Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
20.01.2016 21:59 | Šport | Hokej
Video

Famózny obrat! Slovanisti s Višňovským v zostave spravili dôležitý krok za postupom

Hokejisti Slovana Bratislava zvládli stredajší dôležitý súboj základnej časti KHL, keď na domácom ľade zdolali priameho konkurenta v boji o postup do play off Medveščak Záhreb 3:2.

V tabuľke Západnej konferencie si tak upevnili ôsme miesto, náskok na deviaty chorvátsky tím zvýšili na päť bodov.


Vo vyrovnanom stretnutí poslal Slovan v 15. minúte do vedenia v presilovke český obranca Tomáš Kundrátek, ktorý využil presilovku. Medveščak dokázal skóre otočiť, na konci prvej tretiny vyrovnal zásluhou Gilberta Brulého a v siedmej sekunde tretej časti hneď po vyhratom buly potrestal dieru v "belasej" obrane Radek Smoleňák. Domáci potom prežili päťminútové oslabenie pri vylúčení Vladimíra Mihálika, ktorý pri mantineli zasiahol Smoleňáka do hlavy a putoval predčasne pod sprchy. V 52. minúte sa dočkali vyrovnávajúceho gólu po dorážke Roka Tičara a 58 sekúnd pred koncom rozhodol o triumfe Václav Nedorost.

Otvoriť galériu

Zverenci trénera Miloša Říhu majú teraz v súťaži osem dní voľno. Po nich ich čaká rozhodujúca fáza sezóny, ktorú otvoria štvorzápasovým tripom. Ten začnú v piatok 29. januára o 13.00 SEČ na ľade Metallurgu Novokuzneck, následne sa stretnú so Sibirom Novosibirsk (31.1.), Admiralom Vladivostok (2.2.) a Amurom Chabarovsk (4.2.).

 

Slovan Bratislava - Medveščak Záhreb 3:2 (1:1, 0:0, 2:1)

Góly: 15. Kundrátek (Kašpar, Barker), 52. Tičar (Višňovský, Šťastný), 60. Nedorost (Kašpar, Viedenský) - 19. Brulé (Bjorkstrand), 41. Smoleňák (Mertl). Rozhodovali: Vasiljev, Oskirko - Nazarov, Nesterov, vylúčení: 4:7 na 2 min., navyše Mihálik (Slovan) 5 min+DKZ za úder do oblasti hlavy a krku, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, zmeny a striedania: v bránke Medveščaku od 41. min. Krošelj namiesto Taylora, 10.055 divákov (vypredané).

Slovan Bratislava: Brust - Kundrátek, Barker, Višňovský, Sersen, Mihálik, Švarný, Luža - Kašpar, Viedenský, Nedorost - Jeglič, Tičar, Šťastný - Nagy, Surový, Bartovič - Miklík, Lušňák, Skalický

Medveščak Záhreb: Taylor (41. Krošelj) - Parlett, Morrisonn, Gysbers, Mäntylä, Jurčina, Katic, Deutsch, Larkin - Genoway, Mertl, Smoleňák - Bjorkstrand, Brulé, Hedberg - Giliati, Bolduc, Saarinen - Glumac, Jämtin

Ľubomír Višňovský, navrátilec do zostavy Slovana (v zápase 0+1): "Samozrejme, víťazstvo chutí. Z mojej strany to nebolo ono, ukázalo sa, že bez tréningu sa nedá hrať. Bol to jeden z mojich najťažších zápasov. Veľa som toho nenatrénoval a bolo to dosť trápenie, našťastie s dobrým koncom, tak sa veľmi teším. Medveščak mal v prvej tretine trochu navrch, lepšie korčuľovali, boli o pol kroku pred nami, ale držali sme to. Škoda inkasovaného gólu v úvode tretej tretiny. Po ňom sme museli otvoriť hru, viac sme ich napádali a dostali pod tlak. Po vyrovnávajúcom góle oni akoby upadli a už sme mali navrch. Hralo sa o šesť bodov a postup do play off. Podali sme zodpovedný výkon a diváci mali po zápase radosť."

Miloš Říha, tréner Slovana: "Ako kolega povedal, bol to akoby zápas play off. Obom tímom ide úplne o všetko a tomu aj všetko podriadili. Bolo to vidieť, vyskytli sa tam chyby i šarvátky. Som spokojný s tromi bodmi, sklamali ma však presilovky, musíme sa vrátiť k tomu, ako sme ich hrali predtým. Mužstvo si zaslúži pochvalu za to, že bojovalo až do konca. Obrátilo sa ku nám šťastie a boli sme schopní rozhodnúť v poslednej minúte."

Gordie Dwyer, tréner Medveščaku: "Gratulujem súperovi k trom bodom. Bol to play off zápas, oba tímy boli pripravené hrať a bojovať. Nebol to otvorený zápas, súperi si nedarovali žiaden priestor, oba tímy dominovali v defenzíve. Slovan využil svoje príležitosti, kým my sme nedokázali potrestať chyby domácich a premeniť viac šancí. Škoda, že sme nedokázali dotiahnuť stretnutie do predĺženia. Bol to výborný zápas, tvrdý boj o play off, bitka však ešte pokračuje."

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Pár z tragédie v Rohožníku má tvoriť Slovák Milan a žena-cudzinka.
Foto
Krvavá dráma na Záhorí sa odohrala pred očami detí! Milan († 47) neprežil: Polícia má viacero verzií
Holub Lipták získal olympijské zlato v roku 1995.
Foto
Tomu nebudete veriť: Prvý úspešný olympionik z Liptova bol HOLUB! Predbehol aj Michala Martikána
Čo majú spoločné Zendaya, Emma a Kirsten?
Foto
Čo majú spoločné Zendaya, Emma Stone a Kirsten Dunst? Len Spider-man to nie je! Budete sa diviť
Robotický pes s plameňometom za 8 805 eur
Foto
Robotický pes s plameňometom?! Nie, nejde o sci-fi film: Padnete na zadok, na čo má slúžiť
Kto vypadol v 9, kole?
V Let's Dance ide do tuhého: Kto opustil tanečnú šou tesne pred bránami FINÁLE?!
(ilustračné foto)
Po tornádach v USA hlásia obete: Zanechali značné škody
Americký prezident Joe Biden a izraelský premiér Benjamin Netanjahu.
Telefonát medzi Bidenom a Netanjahuom: Pozrite sa, o čom hovorili
Foto
Buckinghamský palác prelomil mlčanie: Ako je na tom kráľ Karol III.?! Takáto má byť PRAVDA
Novým francúzskym ministrom zahraničných vecí sa stal 38-ročný Stéphane Séjourné.
Šéf francúzskej diplomacie prišiel s novým návrhom: Posilniť by sa mala spolupráca v oblasti európskej obrany
Martin Pospíšil je v kontakte so šéfom zväzu Šatanom.
Craig Ramsay: Pospíšil? Má sa na čo tešiť!
Tomi sa po skončení profesionálnej kariéry dal na trénerskú dráhu.
Tomi Kid rieši veľké nepríjemnosti: Zadĺžený do konca života a to nie je všetko!
ilustračné foto
Foto
Desivá predpoveď brazílskeho Nostradama na rok 2024: Svet sa má ponoriť do... To neznie dobre!