Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
28.01.2016 18:30 | Šport | Šport mix

Slováci vstúpili do ME ideálne: Bratislavské publikum videlo ich najlepší výkon v sezóne!

Slovenskí krasokorčuliari Lukáš Csölley a Federica Testová vstúpili do majstrovstiev Európy na domácom ľade v Bratislave kvalitným výkonom.

Od rozhodcov dostali za prevedenie ich verzie valčíka a foxtrotu 62,24 bodov, čo je ich najlepší výkon v sezóne a vyslúžili si 9. miesto. Najlepší krátky program na ľade ZŠ Ondreja Nepelu predviedli Taliani a obhajcovia kontinentálneho striebra Anna Cappelliniová a Luca Lanotte (72,31). Za osobným maximom zaostali majstri Európy z roku 2014 len o osem stotín bodu. Z druhého miesta pôjdu do sobotňajších voľných tancov obhajcovia zlata z minulého roka Gabriella Papadakisová a Guillaume Cizeron z Francúzska, ktorí na lídrov stratili necelé dva body. Z tretieho miesta sa kvalifikovali medzi elitnú dvadsiatku Rusi Jekaterina Bobrovová a Dmitrij Soloviov (68,71), bronzoví zo Štokholmu. Naplnili sa tak predpoklady o tuhom medailovom boji.

Slovenskí zverenci talianskeho trénera Roberta Pelizzolu len tesne zaostali za osobným maximom v kariére 62,91, ktoré dosiahli práve pred rokom na ME v Štokholme. Tam napokon obsadili konečné ôsme miesto a na ZŠ Ondreja Nepelu si trúfajú toto umiestnenie ešte vylepšiť. V danom momente predviedli podľa arbitrov tretí najlepší výkon a do elitnej dvadsiatky pôjdu ako deviaty najlepší pár.

Bratislavské publikom bolo voči domácim reprezentantom mimoriadne žičlivé a búrlivo ho ocenilo aj pri prevedení jednotlivých programových komponentoch. "Sme spokojní, predviedli sme to, čo máme natrénované. Podporilo nás aj publikum a veľmi sme si to užili. Hoci sme mali trošku stuhnuté nohy, na bodoch sme dostali všetky levely, takže sme spokojní. Počkáme, súťaž pokračuje, uvidíme," povedal v mixzóne Csölley.
"Bola radosť jazdiť na domácom ľade v Bratislave. Cítili sme podporu publika, každý tlieskal, takže sme sa cítili dobre. Veľmi pekne divákom ďakujem," dodala Testová, ktorá tesne po konci jazdy ešte na ploche jej o tri roky staršiemu partnerovi povedala: "Povedala som, že robíme to, čo máme radi a pokiaľ budeme aj ďalej spolu, stať sa môže hocičo. Aby sme si verili."

 

V sobotu sú na programe voľné jazdy a podľa 25-ročného bratislavského rodáka je čo zlepšiť. "V krasokorčuľovaní je stále čo vylepšovať, k dokonalosti je vždy ďaleko. Uvidíme po analýze bodov od rozhodcov, aby sme čo to dotiahli na majstrovstvá sveta," uviedol Csölley. Krátko po štvrtkovom KP nasledoval aj žreb voľných tancov. Slováci sa v nich v sobotu predstavia ako posledné duo v predposlednej tretej skupine. Ich tanec by mali predviesť približne o 16.54 hod. Po nich už budú nasledovať najväčší adepti na cenné kovy.

Výsledky:
krátky tanec: 1. Anna Capelliniová, Luca Lanotte (Tal.) 72,31 bodov, 2. Gabriella Papadakisová, Guillaume Cizeron (Fr.) 70,74, 3. Jekaterina Bobrovová, Dmitrij Soloviov (Rus.) 68,71, 4. Victoria Sinisinová, Nikita Kacalapov (Rus.) 68,33, 5. Alexandra Stepanovová, Ivan Bukin (Rus.) 66,65, 6. Charlene Guignardová, Marco Fabbri (Tal.) 64,87, 7. Isabella Tobiasová, Ilia Tkačenko (Izr.) 64,46, 8. Penny Coomesová, Nicholas Buckland (V.Brit.) 64,26, 9. Federica TESTOVÁ, Lukáš CSÖLLEY (SR) 62,24, 10. Laurence Fournierová-Beaudryová, Nikolaj Sörensen (Dán.) 62,19, 11. Natalia Kaliszeková, Maksim Spodirev (Poľ.) 59,57, 12. Alisa Agafonovová, Alper Ucar (Tur.) 56,33, 13. Kavita Lorenzová, Panagiotis Polioakis (Nem.) 55,06, 14. Cortney Mnasourová, Michal Češka (ČR) 54,97, 15. Barbora Silna, Juri Kurakin (Rak.) 54,56, 16. Lorenza Alessandriniová, Pierre Souquet (Fr.) 54,37, 17. Viktoria Kavaliová, Jurij Bieljajev (Biel.) 52,25, 18. Cecilia Törnová, Jussiville Partanen (Fín.) 51,14, 19. Celia Robledová, Luis Fenero (Šp.) 50,19, 20. Tina Garabedianová, Simon Proulx-Senecal (Arm.) 50,17

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Rodina Brodekovcov vytvorila v USA veľký biznis
Foto
Klan Brodekovcov dal svetu vynález, ktorý používame dodnes! Zachráni sa rodný dom šikovných Slovákov?
(ilustračné foto)
Keď sa z vyrážky vykľuje RAKOVINA: Ak pupienok vyzerá TAKTO, musíte konať!
Kate v marci priznala, že jej diagnostikovali rakovinu.
Blízka princeznej Kate po PRVÝKRÁT prelomila mlčanie: Je to naozaj ZLÉ
Developer zdemoloval pamätihodnosť Bratislavy.
Foto
Bratislava prišla o kus histórie: Vzácnosť prežila obe svetové vojny, teraz je fuč! Komu hrozí pokuta?
Foto
USA 18 – Slovensko 18 ONLINE: Vybojujú naši mladíci senzačný postup do finále?
Ruský prezident Vladimir Putin
Rusko tvrdí, že NATO sa pripravuje na konflikt: TOTO má byť DÔKAZ!
Nevideli ste tohto muža?
Zobral si bicykel a NEZAPLATIL: Polícia prosí o pomoc! Nevideli ste tohto muža?
2020 Kilá navyše nosila hrdo a s gráciou
Foto
Názlerová SCHUDLA 35 kíl: V tvári ju to úplne ZMENILO! Aha, ako vyzerá
Vozidlo Záchrannej zdravotnej služby.
Elektrikára († 38) pri Žarnovici zasiahol prúd! Muž ostal visieť na stĺpe
Rodičia dievčatku neverili dlhé mesiace.
Dieťatko fňukalo, že má v izbe strašidlá: Rodičia neverili, potom ostali v úplnom ŠOKU
(ilustračné foto).
Neďaleko Paríža došlo k streľbe: Hlásia zranených aj mŕtveho
Generál Štefánik
Politici si pripomenuli výročie smrti generála Štefánika: Pozrite sa, čo si o ňom jednotliví politici myslia