Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
Video

Krásna lyžiarka Petra († 24): Smrť na ceste za láskou!

V sobotu večer došlo pri Starej Kremničke (okr. Žiar nad Hronom) k obrovskej tragédii, pri ktorej opäť zbytočne vyhasol mladý život.

Vysokoškoláčka Petra Urgelová († 24), ktorá ešte nedávno reprezentovala Slovensko na juniorských majstrovstvách sveta v behu na lyžiach, dostala s autom šmyk a v protismere nabúrala do kamióna. Náraz bol taký silný, že jej auto sa roztrhlo na dve časti. Talentovaná športovkyňa nemala šancu prežiť.

Krásna tmavovláska mala namierené z domu v Hornej Vsi do Žiaru nad Hronom. Tam však nedošla. Pri dedinke Stará Kremnička v zákrute dostala šmyk a vošla do protismeru. Tu narazila do protiidúceho kamióna s cisternou. „Ja som počul iba škrípanie gúm a potom silný náraz. Keď sme tam pribehli, cisterna bola prevrátená v priekope a to osobné auto na ceste úplne zdemolované a roztrhnuté na dve časti. Ani som nevedel, o akú značku ide, také bolo zničené. Je šťastie v nešťastí, že v ňom sedela sama, toto by nikto neprežil. Asi išla rýchlo a možno sa zľakla, keď vošla do protismeru,“ povedal svcedok nehody Milan z neďalekej Starej Kremničky. Petra vážnym zraneniam na mieste podľahla.

Otvoriť galériu
Alkohol nezistili

 

Nehodu vyšetruje polícia. „Na ceste medzi Kremnicou a Žiarom nad Hronom vodička Škody Octavia sa v ľavotočivej zákrute dostala na pravú krajnicu, prešla do protismeru a bočnou stranou auta narazila do protiidúceho kamióna Mercedes s maďarským evidenčným číslom. Vodičovi kamióna alkohol v dychu nezistili. Polícia začala trestné stíhanie pre usmrtenie,“ uviedla Andrea Petrovičová, banskobystrická policajná hovorkyňa.

Otvoriť galériu
Lyžiarsky talent

Petra študovala na Fakulte telesnej výchovy a športu v Bratislave. K športu mala blízko odmalička, najmä lyžovaniu. „Peťa bola bývalá úspešná juniorka v behu na lyžiach, reprezentovala Slovensko. Bola aj na majstrovstvách sveta. Spolu s bratom lyžovali za lyžiarsky klub v Kremnici. Bola veľmi šikovná a dobre sa učila aj na gymnáziu. Je to tragédia a obrovská strata hlavne pre jej rodinu,“ povedala známa nebohej mladej ženy.

Otvoriť galériu
V minulosti Petra patrila k najlepším lyžiarom medzi žiakmi. Jej najlepšie umiestnenie bolo 2. miesto na majstrovstvách Slovenska. V roku 2010 dokonca reprezentovala našu krajinu na juniorských majstrovstvách sveta v Estónsku, kde skončila na 54. mieste. Aj keď po gymnáziu sa súťažiam prestala venovať, lyžovania sa nevedela dočkať. Už v septembri na sociálnej sieti zdieľala fotku, kde ma na nohách bežky. „Už to musím aspoň privolávať,“ napísala netušiac, čo ju v jej milovanom zimnom období čaká...

Otvoriť galériu

Michal Malák, šéf sekcie bežeckého lyžovania Slovenskej lyžiarskej asociácie

Otvoriť galériu
Michal Malák.
Zdroj: tasr
"Počul som o tej tragédii, ktoré sa stala. Petra patrila v žiackom a juniorskom veku k nádejám, no neskôr dala prednosť štúdiu a bežkám sa venovala už len na akademickej úrovni. Všetci okolo bežeckého lyžovania sme boli tento víkend na Skalke, kde sa bežala Biela stopa, sme z tej správy zdrvení."

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Foto
Nitriansky spasiteľ Stavjaňa: Ako to vyzerá s jeho budúcnosťou?
Fiona sa priznala k vražde svojho priateľa.
Fiona chladnokrvne zavraždila svojho priateľa († 42): Zavliekla ho do spálne a nasledoval horor! Mrazivé detaily
Joe Biden (vľavo) a Recep Tayyip Erdogan
Historické stretnutie odložili: Turecký prezident cúvol! Čo sa stalo?
Biely dom (ilustračná fotografia).
Prekvapivé rozhodnutie: USA odložili svoje plánované sankcie! Prečo to urobili?
Poľský minister zahraničných vecí Radoslaw Sikorski a ruský prezident Vladimir Putin.
Poľský minister sa obul do Putina: Dúfam, že nebude taký ŠIALENÝ a... Na jednu vec sa musia pripraviť
ministerka zdravotníctva SR Zuzana Dolinková
Dolinková prehovorila: KDH ju chce odvolávať, takto reaguje ministerka
Ilustračné foto
Ťažko zranená matka porodila dievčatko a zomrela, neskôr skonalo aj bábätko: Detaily nešťastia z Gazy vám vtisnú slzy do očí
early rush hour scene with lens flares
Vodiči, cez víkend sa pripravte na dopravné obmedzenia: Budú na D2 v tomto úseku
Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken.
Blinken varuje: Ak s týmto Čína neprestane, USA zakročia! Hovorí o hrozbe pre Európu
lady feeding her dog , cozy kitchen interior, panorama, copy space. Healthy nutritive full of vitamins and minerals dog food
Čo ľudia nespravia pre peniaze: Povolanie len pre silné žalúdky! Domáci miláčikovia to ocenia
Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková uviedla, že Zolgensmu budú poisťovne hradiť v plnej miere
KDH chce odvolať Dolinkovú: Namietajú zmenu rozhodnutia o nemocnici Rázsochy
Ilustračné foto
To snáď nie: Irán sa dohodol na bližšej vojenskej spolupráci s TOUTO krajinou!