Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
Video

Petra († 24) sa chcela vrátiť k lyžovaniu: Zomierala na dresoch z pretekov!

Svoju kariéru už nestihla opäť naštartovať. 

V sobotu večer pri Starej Kremničke vyhasol život juniorskej reprezentantky na lyžiach Petry († 24), ktorá v zákrute vbehla autom do protismeru a nešťastne sa zrazila s cisternou. Auto po náraze roztrhlo na dve polovice a Petra bola na mieste mŕtva. Z vraku čneli len lyžiarske dresy navlečené na predných sedadlách. Aj v posledných sekundách bola jej športová vášeň nablízku. Peťkin tréner prezradil, že len prednedávnom sa opäť vrátila k lyžovaniu. A možno by sa jej splnil aj sen o návrate do reprezentácie.

Petra v sobotu večer smerovala za svojím priateľom do Žiaru nad Hronom z Hornej Vsi pri Kremnici, kde bývajú jej rodičia i mladší brat. Auto, v ktorom zahynula, malo patriť jej bratovi. Na predných sedadlách zdemolovaného vraku ostali navlečené len bratove lyžiarske dresy, ktorý jej športovú vášeň prežíval spolu s ňou. To, čo sa dialo minúty pred nehodou, je nejasné. „Auto vraj zobrala bratovi a nikomu nič nepovedala. On si to teraz vyčíta, že auto nedal do garáže. Samozrejme, že za to nemôže, ale pre celú rodinu je to obrovská rana,“ povedal rodinný známy. Prečo sa mladá žena ponáhľala za svojou láskou a nikomu nič nepovedala, je pre rodinu záhadou.

Otvoriť galériu

Život krásnej Petry vyhasol v ľavotočivej zákrute na ceste medzi Kremnicou a Žiarom nad Hronom. Posledné sekundy života muselo dievča prežiť v neopísateľnom strachu. Jej auto sa totiž stalo neovládateľným, dostalo sa do šmyku a prešlo do protismeru. Zrážke už mladá vodička nedokázala zabrániť, bočnou stranou auta narazila do protiidúceho kamióna s maďarským evidenčným číslom. Po zrážke ostala cisterna prevrátená v priekope a Peťkino auto bolo zdemolované a roztrhnuté na dva kusy.

 

Peťka bola rodený lyžiarsky talent

Za talentovanou Peťkou smútia nielen priateľ a rodina, ale aj mnoho kamarátov zo školy a z tréningov behu na lyžiach. Pre štúdium sa mladá reprezentantka musela svojho športového sna na chvíľu vzdať. K svojej lyžiarskej vášni sa pred časom rozhodla opäť vrátiť, svoju kariéru však už nestihla opäť rozbehnúť.

„Boli sme spolu ešte v sobotu na Bielej stope. Objal som ju a vybozkávali sme sa. Blahoželal som jej k narodeninám, ktoré mala pred týždňom. My lyžiari sme ako jedna rodina. Je to rana, ktorá zasiahla každého z nás,“ hovorí Jozef Brünn z MKL Kremnica, ktorý bol trénerom nebohej mladej ženy. „Prišla zhruba vo veku jedenásť rokov a vytvorila sa silná partia dievčat. Ukázalo sa, že Peťa mala potenciál. Bola na seba tvrdá a cieľavedomá. Ako jediná dokázala ťahať s chalanmi a súťažiť aj so staršími. Potom začali prichádzať aj výsledky,“ spomína Jozef Brünn s tým, že Petra bola viacnásobnou majsterkou Slovenska, dvakrát bola na juniorských majstrovstvách sveta. Vrchol kariéry zažila na Európskej olympiáde mládeže v roku 2009, kde skončila na siedmom mieste.

Otvoriť galériu

K lyžovaniu sa chcela opäť vrátiť

„Po skončení gymnázia sa rozhodovala pre vzdelanie a išla študovať na vysokú školu. Teraz, keď bola staršia a viac dozrela, chcela sa opäť vrátiť k lyžovaniu. Keď prišla z Bratislavy, chodila s nami trénovať na lyžiach aj do posilňovne. Veľmi rada chodila aj na kolieskové korčule. Bude nám všetkým veľmi chýbať,“ dodáva smutným hlasom tréner. O svoju vášeň sa delila aj s mladším bratom, ktorý tiež reprezentuje Slovensko v lyžovaní do 23 rokov.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Spôsobili obrovský rozruch: Šťavnatý bozk volejbalistiek počas zápasu!
Na snímke podnikateľ Štefan Žiga a obhajcovia Sergej Romza (v pozadí vľavo) a Radko Timkanic (v pozadí uprostred).
Podnikateľ Štefan Žiga podal sťažnosť: Čelí obžalobe z podplácania! Kto definitívne rozhodne?
Ilustračné foto
Konečne to prišlo! Úroky začnú KLESAŤ: Kedy sa príde k zmene?
Balúchová sa pre svoju chorobu  veľmi trápi.
Foto
Náhly koniec Kollárovej mamičky v televízií: Balúchovej sa teraz splnil sen! Aha, čo začala robiť
Prezidentka SR Zuzana Čaputová na rozlúčkovej návšteve Poľska
Čaputová sa stretla s prezidentom Poľska: Posledný rozhovor a rozlúčka!
Bratislavská krajská kriminálka objasnila sofistikovanú krádež pohonných hmôt
Foto
VIDEO zo zásahu mužov zákona: Zločin, aký sa často nevidí! Dostane vás, čo mali dvaja chlapi spáchať
Ilustračné foto
Veľký krok proti AI: Ak niekto vytvorí TOTO, môže skončiť v base
Šéfka rezortu kultúry chystá razantné kroky.
Šimkovičová o upravenej verzii zákona o STaR: Prezradila, kedy ho chce predložiť vláde!
Minister označil udalosť za zbytočnú tragédiu.
Dohoda medzi envirorezortom a KDH: Takto sa zmení zákon o odstrele medveďov
Ilustračné foto
V Česku zúri EPIDÉMIA, napáda najmä tínedžerov: Vysoký nárast prípadov!
Peter Nagy
Foto
Peter Nagy má NOVÚ priateľku! V 65-ke našiel lásku u TEJTO krásnej fitnes trénerky
Na snímke zľava ruský prezident Vladimir Putin a čínsky prezident Si Ťin-pching.
Čína prelomila mlčanie: TAKÁTO je pravda o našej podpore Ruska vo vojne!