Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
27.01.2016 12:57 | Prominenti | Domáci Prominenti
Video

Zúfalstvo Judínyovej a Skrúcaného: Radosť zo spoločného bývania sa zmenila na nočnú moru!

Majú strach! Prominentní manželia Erika Judínyová (44) a Štefan Skrúcaný (55) mali veľké plány, ktoré sú však ohrozené.

Po tom, ako spečatili svoj vzťah manželstvom, na rad prišlo spoločné hniezdočko. Smelé plány sa im však razom zrútili. Zatiaľ čo s architektom riešili svoju budúcu luxusnú vilu v lukratívnej lokalite Bratislavy, v tesnej blízkosti ich pozemku začal developer pracovať na šesťposchodovej bytovke. Okolo tejto stavby je však mnoho otáznikov. Manželia sú rozhodnutí bojovať za svoje práva a celý spor tak môže skončiť na súde!

Skrúcaný a Judínyová sa tešili z krásneho pozemku, na ktorom má stáť ich rodinný dom. Ešte pred samotnou stavbou sa však vyskytol problém, ktorý im spôsobil vrásky na čele. Vedľa ich pozemku totiž začala istá firma stavebné práce na niekoľkoposchodovej bytovke, ktorá by ich súkromie poriadne narušila. 

„Chceli sme mať s Erikou miesto, odkiaľ by sme už nepociťovali potrebu nikam odchádzať a vytvorili si tam naozajstný domov. Mať tak svoju oázu, kde by sme sa mohli z času na čas ukryť pred zrakmi verejnosti. Ak si chcete postaviť rodinný domček a 1,4 metra od vás chcú vytiahnuť šesťposchodovú budovu a všetky terasy sa vám pozerajú do dvora, asi to nie je príjemné,“ priznal Skrúcaný, ktorý si už na developera posvietil. „Stavebné povolenie je neplatné. Je v rozpore so zákonom, že stavebník začal výkopové práce rok a pol po vypršaní platnosti povolenia,“ hovorí herec. Manželia sa teda obrátili na stavebný úrad, aby v tejto veci konal.

Otvoriť galériu
„Dali sme dôkazy o neskorom začatí stavby. Doplnili sme ich množstvom čestných vyhlásení susedov, pani poslankyne príslušnej mestskej časti. Plus sme dali nespochybniteľné fotografie a video Nového Času z minulého roka, keď susedný pozemok pripomína krásny prales, ale rozhodne nie stavenisko.“ Ako je teda možné, že stavebník začal práce bez povolenia?

„V súčasnosti má investor platné a vykonateľné povolenie, vydané ešte v roku 2012. Avšak aj na základe podnetu Nového Času aj nášho preverovania je stavebník vyzvaný, aby preukázal, že v čase, keď mal vydané povolenie, aj začal stavebnú činnosť,“ poskytla stanovisko Stavebného úradu Bratislava Nora Gubková s tým, že po­dľa jej slov je tento prípad veľmi citlivý a bude mať súdnu dohru.

Otvoriť galériu
Pomoc od poslankyne

So začatými stavebnými prácami údajne nesúhlasia ani ostatní susedia, ktorí majú s plánovanou bytovkou problém. Zainteresovaní preto požiadali o pomoc aj poslankyňu bratislavského Starého Mesta. „Momentálne sa získavajú informácie, pretože aby bol dobre pripravený súdny proces, Staré Mesto musí mať dôkazy, aby nemohol stavebník na súde vyhrať,“ povedala otvorene Novému Času Barbora Oráčová. Nový Čas sa pokúšal skontaktovať aj s firmou, ktorá predmetnú stavbu realizuje, avšak na starej aj novej adrese sídla firmy sa nachádzali len jej poštové schránky.

Otvoriť galériu
K celej veci sa ešte v novembri vyjadril zástupca stavebného dozoru Jaroslav Lalík, ktorý tvrdil, že bytovka má platné stavebné povolenie. Kedy sa napokon manželia dočkajú spoločného domu, je otázne. „Je tam istá obava, budeme musieť so stavbou počkať, kým sa to nevyrieši. Stále chcem veriť, že sa nejako dohodneme. Keby to bolo v súlade s územným plánom, nemáme v zásade námietky,“ dodal Skrúcaný.

Ako sa brániť proti čiernym stavbám!

Barbora Oráčová, poslankyňa, Staré Mesto Bratislava

Občan sa môže brániť tým, že osloví vedenie príslušnej mestskej časti, v tomto prípade Staré Mesto Bratislava, a požiada starostu, prednostu a predovšetkým vedúcu stavebného úradu, aby vykonali príslušné kroky. Následne vyzve vlastníka pozemku a stavebníka, aby ihneď s okamžitou platnosťou prestali so stavebnými prácami, ktoré nie sú povolené. Ak stavebník neodpovie v určenej lehote, nie je iná možnosť, ako dať stavebníka na súd.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


passing a truck
Poľskí poľnohospodári zúria! Blokujú hraničné priechody: Vláde posielajú jasný odkaz
Slovenskí hokejisti absolvovali ďalší prípravný duel pred MS v Česku.
Foto
Víťazná šnúra sa skončila: Slovenskí hokejisti vysoko podľahli Nemecku
Na archívnej snímke z 12. marca 2024 poľský premiér Donald Tusk.
Poľský premiér predpovedá: Najbližšie týždne môžu rozhodnúť vojnu na Ukrajine
Four kitchen gas stoves burning with natural gas
Slovenská a ukrajinská vláda sa stretli za jedným stolom: Počas rokovania padali jasné návrhy
Český premiér Petr Fiala.
Slováci vyzbierali pre Ukrajinu poriadny balík: Čo bude s peniazmi? Český premiér má riešenie
Medveď hnedý (ilustračné foto)
Ďalší útok! Medveď si urobil zálusk na 300-kilového býka: Dobytok vláčil po lúke
Legendárny český hokejový útočník Jaromír Jágr.
Foto
Fenomenálny Jaromír Jágr neprestáva udivovať: V českej baráži prepísal svetový rekord!
Airplane cabin during flight. Shallow DOF, selective focus.
HOROR na palube lietadla! Tehotná žena netušila, že jej manžel zomiera: Smutný záver
Premiér SR Robert Fico (Smer-SD) počas vyhlásenia po skončení 19. rokovania vlády SR.
Fico po summite v Bruseli ostal skeptický: S týmto návrhom zásadne nesúhlasí
Klimatická zmena je veľký problém ľudstva (ilustračná fotografia).
Nádrže s vodou v Barcelone sú poloprázdne: Krajina bije na poplach, chcú zabrániť najhoršiemu
Tragický prípad Émila († 2) vyvoláva mnoho otázok.
Smrť malého Émila († 2) šokovala krajinu: Vynárajú sa ďalšie otázky! Mrazivé, ako mohlo dôjsť k tragédii
Hasiči zasahujú po utorňajšom požiari historickej budovy burzy v centre dánskej metropoly Kodaň v stredu 17. apríla 2024.
Foto
Najhoršie obavy sa naplnili: Historická budova v Kodani sa rúca, pozrite si FOTO