Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
Video

Slota sa väzbe opäť vyhol, na súd prišiel s úsmevom na tvári: Toto je jeho reakcia!

Je okolo neho mimoriadne rušno! Bývalý žilinský primátor a exšéf SNS Ján Slota (62) sa v stredu postavil pred žilinský súd. 

Po tom, čo sa v pondelok stal účastníkom dopravnej nehody za Lietavskou Lúčkou, ktorú mal podľa svedkov odštartovať práve on, ho vyšetrovateľ obvinil z ohrozovania pod vplyvom návykovej látky. Prokurátor dokonca navrhol Slotovi väzobné stíhanie. Za spanilú jazdu mu hrozí až ročný pobyt za mrežami, napokon ho však budú stíhať na slobode. V stredu dopoludnia Slotu čakalo v žilinskej nemocnici röntgenové vyšetrenie, na ktoré ho na vozíku v sprievode policajtov dotlačila zdravotná sestra. Exšéf národniarov pôsobil ako pacient mimoriadne vyčerpane. Na sebe mal pyžamo a župan, na nohách len šľapky. S médiami odmietal komunikovať.

„Prosím vás pekne... Sto takýchto vecí sa denne stane a kto ich naháňa? Naháňajte niekoho iného,“ znela jediná jeho reakcia po prevezení na oddelenie. Do nemocnice za ním opäť prišla aj jeho mladá priateľka Lucia (26). Napriek tomu, že v utorok novinárom priznala, že celú situáciu zle znáša, v stredu bola skúpa na slovo. O pár hodín však už bolo všetko inak. Slota prišiel na žilinský súd nahodený v rifliach a žltom svetri. Vozík nechal v nemocnici a prikráčal po svojich. Aj napriek tomu, že mu hrozí rok basy, mu na tvári nechýbal úsmev. 

Sudkyňa o jeho väzbe rozhodovala 3 hodiny, napokon padol verdikt, že bývalý žilinský primátor do basy nepôjde. ,,Súd nevidel zákonné dôvody na vzatie obvineného do väzby, rozhodnutie nie je právoplatné, prokurátor podal voči nemu sťažnosť," informoval hovorca Krajského súdu v Žiline Jozef Michňa. O sťažnosti bude rozhodovať Krajský súd v Žiline.

Otvoriť galériu

,,Prokuratúra stále trvá na tom, že v danom prípade sú dôvody väzby, konkrétne obava z pokračovania v trestnej činnosti, ako aj obava z ovplyvňovania svedkov,“ povedal hovorca krajskej prokuratúry Milan Cisarik. Po verdikte exnárodniar odišiel do svojho luxusného bytu v centre Žiliny, o sťažnosti prokuratúry bude súd rozhodovať 26. januára. "Ja nehovorím, že sa nestalo to, čo sa stalo, samozrejme, je mi to ľúto. Mám 62 rokov a dohromady som mal za celý život 4 dopravné nehody," povedal pre TV JOJ Slota.

Otvoriť galériu

Mal mu ponúknuť peniaze

Slota sa stal v pondelok podvečer účastníkom dopravnej nehody, pri ktorej jeho luxusné porsche v plnej rýchlosti zozadu napálilo do staršej audiny. Tú vzápätí odrazilo do protismeru, kde sa zrazila s ďalším vozidlom. Podľa slov svedkov vyšiel Slota z auta a tackal sa,miesto policajnej cely si to však namieril v sprievode lekárov do žilinskej nemocnice, kde s podozrením na infarkt zotrval ďalšie dva dni. ,,Núkal mi peniaze, že sa dohodneme na mieste, aby som nevolal policajtov. Nadal som mu a poslal som ho, viete, kde," povedal na mieste nehody jeden z účastníkov.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Ilustračné foto
Veľká noc je rajom pre zlodejov: Riziko krádeží závratne stúpa! Týmto chybám sa určite vyvarujte
(ilustračné foto)
Chcete prestať fajčiť, no nedarí sa vám? 6 osvedčených spôsobov, ako dať zbohom cigaretám!
Juraj Slafkovský žiari v drese Montrealu.
Si úbožiak, vynadal Slafkovskému! A potom neveril vlastným očiam
Ilustračné foto
SHMÚ varuje: V týchto miestach sa majte na pozore pred VÍCHRICOU!
Dry snow avalanche with a powder cloud close to the village Terskol, Elbrus region
Chystáte sa na túru? Pozor: Na týchto pohoriach hrozí lavínové nebezpečenstvo
Kultový fantazijný film Nekonečný príbeh.
Foto
Pamätáte si Detskú kráľovnú z kultového Nekonečného príbehu? Strašné, čím si prešla! Takto vyzerá dnes
Ilustračné foto
Rusko zablokovalo kontrolu dodržiavania zbrojných sankcií voči KĽDR: Využilo na to veto!
Bratislava (ilustračné foto)
Slovenské národné múzeum predstavilo novú publikáciu: Sledujte, čoho sa týka!
Fire in an old wooden house
Tragický výbuch v Budapešti: Vyžiadal si život a mnoho zranení
(ilustračná fotografia).
Izraelský útok v sýrskej provincii si vyžiadal desiatky životov: Medzi nimi aj 6 militantov z hnutia Hizballáh
(ilustračné foto)
Ukrajina hlási úspech: Zostreliť mala desiatky striel
Zuzana Smatanová na premiére pokračovania filmu Gump.
Foto
Premiéra filmu GUMP2: Čo Zuzane Smatanovej vyčarilo široký úsmev? Speváčka dorazila s veľkou oporou