Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
21.01.2016 00:00 | Oprášené drámy

Mladého inžiniera († 37) z Topoľčian zastrelili: Vražda plná desivých tajomstiev!

Mladého inžiniera († 37) z Topoľčian, zavraždili. Bol to človek čistý ako ľalia, alebo skrachovaný podnikateľ a biely kôň? A prečo prišiel o život?

Inžiniera a podnikateľa († 37) z Topoľčian na začiatku 90-tych rokov minulého storočia zastrelili v aute z ilegálne držanej zbrane. Nehybné telo už na druhý deň po vražde v lese - v šachte hlbokej niekoľko metrov - náhodou vyňuchal pes okoloidúceho rybára. Zakrátko vyšlo najavo, že inžiniera zlikvidoval štvorčlenný gang. Zavraždili ho krátko po tom, ako nezaplatil za nákup tovaru v hodnote približne 600-tisíc korún (20-tisíc eur). Na faktúre bola falošná pečiatka banky o fingovanej úhrade, čo si v dodávateľskej firme spočiatku nevšimli... 

Inžinierovi sa spočiatku v podnikaní darilo. Čo o jeho postupnom páde povedala podnikateľova exmanželka? "Keď sa mu prestalo dariť, začal si peniaze požičiavať. Najskôr dostal dvakrát pôžičku v banke. Potom si začal požičiavať od podnikateľov, kamarátov, známych. "Jednu dlžobu zaplátal na krátky čas druhou. Založil kvôli tomu aj rodinný dom, ktorý zdedil po otcovi. A pil, veľa pil. Málokto si vie predstaviť, čo som s deťmi prežila. Keď sa dostal do delíria, musela som s malými deťmi z bytu utekať. Bol aj na protialkoholickom liečení. Dohovárala som mu s kamarátmi, aby sa zmenil. Povedal, že nie je schopný normálneho života. Nebolo mu pomoci. Preto som sa s ním rozviedla. Na výživnom na deti ostal dlžný vyše 600 eur...," dodala exmanželka. 

Kriminalisti sa ku gangu podozrivému z vraždy dostali po zverejnení fotografie zastreleného podnikateľa. Zakrátko vyšlo najavo, že bol biely kôň, ktorý nakupoval s falošnou pečiatkou banky na faktúre. Avšak za sľub malej odmeny nakupoval pre druhých. Pre partiu, ktorej členovia skrachovaného podnikateľa hneď po nákupe nemilosrdne skántrili. Jeden z likvidátorov na inžiniera vystrelil smrtiacu ranu, ďalší dvaja hodili mŕtve telo inžiniera do šachty, štvrtý pomáhal zahladzovať stopy po likvidácii podnikateľa.  Vražda bola potrestaná, aktéri skončili vo väzení.

 

Zavraždený inžinier bol jedným z mála bielych koní, ktorého životné osudy vyšli najavo. Do dlžôb sa zamotal v čase, keď sa na Slovensku začalo za pochybné obchody a nevrátené veľké dlžoby platiť aj životom.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Andrej Babiš a Monika Babišová.
Historia vzťahu Babišových: Ako sa zo sekretárky stala žena miliardára
V mestskom parku vysadili nové stromy.
Váš Tip
Jar priniesla do parku vo Zvolene nový život: Vysadili stromy, no to nie je zďaleka všetko!
Aby mohla prísť veľká zmena, najprv musia nastať malé zmeny v každom z nás.
Horoskop od veštkyne Zany: HÁDKY s polovičkou i šéfom! Jedno znamenie čaká prekvapenie
Geneva, Switzerland - April 15, 2019: United Nations sign located outside the United Nations Office in Geneva - image
OSN varuje: Hrozí nám vznik nového frontu?
(ilustračná fotografia).
Severná Kórea otestovala superveľkú hlavicu: Odpálila aj nový typ protilietadlovej strely
Na snímke nový tréner MFK Zemplín Michalovce František Straka.
František Straka chce zažiť novú výzvu: Z Michaloviec do Afriky?
Niekoľkodňové zrážky mierne zvýšili hladiny všetkých tokov na východnom Slovensku. Najviac sa dažde prejavili na prietokoch rieky Hornád.
Tragédia v Keni: Záplavy a silné lejaky si vyžiadali desiatky životov
The dead body is seen lying on the ground behind a cordon tape.
Telo mladej ženy († 22) našli v opustenom kostole: Hrozivé, v akom stave bola! Svedok doteraz nevie spať
Herectvo je Milkinou veľkou vášňou.
Foto
Úprimné priznanie Emílie Vášáryovej: Bez TEJTO veci si nevie predstaviť život!
Ovplyvnia parlamentné voľby náš dosah na eurofondy? Toto môže urobiť Európska únia!
(ilustračné foto)
Rusi terčom útoku: Zahynuli dvaja ľudia!
Foto
Už to nevydržala! Krištofova manželka sa zastala hráčov z KHL: Odkaz všetkým neprajníkom