Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
Video

Obvinený Slota má veľký problém: Účastník nehody prehovoril o chvíľach tesne po zrážke!

Škandál za škandálom! Národniarovi Jánovi Slotovi (62) najnovšie hrozí rok za mrežami. 

Po pondelkovej nehode za Lietavskou Lúčkou totiž policajtom odmietol fúkať a dokonca sa nechcel podrobiť odberu krvi na zistenie alkoholu. Vyšetrovateľ exprimátora Žiliny obvinil z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. V cele policajného zaistenia však kontroverzný muž neskončil, nechal sa totiž hospitalizovať v nemocnici s bolesťami hrudníka.

Otvoriť galériu

Večerná jazda bývalého šéfa SNS v luxusnom porsche sa skončila nehodou. Podľa svedkov ju odštartoval práve Slota. „Išiel som sám v aute sedemdesiatkou zo Žiliny na Rajec. Zrazu strašná rana odzadu, do temena hlavy. Mal som problém to udržať na ceste. Pán Slota narazil do mňa v plnej rýchlosti,“ povedal vodič staršej audiny. „Aby som sa udržal na ceste, tak som balansoval sto metrov, aby som neurobil čelovku, strhol som to doprava a narazil do ďalšieho auta,“ opisuje muž. Bývalý politik podľa svedkov vyšiel z auta a tackal sa. „Núkal mi peniaze, že sa dohodneme na mieste, aby som nevolal policajtov. Nadal som mu a poslal som ho, viete kde,“ tvrdí naštvane.

Otvoriť galériu

Slota však ani po nehode nestratil hlavu. Policajtom odmietol dychovú skúšku, dokonca sa odmietol podrobiť lekárskemu vyšetreniu odberom krvi alebo iného biologického materiálu, či nie je pod vplyvom alkoholu. Muži zákona mu síce obmedzili slobodu a zadržali vodičský preukaz, no chvíľu nato odviezli exnárodniara do nemocnice. Podľa našich informácií sa sťažoval na bolesti v hrudníku. „Na základe vyjadrenia lekára nemohol byť obvinený muž umiestnený do cely policajného zaistenia. Lekár tiež rozhodol o jeho nutnej hospitalizácii v zdravotnom zariadení,“ potvrdil policajný hovorca Radko Moravčík.

 

Za Slotom ešte na urgentný príjem okamžite dobehol známy žilinský právnik Pavol Kuric, ktorý Slotu už v minulosti zastupoval. Exšéf SNS poriadne naštval aj ľudí čakajúcich na pohotovosti v nemocnici. „Sme tu s podozrením na infarkt, ale všetci ožratí idú pred nami do ambulancie,“ hnevala sa pani v stredných rokoch.

Otvoriť galériu

Hrozí mu rok

Slotu nakoniec umiestnili na jednotke intenzívnej starostlivosti, kde strávil noc. Navštíviť ho bol opäť právnik a dokonca aj riaditeľ nemocnice Ivan Mačuga. Dosť síl mal aj na stretnutie s priateľkou Luciou (26). „Zostáva v nemocnici aj v noci. Má podozrenie na infarkt, nie je mu dobre. Znášam to dosť zle,“ zdôverila sa Novému Času. Ani pobyt v nemocnici mu však nepomohol a Slotu vyšetrovateľ obvinil z ohrozovania pod vplyvom návykovej látky. Hrozí za to rok za mrežami.

Správanie expolitika poriadne nahnevalo aj bývalého policajta a dopravného experta Jána Bazovského. „Ak by sa chcel vodič náhodou vyhovárať na zdravotné problémy, tak to naozaj neobstojí. Z praxe sa má za to, že neexistuje zdravotný stav, ktorý by neumožnil podrobiť sa odberu krvi. Je to predsa prvotné vyšetrenie u lekára,“ tvrdí Bazovský s tým, že Slota sa vďaka hospitalizácii vyhol cele policajného zaistenia. Lekári povolili policajtom vypočuť národniara až v utorok popoludní, Slota však nevypovedal.

Sudca, pred ktorého sa Slota s najväčšou pravdepodobnosťou postaví, by podľa Bazovského mal byť naozaj prísny. „Musí prihliadnuť na to, že vodič bol už v minulosti za rovnaký prečin potrestaný a mal by tak rozhodne nastúpiť nepodmienečný trest. Ten predošlý výchovný účinok zjavne nestačil,“ dodal odborník.

Otvoriť galériu

Slotove excesy za volantom

JANUÁR 1998
Audi A8, v ktorom sedel Ján Slota s dvomi mužmi, dostalo pri Porúbke pri rýchlej jazde šmyk, narazilo do stromov.
OKTÓBER 2004
Sverepec - Obiehal auto pred ním, zrazil sa s oprotiidúcou mazdou, rozbil luxusný športiak Chrysler Viper. Alkohol mu nezistili. V priestupkovom konaní bol Slota ako žilinský primátor potrestaný pokutou 5 000 korún a zhabaným vodičákom na dva mesiace.
MÁJ 2013
Čadca - Jazdil po centre mesta aj cez trávnik, odmietol dychovú skúšku. Vyviazol s pokutou 3-tisíc eur a ročným zákazom šoférovania.

Advokát Pavol Kuric o nehode exprimátora:

Slota odmietol vypovedať? Vypočula už pána Slotu polícia?

  • Pán Slota odmietol vypovedať, lebo zo zdravotných dôvodov sa necíti byť spôsobilý na výpoveď. V tomto štádiu sa nezúčastní procesných úkonov, ktoré boli naplánované.

Ako vníma obvinenie?

  • Vzhľadom na zdravotný stav, v akom sa nachádza, sme sa o tom nebavili. Bavili sme sa o procesných úkonoch, ktoré budú vykonané, či je spôsobilý sa týchto zúčastniť a čo by preňho znamenali.

Čo by teda preňho znamenali?

  • Mohlo by dôjsť k  zhoršeniu zdravotného stavu. Nie som kompetentný odpovedať na jeho zdravotný stav, na to by odpovedali jeho ošetrujúci lekári.

Bol opitý?

  • Nebolo zdokumentované, či bol opitý, takže k tomu sa neviem vyjadriť.

Ako dlho bude na JIS-ke?

  • V tomto štádiu je na pozorovaní, ďalší priebeh liečby určí ošetrujúci lekár. Naďalej je na JIS-ke, tak rozhodli lekári.

Otvoriť galériu
Pavol Kuric
Zdroj: anc

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ
Dominika Cibulková s mamou Katarínou.
Cibulkovej mama Katarína si rada zájde do dcérinho šatníka: TOTO si požičiava najviac!
Rozkošné zvieratká sa skoro prebrali zo zimného spánku.
Váš Tip
Sysle na Muránskej planine majú užitočných kamarátov: Aha, čím si vystlali brlohy!
Piatková nehoda sa stala v Jasenskej doline vo Veľkej Fatre.
Prvý Turbus tohtoročnej turistickej sezóny vyštartuje už cez víkend: Kde sa na ňom budete môcť odviezť?
Woman stretching in bed after wake up. Beautiful girl enjoying morning light.
Ustielate si ráno posteľ? Robíte obrovskú chybu! Odborníci prezradili NECHUTNÉ tajomstvo
Attila Végh (36)
Foto
Atilla Végh prišiel o ďalší kšeft! Známa značka s ním končí spoluprácu
Ilustračné foto
Muž s výbušninami na iránskom konzuláte: Polícia odhalila nové detaily! Strašné, čo zistili
Tunel Sitina
Nezabudnite na víkendové dopravné obmedzenia: Polícia pripomína, kde sa s nimi stretnete