vyhlásili v ďalších okresoch