Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
20.01.2016 13:48 | Šport | Tenis

V druhom kole Australian Open ďalšie prekvapenie: Dvojnásobná víťazka Wimbledonu dohrala

Američanka Serena Williamsová i Ruska Maria Šarapovová sa suverénnym spôsobom prebojovali do 3. kola na grandslamovom turnaji tenistov Australian Open.

Obe favoritky dovolili svojim súperkám v stredu uhrať iba tri hry. O ďalšie prekvapenie sa postarala Austrálčanka Daria Gavrilovová, ktorá vyradila šiestu nasadenú Češku Petru Kvitovú.

Obhajkyňa titulu Serena Williamsová potrebovala presne hodinu na "demontáž" Hsieh Su-wei z Taiwanu, ktorú zdolala 6:1 a 6:2. Svetová i nasadená jednotka nemala so súperkou žiadne problémy a v treťom kole ju čaká Ruska Daria Kasatkinová.

"Milujem tento turnaj. Práve tu sa všetko začalo, tu som hrala svoj prvý grandslamový turnaj," povedala S. Williamsová pre akreditovené médiá. V Melbourne Parku odohrala rekordný 79. zápas v hlavnej súťaži od svojho debutu v roku 1998 s úctyhodnou bilanciou 70-9.

 

Vlaňajšia finalistka Šarapovová v pozícii nasadenej päťky za 71 minút deklasovala Bielorusku Aliaksandru Sasnovičovú 6:2 a 6:1. V boji o osemfinále sa stretne s Američankou Lauren Davisovovu, ktorá vyradila Slovenku Magdalénu Rybárikovú. Šarapovová nebola napriek jednoznačnému výsledku so svojim výkonom úplne spokojná:

"Povedala by som, že to bol taký priemer. Mala som pár skvelých úderov, ale aj pár naozaj mizerných," sebakriticky hodnotila víťazka Australian Open z roku 2008, ktorá v prvom sete dvakrát stratila podanie.

Bez väčších problémov postúpila ďalej aj štvrtá nasadená Poľka Agnieszka Radwaňská. Kanaďanka Eugenie Bouchardová jej výraznejšie vzdorovala len v prvom sete, v ktorom uhrala štyri gemy. Druhé dejstvo malo jednoznačnejší priebeh, Poľka ho bez problémov zvládla a za 85 minút triumfovala 6:4, 6:2.

Ženský singlový turnaj v Melbourne prišiel už aj o Češku Kvitovú. Dvojnásobná víťazka Wimbledonu nezlomila smolu na prvom grandslame roka ani tento rok a hoci mala papierovo ľahkú súperku, do 3. kola sa neprebojovala. S Gavrilovovou uhrala dovedna osem gemov a za 90 minút sa s turnajom rozlúčila po prehre dvakrát 4:6. Od semifinálovej účasti v roku 2012 vypadla v 2. kole (2013), o rok neskôr dokonca hneď v prvom a vlani neprešla tretím kolom.

Ženy - dvojhra - 2. kolo:

Lauren Davisová (USA) - Magdaléna RYBÁRIKOVÁ (SR) 7:6 (7) - skreč Rybáriková, Maria Šarapovová (5-Rus.) - Aliaksandra Sasnovičová (Biel.) 6:2, 6:1, Kateryna Bondarenková (Ukr.) - Svetlana Kuznecovová (23-Rus.) 6:1, 7:5, Roberta Vinciová (13-Tal.) - Irina Falconiová (USA) 6:2, 6:3, Daria Kasatkinová (Rus.) - Ana Konjuhová (Chorv.) 6:4, 6:3, Serena Williamsová (1-USA) - Hsieh Su-Wei (Taiwan) 6:1, 6:2, Anna-Lena Friedsamová (Nem.) - Wang Čchiang (Čína) 6:3, 6:4, Carla Suarezová Navarrová (10-Šp.) - Maria Sakkariová (Gr.) 6:7 (5), 6:2, 6:2, Belinda Benčičová (12-Švajč.) - Timea Babosová (Maď.) 6:3, 6:3, Julia Putincevová (Kaz.) - Chan Sin-jün (Čína) 6:3, 6:1, Margarita Gasparjanová (Rus.) - Kurumi Narová (Jap.) 6:4, 6:4, Kristina Mladenovicová (28-Fr.) - Nicole Gibbsová (USA) 6:1, 7:6 (4), Agnieszka Radwaňská (4-Poľ.) - Eugenie Bouchardová (Kan.) 6:4, 6:2, Monica Puigová (Portoriko) - Kristýna Plíšková (ČR) 4:6, 7:6 (6), 9:7, Jelizaveta Kuličkovová (Rus.) - Monica Niculescuová (Rum.) 6:4, 2:6, 6:4, Daria Gavrilovová (Aus.) - Petra Kvitová (6-ČR) 6:4, 6:4.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Peter Nagy
Foto
Peter Nagy má NOVÚ priateľku! V 65-ke našiel lásku u TEJTO krásnej fitnes trénerky
Na snímke zľava ruský prezident Vladimir Putin a čínsky prezident Si Ťin-pching.
Čína prelomila mlčanie: TAKÁTO je pravda o našej podpore Ruska vo vojne!
V Nitre absolvovala výmenu hlavice stehnovej kosti 105-ročná pacientka.
V Nitre podstúpila zákrok 105-ročná pacientka: Pani Helenu čakajú doma desiatky príbuzných
Nemocnice by mohli získať peniaze na nové CT a MR prístroje. Kvalitná diagnostika je totiž drahá, pomoc od štátu sa preto zíde.
Foto
Rezort zdravotníctva rozdelí milióny eur: Čo kritizujú lekári a o čo požiadali nemocnice?
An unknown criminal's hands dressed in black with tools of the trade and cash
Početné krádeže v Prešove: Za všetkými stojí jeden Bratislavčan! Ako mu v rukách skončili tisíce eur?
Veža budovy sa zrútila.
Foto
Horiace inferno v Kodani: Historická budova v plameňoch, časť už ľahla popolom! FOTO z miesta činu
Mzdy rastú, ale rastú aj výdavky.
Rebríček prosperity v EÚ: Takto dopadlo Slovensko a aha, kde skončila Česká republika!
Roof lights of polish police (Policja) car on the street
Ľudí v Poľsku mali tajne sledovať: Znepokojivé, ako nenápadne to robili
Drone no copyright in a soybean field,
Ministerstvo obrany vyzýva ľudí: TOTO s dronmi neskúšajte! Hrozí vám mastná pokuta
2009. Dvojicu hercov milovali všetky deti.
Spomínate si na reláciu Elá hop? Takto vyzerá legendárne duo dnes! Čo po rokoch s hrdosťou priznali
Foto
Odišiel priskoro: V mladom veku zomrel majster Slovenska († 39)
Zrazenému cyklistovi letel na pomoc záchranársky vrtuľník (ilustračné foto).
Seniora zrazil v Kútoch autobus: Vážne zranenia! Na pomoc mu letel záchranársky vrtuľník